تغییر فرآیند شستوشوی لولههای آزمایش از دستی به ماشینی و رباتیک
مجید خیاطنژاد دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل که موفق به ثبت اختراع دستگاه تمام اتوماتیک ضد عفونی و استرلیزاسیون تجهیزات آزمایشگاهی شده است در اینباره به خبرنگار آنا گفت: این اختراع در زمینه تولید ماشینآلات آزمایشگاهی و مربوط به یک تجهیز آزمایشگاهی است که فرآیند شستوشوی لولههای آزمایش را از حالت دستی به ماشینی و رباتیک تغییر داده است.
وی افزود: در این حالت مشکلاتی مانند مصرف آب زیاد و احتمال سرایت بیماری از ظروف آلوده به اپراتور و دقت کم در شستوشوی دقیق و عدم رعایت دستورالعملهای الگوریتمهای شستوشوی خاص مانند شستوشوی لولههای آلوده به سود، الگوی شستوشوی دیگر آلودگیهای قلیایی روتین، الگوی اسیدشوی کردن، الگوی شستوشوی وسایل نو برای نخستین بار و ... که اکنون هیچ کدام انجام نمیشود (و هیچ دستگاهی هم قادر به انجام چنین الگوی شستوشویی نیست) را در این اختراع حل کردهایم.
این دانشجوی پژوهشگر ادامه داد: در این اختراع ترکیبی از یک دستگاه شستوشوی جدید و *فور استفاده کردیم. در این دستگاه، لولههای درون مخازن کشو مانند قرار میگیرند و تمام مراحل آبگیری و خیساندن برای نخستین بار درون دستگاه صورت میگیرد، سپس به واحد شستوشو برده شده و در آنجا به وسیله برس شسته میشوند و در نهایت به وسیله موتور خطی برای آبگیری روانه واحد «فور» میشوند و در انتها لولهها بر اساس سایز آنها سورت و جداسازی میشوند و تحویل اپراتور درون ظرف استریل شده میشود.
خیاطنژاد افزود: طبقهبندی بینالمللی اختراع «دستگاه تمام اتوماتیک ضد عفونی و استرلیزاسیون تجهیزات آزمایشگاهی» در سایت مرکز مالکیت فکری بینالمللی WIPO در سیستم دستهبندی International Patent Classification در دسته B۰۸B , F۰۱B, A۶۱B ۱/۰۰ است.
*فور دستگاهی است که از آن معمولاً برای استریل استفاده میشود و بیشتر در بیمارستان، آزمایشگاه و دندانپزشکی برای استریل ابزارهای آلوده استفاده میشود.
انتهای پیام/