ناتو از ترکیه رو دست خورد/ فروش سامانه دفاع ضد موشکی چین به آنکارا
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از رسانههای ترک، تلویزیون ملی چین روز پنجشنبه با انتشار گزارشی از نمایشگاه بین المللی هوافضا و دریایی لانکاوی مالزی، از توافق میان چین و ترکیه برای فروش سامانه موشکی موسوم به «هونگ چی ۹» به آنکارا خبر داد.
یکی از مسئولان فروش تجهیزات نظامی - دفاعی چین در این نمایشگاه به تلویزیون ملی این کشور گفته است که پس از انجام مذاکرات نهایی و در نتیجه ارائه یک پیشنهاد موفق، فروش این سیستم موشکی به کشور ترکیه عملیاتی شد.
دولت ترکیه در سال ۲۰۱۳ میلادی در مناقصهای، یک شرکت چینی را برای ساخت سامانه دفاع ضد موشکی به ارزش ۴/۳ میلیارد دلار انتخاب کرد که اجرای این پروژه تا مدتی پیش به دلیل مخالفت غرب و کشورهای عضو ناتو متوقف شده بود.
براساس گزارش تلویزیون چین، سامانه موشکی هونگ چی ۹ از مهمترین محصولاتی است که امسال برای فروش به مشتریان خارجی، در نمایشگاه بینالمللی مالزی عرضه شده است که از بزرگترین نمایشگاههای دفاعی و امنیتی آسیا به شمار میرود.
گفته میشود، این موشک چینی قابلیت برابری با سامانه موشکی پاتریوت آمریکا، اس - ۴۰۰ روسیه و سامانه مشترک فرانسه و ایتالیا موسوم به «یوروسام سامپ تی» را داراست.
ترکیه که دومین ارتش بزرگ ناتو را پس از آمریکا در اختیار دارد، از سال ۲۰۰۹ میلادی به دنبال خرید و تهیه سامانه دفاع ضد موشکی با برد بلند بود.
از آنجا که آمریکا علاقه و انگیزهای به فروش این سامانه به ترکیه نشان نداد، آنکارا مجبور شد چین را برگزیند و با این کشور وارد گفتوگو شود، تصمیمی که واکنش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو - و مشخصا آمریکا را به عنوان ستون اصلی این سازمان در پی داشت.
چندی پیش روزنامه «خوئن چیو شی بائو» چین در گزارشی همکاری چین با ترکیه در تجهیز ارتش این کشور به تجهیزات پیشرفته نظامی را شکست غرب در رقابت تسلیحاتی با چین دانست و آن را فصل جدیدی در همکاری دو کشور در این زمینه قلمداد کرد.
این رسانه چینی تاکید کرد: تصمیم ترکیه به ساخت سامانه دفاع موشکی جدید چینی موسوم به «هونگ چی ۹» نشاندهنده تمایل آنکارا به همکاری نظامی و تسلیحاتی با پکن است.
سامانه موشکی ضد هوایی «هونگ چی ۹» به معنای «پرچم سرخ» که در بازار بینالمللی با نام مستعار «اچ کیو ۹» شناخته میشود، میتواند بسرعت روی اهداف متحرک در فاصله دور قفل شود و آنها را منهدم کند.
این سامانه همچنین میتواند در حملات هوایی گسترده و در حالی که امواج پارازیت برای از کارانداختن سامانههای راداری و سیستمهای دفاعی فعال است، به خوبی عمل کند.
«هونگ چی ۹» در عین حال میتواند هواپیماها و بالگردهای نظامی مجهز به موشک و هواپیماهای بدون سرنشین را رهگیری کند و هدف قرار دهد. سامانه دفاعی چین همچنین توانایی رهگیری و منهدم کردن موشکهای کروز، موشکهای هوا به زمین و بمبهای هدایت شونده را دارد.
انتهای پیام/