دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1403 - 00:03

تولید و بازسازی قطعات فولادی مورد نیاز صنایع توسط فناوران داخلی

تولید و بازسازی قطعات فولادی مورد نیاز صنایع توسط فناوران داخلی
رئیس سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد دانشگاه آزاد، ساخت، تولید و بازسازی قطعات فولادی مورد نیاز صنایع مختلف را بخشی از فعالیت‌های این سرا برشمرد.
کد خبر : 932798

هادی زرین‌طلا رئیس سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، دلایل راه‌اندازی و جزئیاتی از فعالیت‌ها، برنامه‌ها و چشم‌انداز این سرا را تشریح و بیان کرد: با توجه به ظرفیت این واحد دانشگاهی و شهرستان بناب ازجمله اینکه دانشگاه آزاد یکی از واحد‌های بسیار بزرگ منطقه است که حدود ۲۷۰۰ دانشجو و ۱۲۳ رشته در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی دارد و رشته‌هایی ازجمله ساخت و تولید، ریخته‌گری، صنایع، برق، تأسیسات و مکانیک که می‌تواند با صنایع فولاد و سرای نوآوری فولاد ارتباط تنگاتنگی داشته باشد از دلایل ایجاد سرا در بناب بوده است.

وی افزود: امکانات و ساختمان‌های متعدد دانشگاه با فضای عرصه حدود ۱۵۰ هزار متر مربع و عیانی ۵۴ هزار متر مربع یکی از ظرفیت‌های منطقه و شهرستان بناب است. از ظرفیت‌های شهرستان بناب که در جنوب دریاچه ارومیه واقع شده، شاهراه ارتباطی بین غرب و شرق و استان‌های مختلف است و از مهم‌ترین مزیت‌های واحد دانشگاهی بناب برای ایجاد سرای نوآوری فولاد وجود کارخانجات متعدد فولاد در این شهرستان ازجمله مجتمع فولاد ظفر، مجتمع فولاد شاهین، فولاد غرب بناب، مجتمع فولاد آذر حدید و مجتمع فولاد جاوید بناب است از این رو سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد دانشگاه آزاد آذر ۱۴۰۰ با مجوز سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور مسئولان شهری و استانی گشایش یافت.

تازه‌ترین فعالیت‌های سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد

زرین‌طلا تازه‌ترین فعالیت‌های سرای نوآوری متبوع خود را تشریح کرد و گفت: ساخت و تولید و بازسازی قطعات فولادی مورد نیاز صنایع مختلف منطقه ازجمله ساخت تیغه گیوتین برش میلگرد، تیغه متراژ زن خط تولید میگرد، بوش آلومینیوم برنجی گاورنر والو توربین نیروگاه حرارتی، شفت لنگی سیلیت گیربکس خط تولید میلگرد، قیچی متراژزن سیلیت خط تولید میلگرد، پیچ دنده ذوزنقه‌ای سه نظام دستگاه CNC و .... بخشی از این فعالیت‌هاست.

وی، بازدید و بررسی مسائل و چالش‌های فناوری مجتمع مس سونگون، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت توسط سرای نوآوری واحد بناب شامل دوره تخصصی استارت‌آپ‌ها از صفر تا صد، دوره تخصصی صفر تا صد صادرات و واردات، دوره مهارتی کاربرد تراشکار و ...، بازدید و بررسی مسائل و چالش‌های فناوری مجتمع فولاد ظفر بناب، شرکت در نمایشگاه بین‌المللی ربع رشیدی تبریز و حضور در سومین نمایشگاه و رویداد تخصصی عصر امید در سیرجان را بخش دیگری از فعالیت‌های سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد دانست.

تشکیل کارگروه تخصصی عارضه‌یابی صنایع

برگزاری نخستین رویداد صدرا در واحد بناب، استقرار دو شرکت دانش‌بنیان در سرا و مرکز رشد واحد بناب، تفاهم‌نامه مشترک همکاری با اداره صنعت و معدن شهرستان بناب در جهت تشکیل کارگروه تخصصی عارضه‌یابی صنایع منطقه، تشکیل اتاق فکر و نشست با مسئولان اعضای اتاق صنعت و استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، واحد‌های فناور و هسته‌ها در سرای نوآوری فولاد واحد بناب از دیگر فعالیت‌هایی است که زرین‌طلا از آنها نام برد.

