جزئیاتی از 7 محور همایش علمی پژوهشی امامت/ آثار تا 15 آذر پذیرفته میشود
ابوطالب مختاری دبیر تخصصی همایش علمی پژوهشی امامت با عنوان «امامتپژوهی در دنیای مدرن» از سری برنامههای چهارمین جشنواره فرهنگی هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی درباره این همایش به خبرنگار آنا گفت: پذیرای مقالات پژوهشگران در یکی از موضوعات مرتبط با اصل امامت و یا نکات برجسته دوران امامت هر یک از اهل بیت علیهم السلام هستیم.
وی بیان کرد: پژوهشها در حوزه امامت چهار گونه است: امامت تبیینی، امامت تاریخی، امامت تطبیقی و امامت تمدنی. یکی از بی نظیرترین متون دینی در تبیین جایگاه اصل امامت زیارت جامعه کبیره است.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در مورد محورهای همایش گفت: در واقع محورهای نگاشته شده روی پوستر همایش چند نمونه از عناوینی است که ارتباط امامت و مهدویت را با جهان امروز مطرح میکند، جهانی که از سویی با پیشرفت علم و تکنولوژی و از سوی دیگر با بحران معنویت و رکود فرهنگ اخلاقی و کاهش دینداری مواجه است.
مختاری با بیان اینکه آثارو مقالات ارسالی تا 15 آذر پذیرفته و همایش 26 دی 1403 برگزار میشود، افزود: بر این اساس موضوعات انتخاب شده برای نگاشتن مقاله کوتاه (۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ واژه) و یا مقاله کامل (۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ واژه) میتواند در یکی از هفت محور باشد که در محور نخست مربوط به هر موضوعیست که رابطه امامت را با یکی از علوم مانند حقوق، اقتصاد، سیاست، مدیریت، روانشناسی، جامعه شناسی، آینده پژوهی و ... بیان کند.
وی ادامه داد: محور دوم مربوط به هر بحثی است که تأثیر علم و تکنولوژی جدید را بر امامت پژوهی نشان دهد مانند راهکارهای استفاده مثبت از فضای مجازی در جهت ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، یا تحلیل نتایج برخاسته از هوش مصنوعی در موضوعات امامتی و یا نقد و بررسی فیلمی در مورد امامت و مهدویت.
دبیر تخصصی همایش علمی پژوهشی امامت اضافه کرد: محور سوم؛ هر موضوعی که ارتباط زندگی بشر امروز را با امامان (ع) و به ویژه امام مهدی (عج) بررسی کند؛ مثلا موضوعاتی که یکی از مقولههای معرفت امام یا محبت و مودت اهل بیت (ع) یا پیروی از امام و همراهی یا نصرت و یاری آن بزرگواران و یا زیارت مشاهد مشرفه را تبیین کند. از جهت تعریف، شیوههای تقویت و بررسی موانع رشد یا تاثیرگذاری هر یک و نیز آثار و پیامدهای آن بر زندگی بشر، مناسب تحقیق برای همایش است. محتوای عالی زیارت جامعه کبیره در این مباحث این محور میتواند یاور خوبی برای محقق باشد.
مختاری گفت: چهارمین محور هم موضوعات دیگر درباره رابطه امامت و امام شناسی با رشد فرد و جامعه بر اساس زیارت جامعه کبیره مانند نقش محوری اصل امامت در ایجاد وحدت در جامعه اسلامی که در زیارت جامعه به آن اشاره شده است و یا تبیین مرز غلوّ در باورداشت امامت بر اساس زیارت جامعه.
وی اظهار کرد: محور پنجم، مربوط به مباحثی از تاریخ و سیره اهل بیت (ع) است که میتواند برای زندگی امروز بشر درسهای تربیتی و کاربردی داشته باشد. این مباحث میتواند برخاسته از متون حدیثی و دعایی باشد که کمتر به آن پرداخته شده است.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس با بیان اینکه محور ششم، پاسخ به شبهات درباره امامت و مهدویت و نقد آرای فرقههای دروغین است، هفتمین محور را کتابشناسی و روش شناسی تألیف امامت پژوهان قدیم و جدید و به ویژه بررسی دیدگاههای محققان برجسته معاصر در موضوعات امامتی برشمرد.
مدیرگروه پژوهشی پژوهشکده قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: علاوه بر عناوین محورهای هفتگانه هر متنی که در مباحث درباره امامت و مهدویت حرف جدیدی داشته باشد قابل قبول است. پیشاپیش از تمام استادان فرهیخته، طلاب بزرگوار و دانشجویان عزیز که برای همایش امامت پژوهی در دنیای مدرن اثری به آدرس Emamat.iau.ir را ارسال میکنند نهایت قدردانی و تشکر را داریم.
مختاری با تشکر از تمام دست اندرکاران چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد انجام این فعالیتهای علمی و فرهنگی در جامعه سبب ارتقای درجات امام شناسی دانشجویان و تمام آحاد جامعه شود تا به لطف پروردگار و عنایت خاص امام عصر علیه السلام به تقویت زمینه سازی برای ظهور آن حضرت بینجامد.
به گزارش آنا، چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار میشود، علاقهمندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.
انتهای پیام/