سند تحول دانشگاه آزاد باید فرایند تبدیل دانایی به توانایی را فراهم کند
به گزارش خبرنگار آنا، علی پالیزبان دبیر ستاد راهبری و نظارت بر پیادهسازی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه بررسی روند پیادهسازی سند تحول و بررسی کلان پروژههای واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی اظهار کرد: هدفمان تسریع در روند پیادهسازی سند تحول بوده و باید این سند فرایند تبدیل دانایی به توانایی را فراهم آورد. این سند یک سند جامع و کامل بوده که با پشتوانه فکری و مدیریتی قوی در راستای سیاستهای اصلی نظام جمهوری اسلامی و اسناد بالادستی تنظیمشده و نقشه جامع علمی دانشگاه در آن تدوینشده است.
وی بر لزوم حرکت به سمت پروژههایی که مزیت محوری برای استان خراسان جنوبی محسوب میشوند، تأکید کرد و ادامه داد: آموزش عالی باید با نگاه مأموریتگرا و هدفمند در کشور فعالیت کند و بر اساس نقشه راه که در منویات مقام معظم رهبری بهطور مکرر بر آن تأکید شده، تدوین و ابلاغ شود تا شکافها و فاصلههای ایجاد شده قبل با سیاستهای رو به رشد و نوگرا فعلی پر و تکمیل شود.
دبیر ستاد راهبری و نظارت بر پیادهسازی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی تقویت و تحول این دانشگاه با تمرکز بر سرمایهها و ظرفیتهای منطقهای در خراسان جنوبی را مورد تأکید قرار داد و افزود: در حوزه آمایش فعالیتها از جنبه آمایشی پروژهها بررسی میشود و نگاه آمایشی به پیشبرد صنعت تحول و تعالی است.
وی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی را برنامه استراتژیک دانست و اضافه کرد: این سند از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده و همه فعالیتها، بستههای کاری و مراحل انجام پروژهها در آن پیشبینی شده است. برای هر پروژه نقشه کار مناسب با نگاه شبکهسازی باید مدنظر باشد.
بهرهوری بیشتر و بهینه از ظرفیت دانشگاه با سند تحول و تعالی
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: با وجود اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در ۴۰ سال گذشته خدمات بسیار زیادی ارائه کرده و نقش ارزندهای در توسعه استان داشته؛ اما این دانشگاه ظرفیتهای ارزشمندی دارد که به نحو صحیح و مؤثر از آنها استفاده نشده و سند تحول و تعالی دانشگاه فرصت بهرهوری بیشتر و بهینه را از این ظرفیتها فراهم میآورد.
علیرضا عزیزی با اشاره به ۱۱ راهبرد کلان سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، بستههای کاری، راه کنشها و هدفگذاری پنج ساله این سند عنوان کرد: قطعاً نگاه بلند اعضای شورای راهبری سند تحول و تعالی دانشگاه میتواند ما را در راستای استفاده هرچه بهتر و بیشتر از این ظرفیتها رهنمون کند. دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی هر چند به لحاظ تعداد دانشجو در میان سایر استانها کمتر است؛ اما به لحاظ نسبت دانشجو رتبه خوبی داریم.
وی با بیان اینکه با لحاظ صرفهجویی و نظارت دقیق بر انضباط مالی و اداری از زیاندهی خارج شدیم و به دو میلیارد رشد رسیدیم، اضافه کرد: اینگونه جلسات کمک میکند که با نقشه روشنتری در راستای تحقق اهداف سند تحول و تعالی گام برداریم.
مأموریت واحدهای آموزشی در راستای درآمدزایی شکل بگیرد
مدیرکل برنامه و بودجه دانشگاه آزاد اسلامی هم بیان کرد: این جلسات فرصت ارزشمندی است که از تحول بگوییم بشنویم و همافزایی کنیم. باید مأموریت واحدهای آموزشی با استفاده از ظرفیت واحدها در راستای درآمدزایی شکل بگیرد؛ زیرا ظرفیتهای هر استان با استان دیگر متفاوت و نقشه راه آن نیز به شکل دیگری ترسیم میشود که مختص آن منطقه جغرافیایی با قابلیتهای پیش روی آن منطقه است.
محسن امینی ادامه داد: همه پروژهها باید برای توسعه و حرکت روبه رشد انجام شود تا روند متوازن هزینهها و درآمدها به نقطهای برسد که بتواند وضعیت رفاهی کارکنان و هیئت علمی دانشگاه را در سطح رضایتمند پوشش دهد و بسیاری از مشکلات را از پیش رو بردارد.
