دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آبان 1403 - 11:14

پیاده‌سازی نظام تربیتی مهدوی نیازمند تحول در سبک زندگی است

پیاده‌سازی نظام تربیتی مهدوی نیازمند تحول در سبک زندگی است
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت عنوان کرد: برای پیاده‌سازی نظام تربیتی مهدوی باید در سبک زندگی تحول ایجاد شود.
کد خبر : 938360

به گزارش خبرنگار آنا، کارگاه آموزشی با عنوان «ابزار و روش‌های تربیت مهدوی در خانواده» در سالن علامه طباطبایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت برگزار شد.

عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت در این کارگاه آموزشی به ارائه مطالبی پیرامون موضوع کارگاه پرداخت و گفت: تربیت مهدوی یعنی تربیت نسلی مهدی باور و مهدی یاور که بتواند بر مشکلات صبورانه فائق آید.

احمد جعفری افزود: برای پیاده‌سازی نظام تربیتی مهدوی باید در سبک زندگی تحول ایجاد شود و رهبر معظم انقلاب اسلامی بار‌ها خواستار تغییر و تحول در سبک زندگی مردم و حرکت به سوی سبک زندگی ایرانی اسلامی شده‌اند.

وی متذکر شد: یکی از ابزار‌های تأثیرگذار بر سبک زندگی سلامت معنوی است که بر پایه آموزه‌های قرآنی و روایی، عوامل مختلفی برای ایجاد سلامت معنوی وجود دارد.

پیاده‌سازی نظام تربیتی مهدوی نیازمند تحول در سبک زندگی است

عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، سلامت معنوی را به دو دسته عوامل اعتقادی و عوامل رفتاری تقسیم کرد و گفت: در قرآن کریم این عوامل، با واژه‌های راهبردی تعریف شده، یکی از ابزار‌های تأثیرگذار بر سلامت معنوی دعاست، پیشینه دعا درمانی در داستان انبیا و اوصیا و ائمه اطهار علیهم‌السلام بسیار موجود است.

جعفری یادآور شد: در عصر حاضر تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده؛ به‌عنوان مثال می‌توان به کتاب نیایش الکسیس کارل اشاره کرد، نقش تربیتی دعا در نظام تربیت مهدوی بسیار زیاد است که از جمله آنها شرم حضور در برابر خداوند، کسب فیض و فضائل و صفات نیکو، ایثار و از خود گذشتگی، همگرایی اجتماعی، محبت به خلق خدا و در اوج احساسات انسان دعاکننده، رقت قلب وجود دارد.

وی متذکر شد: دعا سبب دفع بلا و عذاب، نزول رحمت الهی و آرامش روحی و روانی و جسمی، تقرب به خداوند و ارج نهادن خداوند به انسان می‌شود و بر کنش‌های مغزی اثر می‌گذارد، به‌گونه‌ای که بر اثر تمرکز بر دعا، سیستم لیمبیک و آمیگدال فعال شده و هیپوکامپ و لوب آهیانه موقتاً نیمه فعال خواهند شد که اثر آن ترشح هورمون سرتونین در خون و کاهش سطح آدرنالین بوده و نتیجه آن آرامش روحی و جسمی برای انسان دعاکننده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب