از ساخت تجهیزات هوشمند پلیسی تا ارتقای توان فناوری پزشکی + فیلم و عکس
خبرگزاری آنا؛ روزهای جمعه هر هفته خلاصهای از رویدادها، موفقیتها، برنامهها و دستاوردهای علمی و فناورانه دانشگاهیان، پژوهشگران، محققان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی همراه با گفتگو با فناوران و محققان با محور علم و فناوری در طول هفته را با عنوان «نگاه فناوری هفته» در این گزارش میخوانید.
در این گزارش، گفتگو، رویداد، دستاوردهای علمی و فناوری و موفقیتهای مربوط به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در طول هفته گذشته را خواهیم خواند. (گزارش کامل هر رویداد و خبر در لینک مربوط (هایپرلینک) قابل مشاهده و مطالعه است)
محمد یوسفی رئیس سرای نوآوری سلامت سیمرغ دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره ایجاد این سرا و مأموریتهای آن اظهار کرد: با توجه به اینکه این دانشگاه تنها واحد دانشگاهی آزاد اسلامی فعال در حوزه پزشکی در رشتههای مرتبط با آن در تهران است، درخواست مجوز ایجاد سرای نوآوری سلامت در بهار سال ۱۴۰۲ به سازمان مرکزی دانشگاه ارائه و شهریور ۱۴۰۲ مجوز موقت راهاندازی سرا صادر شد.
یوسفی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با حدود ۱۶ هزار دانشجو و چند بیمارستان، داروخانه، مرکز درمانی و ۶۰۰ عضو هیئت علمی که شماری از آنها تجربههای ذیقیمتی در حوزههای فناوری مرتبط با پزشکی مانند صنایع دارویی، غذایی و ... دارند، توانایی راهاندازی و مدیریت سرا را به نحو مطلوبی داراست.(مشروح گفتوگو)
به گزارش خبرنگار آنا، پس از راهاندازی سرای نوآوری امنیت غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، درخواستی از این واحد دانشگاهی مبنی بر برگزاری رویداد عصر ملی امید در حوزه کشاورزی مطرح و مجوز آن صادر شد.
در همین راستا ششمین رویداد عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمندها» ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار میشود.
مهدی ظریفی از دانشگاه یاسوج دارای مدرک فوق دکتری از دانشگاه صنعتی اصفهان که ۱۰ مقاله ISI و چندین مقاله علمی پژوهشی در کارنامه علمی خود دارد با ایده آهنرباهای سرامیکی نانو مقام دوم نخستین رویداد استارتآپی فناوری نانو در استان کهگیلویه و بویراحمد را به خود اختصاص داد.
ظریفی در گفتوگو با خبرنگار آنا اظهار کرد که شرکت دانشبنیان متبوعش در حوزه مگنتهای فریتی به عنوان بخشی از سرامیکهای پیشرفته فعالیت میکند که قابلیت تولید طیف وسـیعی از فریتهای سخت و نرم مغناطیسی را داراست و با توجه به اینکه گرایش تخصصیام در حوزه مغناطیس است، سالها تحقیقات روی این مواد انجام شد و موفق به تولید نمونه مهندسی شدیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان اضافه کرد: سال ۱۴۰۲ شرکت «مغناطیس صنعت کهربا» ثبت و امسال به عنوان شرکت دانشبنیان معرفی شد. اکنون موفق به تولید نیمه صنعتی محصول شدهایم و برای تولید انبوه نیاز به توسعه داریم.(مشروح گفتوگو)
کتابهای «زیستشناسی دریا» و «ژندرمانی» به بازار نشر رسیدند.
به گزارش خبرنگار آنا، اسما قاسمی دانشجوی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، کتاب زیستشناسی دریا را به چاپ رساند و کتابی با عنوان «ژندرمانی» هم توسط آیناز سلطاننژاد، زهرا شاهگلدی و هستی نعمتی دانشجویان رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به چاپ رسید و کتاب «قارچشناسی» هم توسط محمدرضا قدرتی، علی طاهری، داود وطنخواه، هادی حسین پور، محمدمهدی رحیمپور و مهیار توکلی به بازار نشر رسید.
