دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1395 - 13:29
یک متخصص مغز و اعصاب در گفت‌و‌گو با آنا عنوان کرد:

علل سردرد در روزه‌داران/ روزه موجب تشدید حملات میگرن می‌شود

یک متخصص مغز و اعصاب، عنوان کرد: روزه موجب تشدید حملات میگرن در افراد مبتلا می‌شود به همین دلیل به افرادی که دچار اذیت جسمی و روحی می‌شوند توصیه می‌شود از روزه گرفتن خودداری کنند.
کد خبر : 93099

دکتر سید محمد حسن پاک‌نژاد، متخصص مغز و اعصاب در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با بیان اینکه گرسنگی، افت فشار خون، کاهش آب بدن، خواب ناکافی و کاهش و یا قطع مصرف نیکوتین و کافئین از جمله مهم‌ترین علل بروز سردرد در ماه رمضان است، گفت: میگرن و سردردهای تنشی از شایع‌ترین سردردها در کشور ما هستند. فردی که به سردرد تنشی مبتلا است می‌تواند زندگی طبیعی، کار و تحصیل خود را ادامه دهد اما هنگام تشدید میگرن فرد مبتلا قادر به انجام هیچ‌گونه کاری نخواهد بود و از زندگی، کار و تحصیل بازمی‌ماند.


وی با بیان اینکه گرسنگی، خستگی، تشنگی، استرس، بی‌خوابی و بی‌نظمی موجب تشدید سردردهای میگرنی می‌شود، عنوان کرد: بنابراین روز‌ه‌داری ممکن است موجب تشدید دردهای میگرنی شود به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که با روزه‌داری دچار تشدید دردهای میگرنی می‌شوند برای حفظ سلامتی از روزه گرفتن خودداری کنند اما آن دسته از افرادی که دچار علائم نمی‌شوند می‌توانند روزه بگیرند.


این عضو هیات مدیره انجمن سردرد ایران، در ادامه یادآور شد: مصرف مواد غذایی سرشار ار ادویه، ترشی، سوسیس و کالباس، پیاز و در برخی موارد سیر و گوجه می‌تواند موجب تشدید دردهای میگرنی شود به همین دلیل بیماران که در ماه رمضان روزه می‌گیرند نباید این مواد را در وعده افطار یا سحر مصرف کنند.


پاک‌نژاد خاطرنشان کرد: پرخوری یا کم‌خوری و کم‌خوابی یا خوابیدن بیش از اندازه نیز موجب بروز سردرد میگرنی می‌شود بنابراین این دسته از بیماران باید در ماه رمضان نظم غذایی و خواب خود را به خوبی رعایت کنند.


وی خاطرنشان کرد: به افراد مبتلا به میگرن توصیه می‌شود قبل از روزه‌داری با پزشک خود مشورت کنند و با اصول روزه گرفتن آشنا شوند زیرا رعایت این نکات موجب پیشگیری از بروز سردرد و علائم آن می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب