سندنویسی تنها منجر به گسترش بوروکراسی اداری در کشور شده است
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا، طی دو سه سال گذشته اخبار رسانهها پر بوده از موضوعت مرتبط با سند نویسی، سندهای ملی یکی پس از دیگری در عرصههای کوچک و بزر گ نگارش شده اند و چندان میدانی برای نقد و بررسی آنها شکل نگرفته است.
به طور مثال نسبت بین سند ملی موسیقی با واقعیتهای ملموس و عینی این عرصه یا سند هنرهای تجسمی یا هنرهای نمایشی و... سند راهبردی فضای مجازی و... دهها سند دیگری که نگارش شدهاند.
دهمین نشست از سلسله نشستهای هم آفرینی تصویر ایران آینده با محوریت کارآمدی مدل سندنویسی برای چشمانداز پردازی ایران آینده با حضور دکتر محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و جمعی از کارشناسان این مرکز و صاحبنظران حوزه آینده پژوهی برگزار شد.
محمد جواد لاریجانی در این نشست، آینده پژوهی را یکی از دانشهای نوین دانست که برای وصف آینده جهت ترسیم چشمانداز و اهداف بلند مدت ضروری و مهم است.
وی افزود: من در کتاب درسهای سیاست خارجی در فصلهای آخر به کاربست آینده پژوهی در حوزه سیاست خارجی پرداختم و بر این اساس امور مهم حوزه سیاست خارجی را احصاء کردم.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی، تصریحکرد: در امر آینده پژوهی نباید دچار پراکندگی شویم بلکه باید یک موضوع را تعیین کرده و در همان مسیر به جلو حرکت کنیم.
لاریجانی تأکید کرد: آینده پژوهی باید خروجی داشتهباشد تا از آن بتوان در برنامهریزیهای مختلف حاکمیتی استفادهکرد و اگر این خروجی بهدست نیاید آینده پژوهی کامل و دقیق انجام نشده است.
وی سپس با انتقاد از روند سندنویسی در کشور گفت: هزاران سند در داخل و خارج از کشور ایجاد کردیم که هیچکدام هم عملیاتی نشده و تنها تبدیل به یک عرف در کارهای اداری ما گشته بهطوری که عملاً سندنویسی را به یک امر بیربط تبدیل کرده است.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی گفت: این نوع سندنویسی تنها به گسترش بوروکراسی و دفتر و تشکیلات در کشور تبدیل شده و گاهاً مانع تحقق اهداف کشور میشود.
وی با تأکید بر اصل اختصار در سندنویسی اشاره کرد: باید اهداف اساسی در قالب پروژههای زماندار تعریف شده و هر پروژه به یک فرد یا نهاد سپرده شود تا مشخص شود که چه کسی باید پاسخگو باشد.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی یکی از پروژههای بزرگ ایران آینده را خلق ارزش از صنعت نفت کشور دانست و عنوان کرد: صنعت نفت در بسیاری از دانشها و صنعتها مؤثر است و میتواند موتور پیشرفت ملی بهحساب آید.
تدوین اسناد بر اساس نیازهای کشور نه امور هیجانی، اجماع سازی در مورد اسناد در کشور و توجه به فناوریهای نوین از جمله محورهایی بود که صاحب نظران حاضر در سخنان خود به آن اشاره کردند.
انتهای پیام/