سیدامید طباطبایی مدیر خدمات پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد از موفقیت پنج نفر از اعضای هیئت علمی و دانش آموختگان این دانشگاه در جدیدترین رتبهبندی برترین دانشمندان جهان به عنوان دانشمندان یک درصد برتر جهان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و به خبرنگار آنا گفت: مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، آخرین فهرست پژوهشگران ایرانی با بیشترین استناد در یک درصد برتر جهان را در ۲۲ حوزه موضوعی علوم بر اساس پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI) از آبان ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ استخراج و پایش کرده است.
فناوران کشور موفق به ساخت دستگاه تشخیص خوابآلودگی راننده بر پایه هوش مصنوعی شدهاند که با توجه به الگوریتم داخلی مانع خوابآلودگی راننده میشود.
مجید خسرویطناک مدیرعامل واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به ساخت دستگاه تشخیص خوابآلودگی راننده بر پایه هوش مصنوعی در این شرکت اظهار کرد: خوابآلودگی و خستگی راننده یکی از دلایل اصلی تصادفات جادهای بوده که با توجه به آمار منتشرشده از مراجع رسمی، ۵۰ تا ۶۰ درصد از تصادفات جادهای مربوط به این دو موضوع است.(مشروح گفتوگو)
به گزارش خبرنگار آنا، پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو از 13 آبان در محل نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کار کرد و تا ۱۶ آبان ادامه داشت.
نمایشگاه فناوری نانو هرساله با اهداف حمایت از توسعه علم و فناوری، تجاریسازی محصولات نانو و حمایت از مراکز تحقیقاتی، شرکتها و واحدهای فناور فعال در این عرصه برگزار میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی امسال نیز با همکاری سه مرکز تحقیقاتی، ۴۱ شرکت فناور و دانشبنیان از ۱۵ استان و ۲۵ واحد دانشگاهی در سالن خلیج فارس این نمایشگاه حضور داشت و محصولات حوزه فناوری نانو را به نمایش گذاشت.
به گزارش خبرنگار آنا، سروه گرجیپور دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که عضو انجمن مخترعین کشور و دبیر رسانههای دیجیتال استان کردستان نیز هست، علاوه بر اینکه سالهای قبل دو مدال طلای اختراعات جهانی را کسب کرده بود، امسال توانست یک مدال طلا و یک برنز را در هفتمین مسابقات بینالمللی اختراعات تکنوفست ترکیه کسب کند.
یک شرکت دانشبنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام با تولید چندین محصول در زمینههای کشاورزی و پلیمری توانسته نقش مهمی در ارزآوری و جلوگیری از ارزبری داشته باشد.
این شرکت دانشبنیان با تولید محصولات پلیمری با کاربردهای نوین این فرضیه را که پلیمرها دارای کاربرد محدودی هستند را رد میکند، چراکه تمام آنچه در بخشهای مختلف صنعتی و مصرفی وجود دارد بهگونهای ترکیبات پلیمری هستند.
تیم تحقیق و پژوهش این شرکت دانشبنیان ازسویی به تولید محصول در زمینه پزشکی هم پرداخته که محصول «نانو حامل دارویی هوشمند سوپرمغناطیسی» از آن جمله است و برای انتقال دارو به بافتهای ویژه در بدن مورد استفاده قرار میگیرد.(مشروح گفتوگو)
به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان موفق به کسب مجوز راهاندازی سرای نوآوری فناوریهای شیلاتی و پرورش ماهیان خاویاری از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی شد.
از سوی رئیس بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی، حامد تقیپورفرشی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی به عنوان مسئول کارگروه رباتیک و هوشمندسازی صنعتی بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی منصوب شد.
جواد رُست دانشجوی ترم سوم کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد موفق به ساخت دستگاه هوشمند و مدرن «کنترلر آسانسور» شد، این دستگاه قادر است شماره همراه افراد را ذخیرهسازی و از ورود افراد غریبه به داخل آسانسور جلوگیری کند.
این مخترع و فناور در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به ساخت دستگاه هوشمند و مدرن «کنترلر آسانسور» اظهار کرد: دستگاه هوشمند و مدرن کنترلر آسانسور یکی از برترین تجهیزات برای افزایش امنیت ساختمانهای اداری و مسکونی است که با کمک روش هوشمند کردن آسانسور، میتوان ورود و خروج افراد در مجتمع را با دقت بالا مدیریت کرد.(مشروح گفتوگو)
شیوا نظری مسئول کلینیک مشاوره و خدمات روانشناختی امین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در گفتوگو با خبرنگار آنا از انعقاد تفاهمنامه بین کلینیک مشاوره و خدمات روانشناختی امین این دانشگاه با پالایشگاه نفت آفتاب بندرعباس خبر داد.
