چگونگی عملکرد روانشناسی ورزشی/ چه تفاوتی بین ورزشکارانی که به روانشناسی ورزشی توجه می کنند وجود دارد؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا-سید مجتبی حسینی، مسئول کمیته روانشناسی هیئت پزشکی ورزشی فارس، با پیشرفت علم و تکنولوژی در کنار تحربه، ورزش دنیا در طول سالهای گذشته دستخوش تغییرات زیادی شده است و تمام این تغییرات در راستای رسیدن به راهی بوده است که باعث بهبود و پیشرفت عملکرد ورزشکاران شود.
طبیعی است که در اوایل این راه سرعت این پیشرفت بیشتر بوده است، اما رفته به رفته سطح این تغییرات کمتر شده و از حالت کلی بودن خارج شده و نگاهها بیشتر به سمت جزئیات تغییر کرده است و با ادامه این روند نگاه ورزشکاران و مربیان به سمت جزئیات بیشتر سوق پیدا کرده است تا تفاوتی در عملکرد خودشان با دیگران شکل دهند.
یکی از جزئیات بسیار مهم برای متمایز کردن ورزشکاران از همدیگر، توجه به نکات روانشناسی ورزش بوده است و کشورهایی که زودتر به این حوزه ورود کرده اند و سابقه طولانی تری دارند، موفقتر عمل کرده اند و ورزشکاران با عملکرد بهتری داشته اند. در هرم ترسیم شده برای موفقیت ورزشکاران آمادگی روانی و ذهنی در راس کار قرار میگیرد، به این معنی که اگر ورزشکار حتی از لحاظ جسمانی و فنی در سطح بالایی قرار داشته باشد بدون برخوردار بودن از آمادگی روانی به نقطه اوج عملکرد خود نخواهد رسید و همین نکته مهم اهمیت وجود روانشناسان ورزشی به صورت ثابت و دائم و عنوان مربی مهارتهای ذهنی در کنار ورزشکاران را تایید میکند و اگر ما به دنبال تغییری اساسی در عملکرد ورزشکاران عزیزمان هستیم باید از نگاه گذرا و سطحی به روانشناسی ورزشی عبور کنیم و روانشناسان ورزشی را عضوی ثابت و مهم از کادر فنی خودمان ببینیم.
دو مسئله مهم در موضوع روانشناسی ورزشی وجود دارد که «چرایی و چگونگی» کار در این حوزه است.
در بحث چرایی روانشناسی ورزش تا حدودی پیشرفتهایی داشته ایم، اما به اعتقاد بنده چگونگی و نوع کاری که روانشناسان ورزشی دارند پیشرفت کمی داشته است، جایی که نگاهها به روانشناسهای ورزشی فقط در حد مربیان موقتی است که تمام تخصص آنها سخنرانی انگیزشی برای ورزشکاران است در حالی که روانشناسان ورزشی در دنیای بزرگ ورزش حوزه کاری مهم و گستردهای دارند که به صورت دائم و در کنار تیمها و ورزشکاران در جهت اعتلای آنها تلاش میکنند.
به اعتقاد بنده یکی از حلقههای گمشده و بسیار مهم ورزش ایران روانشناسی ورزش است که جامعه ورزشی هر چه زودتر در مورد آن به آگاهی کامل برسد و چرایی و چگونگی کار را به صورت کامل درک کند و نوع نگاه خود را نسبت به روانشناسان ورزشی تغییر دهد. در همین راستا به نظر بنده مهمترین وظیفه روانشناسان ورزشی در وهله اول آگاهی دادن در مورد چگونگی و چرایی کار به مربیان و ورزشکاران هست.
انتهای پیام/