وی با بیان اینکه عبور از مرز یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو رکورد ارزشمندی است که با تلاش و همت تکتک همکاران دانشگاه آزاد اسلامی و مدیریت کلان دانشگاه بوده و شایسته تحسین است با تأکید بر لزوم خلق مزیت و اشاره به ابعاد و اهمیت هیئتهای علمی گفت: استفاده از ابزار هیئت علمی در پروژهها خیلی مهم است.
شبکهسازی قابلیتهای ارزشمندی برای مجموعه دانشگاه ایجاد میکند
مشاور و دستیار ویژه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم با اشاره به اینکه سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی باکیفیتترین سند ملی در نهاد علم است، عنوان کرد: این سند بر اساس اسناد بالادستی با نگاهی مأموریت گرا و منطبق بر ارزشها، اهداف کلان و چشماندازها و راهبردها و اقدامات کلیدی با نظامهای مدیریتی هدفمند شکلگرفته و باید در یک برنامه زمانبندی شده پنج ساله در راستای تحقق اهداف آن به سرعت حرکت کرد.
رضا قاسمی با بیان اینکه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شبکهای بودن را مزیت برای دانشگاه میداند، تأکید کرد: همکاران دانشگاهی باید به مسائل مطرح شده در این سند با نگاهی پروژه محور بنگرند و برای اجرای آن باید با دقت تمام با شیوه برنامهریزی دقیق، تعیین هدف، داشتن استراتژی و... در قالب تشکیل ستاد عمل کنند.
وی زبان فارسی، هممرزی با کشور افغانستان و نیازهای بسیار زیادی که آن کشور به خدمات دانشگاه آزاد اسلامی دارد و پیشینه علم دوستی مردم خراسان جنوبی را از مزیتهای ارزشمند خراسان جنوبی برشمرد و با بیان اینکه مدیران دانشگاه آزاد اسلامی باید تحولگرا باشند، تصریح کرد: باید نتیجه همه فعالیتهای آموزشی پژوهشی و فناوری دانشگاه به مارکتینگ منجر شود. طیف مأموریتهای آموزشی پژوهشی نوآوری و فناوری واحدها باید در راستای ارائه به بازار و گرفتن سهم شایسته از بازار باشد.
پیشرفت و توسعه کشور جز با رویکردهای تحولی امکانپذیر نیسـت
معاون ارزیابی و نظارت مرکز بازرسی دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به اینکه مبنای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی کار تحولی است، زیرا ریلگذاری دانشگاه و اهداف تغییر کرده، گفت: نشانه و ظرفیتهای خوبی در استان خراسان جنوبی وجود دارد. ساکنان این استان افرادمومنی هستند که بیشترین مشارکت اجتماعی را در کشور دارند.
مهدی رجبیون افزود: مواجهه نظام آموزشی اعم از آموزش عمومی، مهارتی و عالی برای پذیرش نقش پیشران، موتور محرکه پیشرفت و توسعه کشور و تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و توانمند بهگونهای که پاسخگوی نیازهای حال و آینده باشند، جز با رویکردهای تحولی هم در مبانی نظری و اهداف و هم در ساختارها، روندها، فرآیندها و روشها امکانپذیر نیسـت.
کسب نتایج عالی با ورود شجاعانه به عرصه پروژهها
معاون طرح و برنامه مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی هم بیان کرد: دانشگاه تمدن ساز و مسئله محور هستیم باید مسئله را حل کنیم. طرحهای خوبی در ذهن همکاران و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی بود ایده پردازی و خلاقیت آنها خوب بود؛ اما باید جلسات هماندیشی و همافزایی پیرامون پروژهها و نیز اهداف سند تحول و تعالی را بیشتر کنند.
علیرضا طوسی افزود: با ورود شجاعانه به عرصه پروژهها نتایج خوبی به دست میآید. اعتقاد داریم خراسان جنوبی و بیرجند شایسته رسیدن به جایگاه برجسته در کشور هستند.
سند تحول و تعالی محور حرکت و فعالیتهای دانشگاه است
حبیبالله نخعی معاون هماهنگی و برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: این سند محور حرکت و فعالیتهای دانشگاه است. این جلسه با هدف معرفی توانمندیهای واحدها و مراکز استان خراسان جنوبی با ارزیابی و کمک به آنها بود و نتایج ارزشمندی داشت و موجب تقویت روحیه و انگیزه همکاران و مسئولان شد.
به گزارش آنا، در این نشست مسئولان واحدهای دانشگاهی بیرجند، فردوس، قاینات طبس و مرکز نهبندان طرحها و پروژههای خود را معرفی کرده، اعضای شورای راهبری نظرات و پیشنهادها خود را ارائه و این طرحها مورد ارزیابی و بررسی اعضای شورا قرار گرفت.
انتهای پیام/