دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1395 - 16:38
حجت‌الاسلام دکتر حسن قلی‌پور*

30 سال تلاش و سازندگی؛ فتح قله‌های رفیع علم و فناوری

امروز 25 خرداد سالروز راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل است. این واحد دانشگاهی اکنون دارای سایتی بزرگ درکیلومتر 3 اتوبان بابل – قائم‌شهر با امکانات مدرن آزمایشگاهی، کمک خدمات رفاهی، آموزشی، سالن‌های آمفی تئأتر، سالن ورزشی چندمنظوره و دارای استاندارد بین‌المللی است.
کد خبر : 93893

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل خرداد سال 1365 هجری شمسی با هدف بالا بردن سطح اطلاعات علمی مردم در زمینه‌های مختلف و تعلیم و تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای رفع نیازهای علمی و فنی جامعه با ایجاد سه رشته پزشکی، مامایی و پرستاری در مقطع کارشناسی و 170 دانشجو وارد جرگه مقدس تعلیمات عالیه شد.


از آن سال تاکنون این واحد دانشگاهی توانسته است به پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه‌های مختلف علمی نایل آید و از فروردین سال 1373 با تصدی این‌جانب به عنوان رئیس واحد، چهره این دانشگاه از نظر کیفیت و کمیت و فضای آموزشی و ارتقای سطح علمی با بهترین دانشگاه‌های کشور قابل مقایسه است به طوری که درجه سازمانی این واحد با چندین پله جهش از متوسط به بسیار بزرگ نوع الف تغییر کرد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل با 30 سال فعالیت و تلاش و بالندگی در عرصه علم و دانش و پژوهش توانسته به نوبه خود در کشور و منطقه نقش ارزشمندی ایفا کند. این واحد دانشگاهی اکنون دارای سایت بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در کیلومتر 3 اتوبان بابل – قائم شهر با همه امکانات مدرن آزمایشگاهی، کمک خدمات رفاهی، آموزشی، سالن‌های آمفی تئأتر، سالن ورزشی چندمنظوره و دارای استاندارد بین‌المللی به مساحت 6300 متر مربع داری اسکور بورد مدرن به ظرفیت 3200 نفر صندلی تماشاچی و کنفرانس با تجهیزات کامل صوتی و تصویری و سایت کامپیوتر مجهز استقرار دارد.



دانشگاه آزاد اسلامی یک موسسه غیرانتفاعی عام المنفعه بوده و از هیچ‌گونه بودجه دولتی برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمی‌‌کند. شهریه‌های دریافتی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به طور میانگین چندین برابر کمتر از هزینه سرانه دانشجویان دانشگاه‌های دولتی است که از بودجه عمومی دولت تامین می‌شود.


در زمینه ایجاد اشتغال نیز این دانشگاه توانسته است با تربیت نیروهای کارآمد و متخصص سهم بسزایی در کاهش بیکاری در جامعه داشته باشد به طوری که این واحد اکنون دارای 325000 مترمربع زمین، 85200 متر مربع فضای آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی، 126 رشته آموزشی، حدود 7000دانشجو، 128 نفر اعضای هیأت علمی تمام وقت و 150 نفر حق التدریس است که از این میان تعداد کثیری حدود 28132 دانش آموخته فارغ التحصیل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در مشاغل مختلف جامعه کاری کشور مشغول به فعالیت هستند.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل فعالیت خود را در ساختمانی استیجاری آغاز کرد و پس از گذشت هشت سال از تاسیس آن فقط دارای دو دستگاه ساختمان با کاربرد مسکونی و مساحت دو هزار مترمربع بود همانطور که قبلا ذکر شد از فروردین سال 1373 که یه اینجانب واگذار شد، تحولات چشمگیری در زمینه توسعه فضای آموزشی و ارتقای سطح علمی، پژوهشی و فرهنگی ایجاد کردم.



