چرا وزیر خارجه کوبا نگران ماجراجویی اسرائیل در ایران است؟
به گزارش خبرگزاری آنا، وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی در شبکه ایکس، نسبت به ماجراجویی اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران هشدار داده است.
«برنو رودریگز پاریلا» در این پیام نوشت: درباره تهدید اسرائیل مبنی بر حمله به تأسیسات هستهای ایران هشدار میدهیم.
وی ادامه داد: چنین اقداماتی به تشدید خطرناک بحران خاورمیانه منجر میشود و عواقبی جدی برای منطقه و جهان خواهد داشت.
پاریلا همچنین گفت که اسرائیل این اقدامات تحریکآمیز را با اتکا به حامیانی انجام میدهد که برایش مصونیت قائل هستند.
این هشدار ازآنجهت مهم است که برخی ادعاها مبنی بر اجماع تشکیلات امنیتی اسرائیل در خصوص لزوم مقابله با برنامه اتمی ایران، سؤالبرانگیز شده است.
در همین رابطه، «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پنجشنبه ۲۱ نوامبر (۱ آذر) در نخستین گفتگوی خود پس از انتصاب به این سمت، در مصاحبه با شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل با تأکید بر اینکه تلآویو میخواهد برنامه اتمی حکومت ایران را از بین ببرد، ممانعت از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی را «بالاترین اولویت اسرائیل» در جنگ اخیر خاورمیانه خواند.
کاتس با بیان اینکه موضع دفاعی (بخوانید تهاجمی) اسرائیل تغییر کرده است، افزود: «پیشازاین، مخالفتهایی با گزینه نظامی وجود داشت و اینطور گفته میشد که چنین گزینهای نه ضروری است و نه ممکن. اما امروز، تمام نهادهای امنیتی اسرائیل با هم اتفاقنظر دارند که چنین اقدامی ضروری است و اینک همه معتقدند که این کار امکانپذیر است.»
پیشازاین هم گمانهزنیهایی مطرح بود مبنی بر اینکه بازه زمانی ۵ نوامبر (انتخابات آمریکا) تا تحویل قدرت به رئیسجمهور منتخب از منظر مدیریت تنش میان اسرائیل و ایران بسیار مهم است.
بیم آن میرود که با توجه به شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ جمهوریخواه مبنی بر «حمایت از حمله به سایتهای هستهای ایران» و «دوباره عظمت را به آمریکا بازگردانیم»، دست تلآویو برای تشدید تنش با تهران باز شود و ممکن است «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل بخواهد دوباره بخت خود را در کشاندن پای آمریکا به جنگ خاورمیانه بیازماید.
اما از منظر نقش احتمالی آمریکا در مدیریت تنش، در خوشبینانهترین حالت ممکن این گمانهزنی هم مطرح است که «جو بایدن» دموکرات که اکنون از دغدغه انتخابات فارغ شده، در فرصت دوماهه تحویل قدرت بخواهد از ابزار اعمال فشار بر نتانیاهو برای تبادل اسرا و نهایی کردن طرح اداره غزه در دوره پساجنگ استفاده کند. در این صورت، او دستکم بعد از چهار سال سکانداری کاخ سفید، میراثی سیاسی از خود به یادگار خواهد گذاشت.
انتهای پیام/