توسعه فرآیندهای قابل اعتماد و سازگار با محیطزیست برای سنتز نانوذرات فلزی گام مهمی در زمینه کاربرد فناوری نانو است. روشهای مختلف برای سنتز نانوذرات وجود دارد؛ اما اکثر این روشها با محیطزیست سازگار نیستند و بسیار پرهزینهاند. در نتیجه نیاز فزایندهای برای توسعه روشهای غیر سمی و سازگار با محیطزیست برای سنتز نانوذرات با اندازه مورد نظر وجود دارد. یکی از گزینهها برای دستیابی به این هدف، استفاده از پروسههای طبیعی مانند استفاده از میکروارگانیسمها، آنزیمها و سیستمهای بیولوژیکی است.
در همین راستا شرکت «طبیعت گستر ریحان» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان دورود موفق به تولید اسپری گیاهی نانوسیلور شده که بهعنوان ضدعفونیکننده و بهبود و ترمیم انواع زخمها استفاده میشود. خبرنگار آنا برای اطلاع از چگونگی تولید این اسپری با ریحانه هویدا دکتری تخصصی فیزیولوژی جانوری، استادیار گروه زیستشناسی و هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود و مدیرعامل این شرکت گفتوگویی کرده است که در ادامه خواهیم خواند.(مشروح گفتوگو)
رسول جنتی دانشجوی ترم آخر رشته دکتری علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و مدیرکل پروژه ساخت بازوبند نفیس پهلوانی هدیه به مقام معظم رهبری، روند ساخت این بازوبند و چگونگی اهدای این بازوبند توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به موزه آستان قدس رضوی را در گفتگو با خبرنگار آنا در کرمانشاه بررسی کرد.
جنتی درباره جزئیات ساخت این بازوبند و هدیه به مقام معظم رهبری اظهار کرد: همزمان با برگزاری کنگره ملی شهدای استان کرمانشاه افتخار حضور جمعی از اهالی شریف کرمانشاه در محضر مقام معظم رهبری مهیا شد و معمولاً در کنگرهها و نشستهای استانی در دیدار با مقام معظم رهبری مرسوم است که پس از دیدار، حرفها، نقلها و استفاده از بیانات گهربار ایشان نمایشگاهی از آثار ارزشمند استان کرمانشاه از جمله تألیف، صنایعدستی، اختراعات، عتیقهجات و هر آنچه که شناسنامه آن استان محسوب میشود در مجاورت سالن نشست برگزار میشود.(مشروح گفتوگو)
دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ثبت اختراع «دستگاه تمام اتوماتیک ضد عفونی و استرلیزاسیون تجهیزات آزمایشگاهی» شد که فرآیند شستوشوی لولههای آزمایش را از دستی به ماشینی و رباتیک تغییر میدهد.
مجید خیاط نژاد دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل که موفق به ثبت اختراع دستگاه تمام اتوماتیک ضد عفونی و استرلیزاسیون تجهیزات آزمایشگاهی شده است در اینباره به خبرنگار آنا گفت: این اختراع در زمینه تولید ماشینآلات آزمایشگاهی و مربوط به یک تجهیز آزمایشگاهی است که فرآیند شستوشوی لولههای آزمایش را از حالت دستی به ماشینی و رباتیک تغییر داده است.(مشروح گفتوگو)
به گزارش آنا، مجتبی ملکی چوبری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در نشست مشترک رؤسای دانشگاههای گیلان با مجمع نمایندگان گیلان در خانه ملت در سالن اجلاس دانشگاه گیلان با اشاره به فعالیت بیش از ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان اظهار کرد: تعداد دانشجویان این دانشگاه از مرز ۴۰ هزار نفر گذشته است.
وی با اشاره به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی گیلان افزود: تاکنون ۴۰ محصول فناورانه در این دانشگاه به ثمر رسیدهاند و دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ درصد سهم آموزش عالی را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/