رئیس سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد دانشگاه آزاد بناب نحوه تعامل و همکاری نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط با سرا را یادآور شد و به آنا گفت: همکاری و تعامل بعضی از نهاد‌ها و سازمان‌های مربوط با سرای نوآوری عالی بوده ولی بعضی از سازمان‌های دیگر همکاری کمتری با سرا داشته‌اند. تفاهم‌نامه‌های متعددی ازجمله تفاهم‌نامه همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی و طرح پویش با شرکت‌های همتا خودرو آذربایجان، شرکت جهان همتا سیکلت، شرکت روشن بنا، کایان پمپ انتظاری، فولاد غرب بناب، فولاد جاوید بناب و فولاد ظفر بناب تبادل شده است.

تولید و بازسازی قطعات فولادی مورد نیاز صنایع توسط فناوران داخلی

به گفته وی، قراردادی با شرکت مجتمع فولاد ظفر مبنی بر تولید قطعات مورد نیاز آن شرکت با کارگاه تراشکاری سرای نوآوری فولاد و نورد دانشگاه آزاد واحد بناب بسته شده است.

این مسئول در پاسخ به این پرسش که با توجه به فعالیت متمرکز سرا در زمینه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتاب‌دهی، مراکز کسب و کار، مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری چه فعالیتی در سرای نوآوری فولاد و نورد صورت گرفته است؟، گفت: اختصاص لوکس‌ترین ساختمان دانشگاه با متراژ ۴۲۰۰ متر مربع در دو طبقه که شامل ۷۰۰ متر مربع برای استقرار هسته‌ها، ۱۰۰۰ متر مربع برای استقرار واحد‌های فناور، ۸۰۰ متر مربع برای استقرار R&D شرکت‌ها، ۲۰۰ متر مربع برای اتاق رئیس سرا و مدیر مرکز رشد، ۷۰۰ مترمربع برای اتاق جلسه، اتاق کنفرانس و اتاق ارائه ایده‌شو و ۸۰۰ متر مربع برای فضای اشتراکی برنامه شتابدهی ازجمله فعالیت‌ها در محورهای ذکرشده در این پرسش است.

استقرار 2 شرکت دانش‌بنیان، ۱۰ هسته‌ فناور، ۶ واحد فناور و هفت شرکت در سرای نوآوری فولاد و نورد

زرین‌طلا با بیان اینکه تعداد دو شرکت دانش‌بنیان، ۱۰ هسته‌ فناور، ۶ واحد فناور و ۷ شرکت در سرای نوآوری فولاد و نورد مستقر هستند از برنامه‌های پیش روی سرا به آنا گفت و اظهار کرد: تشکیل کارگروه عارضه‌یابی مشترک با اداره صنعت و معدن شهرستان بناب برای رفع مشکلات صنایع منطقه، گسترش روابط با صنایع منطقه به‌خصوص کارخانه‌های تولید فولاد و تأمین قطعات مورد نیاز از طریق واحد تراشکاری و فرزکاری سرای نوآوری و استفاده از طرح معافیت مالیاتی قانون جهش تولید برای رفع موانع و چالش‌های صنایع توسط اعضای هیئت علمی از برنامه‌های آینده سراست.

وی در پاسخ به این پرسش که تأثیرگذاری سرای نوآوری فولاد و نورد در دانشگاه (درآمد غیرشهریه و ..)، شرکت‌های دانش‌بنیان، کارآفرینی، رونق تولید و. چگونه بوده است؟ بیان کرد: از آغاز فعالیت‌های سرا حدود ۵۰۰ میلیون تومان درآمد غیرشهریه از تولید قطعات فولادی مورد نیاز صنایع در مجموعه کارگا‌های تراشکاری سرا کسب شده و استقرار دو شرکت دانش‌بنیان در سرای نوآوری که در مرحله تجاری‌سازی هستند، انجام گرفته است.

رئیس سرای نوآوری فولاد، ذوب و نورد دانشگاه آزاد بناب استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری را خوب توصیف کرد و اینکه این استقبال می‌تواند بیشتر باشد، یادآور شد: یکی از راه‌های ارتباط دانشجویان و اعضای هیئت علمی با صنعت و ایجاد بستر مناسب برای اشتغال دانشجویان استقرار و فعالیت در این سرا‌هاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: یکی از مشکلات هسته‌ها و واحد‌های فناور مستقر در سرا، برخوردار نبودن آنها از معافیت‌های مالی و گمرکی است که با حل این چالش استقبال به مراتب بیشتر خواهد شد؛ اگر اجرای طرح معافیت مالیاتی قانون جهش تولید نیز تسهیل یابد در آن صورت اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان می‌توانند با استقرار در سرا‌های نوآوری و داشتن ارتباط تنگاتنگ با صنایع در حل چالش‌ صنایع مثمر واقع شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب