دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 اسفند 1393 - 10:45

چرا اوباما پیروزی نتانیاهو را در انتخابات پارلمانی تبریک نگفت؟

کاخ‌ سفید در اقدامی نادر و بر خلاف کشورهای کانادا و انگلیس از تبریک به «بنیامین نتانیاهو» به خاطر پیروزی در انتخابات پارلمانی روز سه‌شنبه تل‌آویو خودداری کرد.
کد خبر : 9370

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، شکاف بین «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا و نتانیاهو به اندازه‌ای عمیق شده است که اوباما نه تنها به صورت مستقیم پیروزی نتانیاهو را تبریک نگفت بلکه اظهارات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کمپین انتخاباتی‌اش را نیز مورد انتقاد شدید قرار داد.


بر اساس این گزارش، اوباما روز چهارشنبه (دیروز) تأکید کرد که اظهارات نتانیاهو در خصوص اینکه در صورت پیروزی در انتخابات مانع از ایجاد دولت مستقل فلسطینی می‌شود، پیامدهایی را به همراه خواهد داشت.


کاخ سفید روز گذشته به محض اعلام پیروزی نتانیاهو، حمایت خود از ایده تشکیل دو دولت مستقل (فلسطینی و اسرائیلی) را که در کنار یکدیگر زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشند، اعلام کرد.


کاخ سفید همچنین از حزب لیکود به ریاست نتانیاهو به دلیل استفاده از لفاظی‌های ضد اعراب در استانه انتخابات به منظور جلب حمایت صهیونیست‌ها انتقاد کرد.


«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: لفاظی‌هایی که به دنبال به حاشیه راندن بخشی از جمعیت آنها صورت می‌گیرد، کاملاً نگران‌کننده و تفرقه‌آمیز است. در جریان انتخابات اخیر، نتانیاهو مواضع خود را تغییر داد و بر اساس این اظهارات، آمریکا رویکرد خود را برای پیشبرد امور ارزیابی می‌کند.


همچنین «جن ساکی» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت ما از مدت‌ها قبل با دیدگاه‌های نخست‌وزیر اسرائیل درباره ایران آشنایی داریم و فکر می‌کنیم این پیروزی تاثیری بر مذاکرات با ایران نداشته و نخواهد داشت.
حزب لیکود به رهبری نتانیاهو توانست در انتخابات پارلمانی روز سه شنبه رژیم صهیونیستی با کسب 30 کرسی- حدود 24 درصد آراء- پیروز انتخابات شود.


طبق این گزارش، اگر نتانیاهو به مخالفت خود با تشکیل دولت مستقل فلسطینی ادامه داد، اوباما را مجبور می‌کند که بین خودش و سیاست آمریکا برای تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی که مورد حمایت دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات است، یکی را انتخاب کند.


بیستمین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی که به صورت زودهنگام و در پی از بین رفتن ائتلاف حاکم برگزار شد، روز سه‌شنبه 17 مارس (26 اسفند) برگزار شد.


بر اساس این انتخابات و نتایج اعلام شده، حزب حاکم یا حزب لیکود، به ریاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر این رژیم، بیشترین کرسی‌ها را به دست آورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب