دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1403 - 14:09
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مطرح کرد؛

بیان تئوری‌های جدید در معماری با ابتکار «لیتون»

بیان تئوری‌های جدید در معماری با ابتکار «لیتون»
استادیار گروه آموزشی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان با اشاره به انتشار کتاب «شکل به عنوان حافظه (نظریه هندسی معماری)» به قلم مایکل لیتون، این اثر را بیان تئوری‌های جدید در معماری برشمرد.
کد خبر : 940734

به گزارش خبرنگار آنا، کتاب «شکل به عنوان حافظه (نظریه هندسی معماری)» به نگارش مایکل لیتون (Michael Leyton) و با ترجمه علی ضیایی استادیار گروه آموزشی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان روانه بازار کتاب شد.

ضیایی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با بیان این مطلب اظهار کرد: تئوری معماری یکی از ضروریات مورد نیاز معماران در عصر حاضر است و یکی از مهم‌ترین عواملی است که به‌واسطه آن معمار می‌تواند خود را در این جهان لبریز از اطلاعات، از سردرگمی حفظ کند.

استادیار گروه آموزشی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان اضافه کرد: با توجه به اهمیت مبانی نظری که یکی از مهم‌ترین عامل‌ها در فرآیند طراحی است و اینکه چگونه و از کجا می‌توان به منابع قابل استناد دست یافت، در نتیجه به‌عنوان نمونه می‌توان از «لیتون» به‌عنوان یکی از معدود افرادی که تلاش کرده‌اند در ارتباط ریاضی و هندسه در معماری نظریه‌ای جدید ارائه کنند، نام برد.

این مترجم و پژوهشگر افزود: مایکل لیتون یکی از متفکرین معاصر است که در تلاش برای بیان تئوری‏‌های جدید در معماری دارد و حیطه اصلی مطالعات او ریاضیات و هندسه در ارتباط با شکل است.

ضیایی تبیین کرد: لیتون به تجزیه و تحلیل در زمینه ریاضیات و هندسه در معماری پرداخته و در «شکل به عنوان حافظه (نظریه هندسی معماری)» نظریه هندسی جدیدی را ارائه کرده و این نظریه مخالف نظریه رایج هندسه بوده که برای بیش از ۳۰۰ سال از افلاطون تا فیزیک مدرن حکمفرمایی کرده است.

وی متذکر شد: لیتون درست در حالی که نظریه رایج هندسه ذخیره حافظه در شکل را به حداقل می‌رساند، نظریه جدید ذخیره‌سازی را به نهایت خود ارتقا می‌دهد و در نهایت می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که شکل دقیقاً معادل ذخیره حافظه است.

این مترجم و پژوهشگر تأکید کرد: در این کتاب، لیتون به تفسیر به بسط پایه‌های نظریه جدید در معماری خواهد پرداخت و درست در جایی که معماری برای قرن‌ها بر مبنای ذخیره‌سازی حافظه حداقلی قرار داشته است.

ضیایی تشریح کرد: هدف نهایی نظریه رایج هندسه، معماری جدیدی که لیتون ارائه می‌دهد بر مبنای نهایت ذخیره‌سازی حافظه بنا شده و این هدف نهایی نظریه جدید هندسی است.

این مترجم و پژوهشگر اظهار کرد: لیتون پایه و اساس نظریه را بنیان نهاد که در آن ساختمان‌ها می‌توانند در نهایت ذخیره‌سازی حافظه طراحی شوند و این فرمول‌بندی مجدد، ارتباط بین معماری و محاسبات است.

استادیار گروه آموزشی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان تأکید کرد: فرآیند محاسباتی براساس این مبنا، در مسیر خودآفرینی حافظه برای خواندن و نوشتن خود به‌عنوان یک تاریخ است، اصول معماری مطرح شده توسط لیتون، بیان می‌‌کند که ساختمان‌ها مانند خودآفرینی‌ای از حافظه، قابلیت خواندن و نوشتن را دارند و لیتون این نظریه را در ساختمان اداری خود به نمایش می‌گذارد.

ضیایی تصریح کرد: مطالعات لیتون در زمینه ریاضیات شکل در بیش از ۴۰ زمینه علمی مختلف از مکانیک کوانتوم تا مهندسی شیمی به‌کار رفته است.

وی یادآور شد: دستاورد‌های مطالعاتی لیتون موفق به دریافت جوایز ارزنده‌ای شده‌اند، از آن جمله می‌توان به جوایز ریاست جمهوری و مدال دستاورد‌های علمی اشاره کرد و آثار نقاشی، مجسمه و پروژه‌های معماری او در مجلات بین‌المللی و نمایشگاه‌ها برجسته شده‌اند.

استادیار گروه آموزشی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان افزود: موسیقی کوارتت‌های زهی او در حال انتشار است و لیتون رئیس انجمن بین‌المللی زیبایی شناسی ریاضی و محاسباتی است، ایشانیکی از اعضای هیئت علمی مرکز ریاضیات گسسته و کامپیوتر نظری در راتگرز بوده و این محقق آثار دیگری چون ساختار نقاشی نیز دارد که در آن کتاب به تحلیل فرم‌ها در نقاشی‌های مدرن بر مبنای نظریه جدید تحلیل شکل پرداخته است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر نیاز به منابع فارسی در زمینه تجزیه و تحلیل و نقد مباحث تئوری بیش از پیش حس می‌‌شود و این کتاب گامی ناچیز در رسیدن به این مهم است.

به گزارش آنا، کتاب «شکل به عنوان حافظه (نظریه هندسی معماری)» با مقدمه آنتونینو ساجو در چهار بخش با عناوین هندسه و حافظه، دستورالعمل فرآیند برای اشکال، معماری و نهایت ذخیره‌سازی، حافظه معماری و محاسبات توسط انشارات ادیب مصطفوی شیراز برای بهره‌مندی جامعه فرهیختگان و دانشجویان رشته معماری راهی بازار کتاب شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب