رفاقت با فرزندان کلید تربیت موفق در خانوادههاست
به گزارش خبرنگار آنا، محمدحسین فلاح مشاور و مدیر گروه مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در نشست با خانواده نودانشجویان با اشاره به تصور ایدهآل غالب والدین از فرزندان اظهار کرد: این ذهنیت در محیط واقعی اتفاق نخواهد افتاد و اکثر خانوادهها با امر و نهی، نصیحت، مقایسه و گاهی قهر و طرد میخواهند از فرزند خود یک فرد ایدهآل بسازند که نتیجهای در برنخواهد داشت.
وی با مهم دانستن رفاقت والدین با فرزندانشان عنوان کرد: آسیبهای اجتماعی برای فرزندان خانوادههایی است که بین اعضای آنان صمیمیت وجود ندارد. تربیت ایده آل فرزندان و آرمانگرایی نسبت به آنها خراب کننده روابط عاطفی است. همه دوست داریم که فرزندانمان مؤدب و درسخوان بوده و از فضای مجازی محدود استفاده کنند. رفاقت و صمیمت با فرزندان خود را به هیچ عنوان با خیالپردازیها و تصوراتی که در آینده برای آنها داریم از دست ندهیم. در آخرت خداوند از ما درباره عاقبت فرزندانمان بازخواست نمیکند.
مدیر گروه مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: به جای نگرانی درباره عاقبت فرزندانمان و ساختن آینده برای آنها، باید تمرکز خود را روی انجام وظیفه والدینی بر اساس دین مقدس اسلام قرار داد و سرانجام و عاقبت کار را به خدا واگذار کرد. والدین مخصوصاً مادران با دعا کردن در حق فرزندانشان از خداوند عاقبتبهخیری را برای فرزندانشان مسألت کنند.
فلاح با اشاره به مشکلات و دغدغههای اقتصادی خانوادهها عنوان کرد: در شرایط کنونی، آوردن نشاط به خانه هنر است و پدر باید با احترام و تکریم، لحظاتی خوش برای خانواده خود رقم زند.
وی تمرکز بر عیوب را یکی دیگر از عوامل تخریب رفاقت فرزندان با والدین دانست و بیان کرد: در خانوادههایی که امر و نهی و تحقیر زیاد است و مادران روایت کننده مظلومنمایی خود هستند ارتباط عاطفی بین آنها کم و مشکلات نه تنها حل نشده؛ بلکه ریشهدار خواهد بود.
مدیر گروه مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد سن ورود دانشجویان به دانشگاه را سنی حساس همراه با روحیه زودرنجی برشمرد و مطرح کرد: والدین کنترل بیشتری بر سخنان خود داشته و با تأمل و دقت بیشتری با فرزندان خود صحبت کنند. آدمها دنبال محیط امنی هستند که سختی نکشند تا حالشان بهتر شود در صورتی که با ایستادگی و فائق آمدن بر مشکلات به مرحله بالاتری رسیده و انسان رشد پیدا خواهد کرد. نسل جدید خود را در مقابل رنج مقدس قرار نمیدهد؛ بنابراین باید با ذکر گوشههایی از زحماتی که افراد موفق کشیدهاند این نکته را به آنها متذکر شویم.
انتهای پیام/