بروز و ظهور نگاه مقاومتگرا در جوامع علمی
به گزارش خبرنگار آنا، حجتالاسلام مهدی یعقوبی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس در اجلاس معاونان تربیتی و آموزشی بسیج اساتید واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز برگزار شد، اظهار کرد: سنت خداوند این است که باید در برابر متکبران و دشمنان راه حق استقامت و مقاومت کرد.
وی افزود: در برابر سؤالاتی که برای نسل جوان طرح میشود باید گفت که مقاومت حتماً هزینههایی دارد. روشنگری این امر از وظایفی بوده که به عهده دانشگاهیان گذاشته شده بهویژه وظیفهای بسیج است که از اوایل انقلاب با نفس الهی حضرت امام و هدایت مقام رهبری در همین مسیر حرکت کرده و به روشنگری و تبیین میان نسل جوان میپردازد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس عنوان کرد: نگاه مقاومت گرا در سطح کلان دنیا و در جوامع علمی دنیا نیز در حال بروز و ظهور بوده؛ زیرا این سنت الهی یعنی مقاومت و استقامت در برابر استکبار همراه با فطرت و ذات پاک انسانی است.
اسرائیل برای نخستینبار پس از حدود ۷۰ سال دچار بحران بقا شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز گفت: اتفاقات جهان اسلام گرچه ظاهری سخت و تلخ دارند؛ اما نباید فراموش کرد که از دل این مصائب جهان اسلام رشد کرده و شکوفا شده است.
محمدرضا قائدی اضافه کرد: در شرایط کنونی اسرائیل برای نخستینبار پس از حدود ۷۰ سال دچار بحران بقا شده و این جز با فرهنگ مقاومت و شهادت که ملهم از اندیشههای امام خمینی و انقلاب اسلامی بوده به دست نیامده است.
وی ابراز امیدواری کرد که وقایع اخیر به گونهای رقم بخورد تا با پیروزی جبهه مقاومت در منطقه و شکست جنگطلبان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تلخی وقایع ناگوار سالهای قبل که در کام مسلمانان نشسته بود در جان دشمنان اسلام اثرگذار و پدیدار شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس مطرح کرد: بازدارندگی جبهه مقاومت به گونهای بوده که موجب شده جمهوری اسلامی ایران دست برتر را در منطقه داشته باشد هرچند بزرگانی در این ایام از جبهه مقاومت به شهادت رسیدهاند و آنان را از دست دادهایم؛ اما شرایط در سطح کلان به نفع جبهه مقاومت است.
دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروها مؤثرتر باشد
رئیس بسیج اساتید استان فارس هم بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از قلههای علم در این استان است و چابکتر از سایر دانشگاههای دیگر عمل میکند؛ بنابراین انتظار داریم که در تربیت نیروها هم مؤثرتر باشد.
منصور تقوایی ادامه داد: تربیت نیرو نیازمند تبیین این نکته است که: «ما میتوانیم» و در راستای این تبیین علاوه بر روشن کردن نقش و جایگاه بزرگان گذشته و شهدای متقدم در فتح قلههای انقلاب و اسلام، باید وظیفه ایستادگی را بهعنوان نقش نیروهای فعلی برای آنها تبیین کنیم، بنابراین باید دانشجویان را به ماندن، کار و تلاش کردن برای این سرزمین علاقهمند کنیم. پیشرفت مدیون ماندن همین نیروها در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. همه باید با هم تلاش کرد که نیروهای نخبه در ایران بمانند و به خدمت در این سرزمین افتخار کنند.
وی نقطهضعف دانشگاهها را در این مسیر «تربیت» برشمرد و توضیح داد: تبیین و تشریح نقش خودمان و نقش دانشجویان در حفظ و گسترش نظام جمهوری اسلامی بحث بسیار ضروری است که باید با جوانان مطرح کنیم، باید به این نکته با دقت حساسیت و کنجکاوانه بنگریم که دلایل فرار نخبگان و جذب آنها به دانشگاههای خارج از کشور چیست. باید یکی از مباحث مهم کارگروههای بسیج استادان پرداختن به همین موضوع و نکته باشد.
رئیس بسیج اساتید استان فارس با اشاره به ضرورت تمهید مقدماتی برای ادامه تحصیل جوانان جبهه مقاومت عنوان کرد: فراخواندن و کمک به ادامه تحصیل جوانان جبهه مقاومت نباید مورد غفلت قرار گیرد؛ زیرا این وظیفه و نمودی از ایثار استادان در مقابل جوانان این جبهه ارزشمند است.
دشمنان از مدل حکمرانی ایران برآشفته هستند
معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید کشور نیز گفت: در بررسی اینکه چرا استکبار با ما سر سازش ندارد باید بگوییم که در این جهان بیثبات و ناآرام، جمهوری اسلامی ایران مدلی از حکمرانی را ارائه کرده که مغایر با حکمرانی مادی و ریاست حیوانی بوده در این مدل حکمرانی حق حاکمیت با خداوند است و مدل حکمرانی انسانی- الهی و انسانساز بوده؛ بنابراین استکبار از این موضوع برآشفته شده است.
علی مرادزاده تشریح کرد: جهان اسلام و جبهه مقاومت در شرایط کنونی در بهترین وضعیت خود قرار دارد و این در حالی بوده که تا پیش از عملیات طوفان الاقصی وضعیت مسلمانان فلسطین و غزه بسیار اسفناک و توأم با ضعف بود، همچنین قدرتهای منطقه و برخی کشورهای عربی مشغول عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل بودند؛ اما بعد از طوفان الاقصی ورق برگشته و جهانیان همه حق را به ملت فلسطین میدهند از آنها حمایت میکنند به گونهای که جبهه مقاومت عزیز شده و روند سازش در کشورهای عربی نیز منتفی شده است.
وی اضافه کرد: جبهه مقاومت اکنون عیناً تفکر انقلابی سال ۵۷ در ایران را دارد این جبهه اکنون بسیار پرانگیزه است و با همین انگیزه خود با کمال قدرت به پیش میرود.
معاون تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره مسائل هویتی مطرح کرد: مسائل هویتی در میان نسل جوان باید عمقبخشی شود هویتهایی همانند هویت ملی، هویت انقلابی و هویت دینی باید تقویت شود و این در حالی است که این هویتها با هویت جهانی و هویت مجازی که میخواهند جای هویت واقعی را بگیرند تهدید میشود.
مرادزاده بیان کرد: نرمافزاری که ما را به انقلاب اسلامی و اوج قدرت و فتح قلههای نظامی، امنیتی و علمی جهان رسانده اندیشه امامین انقلاب است و این نشانی از تبدیل نظریه به اندیشه و مکتب بوده به گونهای که نظریه ولایت فقیه که از سوی امام راحل مطرح شد بعدها تبدیل به یک مکتب و اندیشه شد.
وی تبیین کرد: درباره مسائل معرفتی و بصیرتی نتوانستهایم به خوبی برای نسل جوان مبانی معرفتی اسلام را تبیین کنیم این در حالی است که اگر کسی منطق انقلاب اسلامی را که منطبق با فطرتهاست به درستی تبیین کند حتماً مورد قبول قرار میگیرد و این نوع تبیین صحیح، نیاز به روش درست در عمل و اخلاق پسندیده و اخلاص دارد.
انتهای پیام/