در این مدت، گذشته از احداث ساختمان‌های آموزشی، پژوهشی، سالن‌های متعدد آزمایشگاهی مجهز به تجهیزات پیشرفته آموزشی و تحقیقاتی، لابراتوار زبان، امکانات دیداری و شنیداری مناسب؛ برگزاری همایش‌های ملی، منطقه ای و داخلی و بیش از 290 کارگاه آموزشی برای اعضای هیأت علمی و کارکنان، تصویب چندصد طرح پژوهشی با رویکرد نوآوری و تولید، طرح‌های موفق پژوهشی، ارائه مقالات ISI و ده‌ها دستاورد بزرگ علمی، فرهنگی و دانشجویی، تشکیل کانون‌های متعدد دانشجویی، فعال شدن حوزه انتشارات دانشگاه چاپ فصلنامه تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی با درجه علمی، پژوهشی و جامعه شناسی مطالعات جوانان و فصلنامه علوم تکثیر آبزی پروری و کتب متعدد دانشگاهی، راه اندازی بزرگترین کتابخانه با بیش از 86500 جلد کتاب(نمونه‌های از کارهای علمی و پژوهشی) و تدفین دوتن از شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس برای بهره‌مندی دانشجویان، استادان و کارکنان از معرفت معنوی شهدا در فضای علمی و فرهنگی کنار جنب مسجد الزهرا(س) دانشگاه و ایجاد یادمان شهدا از افتخارت این واحد است.


*چشم انداز آینده واحد بابل


این واحد دانشگاهی افزون بر گسترش فعالیت‌های پژوهشی دانشجویی و فرهنگی، با توجه به نیاز منطقه به رشته‌های تحصیلی جدید، هدف خود را بر مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری معطوف داشته است و تاکنون موفق به اخذ 52رشته در مقطع کارشناسی ارشد،17 رشته در مقطع دکتری تخصصی و یک رشته در مقطع دکتری حرفه ای دامپزشکی شده است. همه مراحل قانونی برای تاسیس چندین رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد و برخی از رشته های شاخه پزشکی نیز به زودی به مجموعه رشته های تحصیلی واحد بابل اضافه خواهد شد.


در بخش تحقیقات نیز با ایجاد استخرهای متعدد برای پرورش و تکثیر ماهیان زینتی، گرمابی، سردآبی و ماهیان خاویاری و ساخت سالن وینیرو مرکز تحقیقاتی و آموزشی (رجه) و اقدام به تاسیس مرکز رشد و مرکز تحقیقات دامپروری ارگانیک و قطب علمی امنیت غذایی تولیدات دامی و گلخانه رایانه‌ای مجهز به سیستم‌های کشت هیدروپونیک برای تحقیقات در زمینه فیزیولوژی گیاهان، احداث بیمارستان دامپزشکی برای دانشجویان دکتری دامپزشکی، آزمایشگاه کشت بافت و سلول‌های بنیادی گیاهان، احداث هر باریوم و بانک ژن سوزنی و برگان یا خانواده کاج ها و راه اندازی مرکز دانش بنیان و آزمایشگاه‌های ساها و تأسیس مرکز رشد ایمنی و امنیت غذایی با مساحت 1000 مترمربع مشتمل بر 15 دفتر مجهز برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان برای ارائه خدمات به پژوهشگران و دارندگان فن و حرفه به عنوان زیربنای حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان و ارائه تسهیلات بر اساس قوانین شرکت‌های کارآفرین و دارای ایده‌های نوین، این واحد دانشگاهی به یکی از بزرگترین قطب‌های تحقیقاتی در زمینه شیلات، آبزیان و گیاهان در کشور تبدیل خواهد شد.



آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد بابل هم در سال 1374 فعالیت آموزشی و فرهنگی خود با راه اندازی مدرسه آغاز کرد که با مجوز دکتر عبداله جاسبی در سال 1374 و با همت مدیریت مدیران گذشته توانسته‌ایم بعد از سال‌ها تلاش و کوشش در عرصه علم و دانش و تعلیم و تربیت به عنوان یکی از بزرگترین مراکز علمی و فرهنگی شهرستان بابل خود را مطرح کنیم.


آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد بابل اکنون با بیش از 15000 متر فضای آموزشی، فرهنگی و رفاهی 18رشته تحصیلی و 1200 دانشجو و چهار واحد مدارس غیرانتفاعی سما در مقاطع ابتدایی، راهنمایی، هنرستان پسرانه و دبیرستان دخترانه و نیز سه واحد مدرسه در حال راه‌اندازی است.


خوشبختانه دبیرستان دخترانه سما واحد بابل در چند سال گذشته و به‌ویژه در سال تحصیلی 94-95 به عنوان دبیرستان نمونه شهرستان بابل انتخاب و از سوی رئیس اداره آموزش و پرورش بابل از مدیر مدرسه با لوح سپاس تجلیل به عمل آمد.


*رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بابل


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته