دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1395 - 10:05
دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

توصیه‌های دارویی برای مصرف صحیح دارو در ماه مبارک رمضان

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو، عنوان کرد: بیماران نباید در ماه رمضان بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود، اقدام به قطع دارو، تغییر، کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف کنند.
کد خبر : 92605

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر یسنا به‌منش، درباره نحوه صحیح مصرف دارو در ماه رمضان، گفت: بارداری، شیردهی و برخی از بیماری‌ها هم‌چون دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی (معده و دوازدهه)، اختلالات کلیوی، بیماری‌های اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که فرد ملزم است پیش از اقدام به روزه‌داری، با پزشک معالج خود در زمینه اقدام به روزه‌داری و همچنین نحوه مصرف داروها، مشورت کند.


دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو، عنوان کرد: بیماران نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود، اقدام به قطع دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف کنند، زیرا رعایت نکردن این اصول می‌تواند باعث بی‌فایده بودن دارو، تاثیر گذار نبودن، بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.


وی ادامه داد: چنانچه فردی به‌رغم ابتلا به بیماری، پس از مشورت با پزشک معالج خود، مجاز به روزه گرفتن باشد، می‌بایست حتما به نکاتی که پزشک توصیه می کند، عمل کند.


دکتر به‌منش گفت: بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریوی(COPD) و صرع در معرض خطر تغییر دوز دارو در ایام روزه‌داری هستند و پزشکان علاوه بر اینکه باید به بیماران صرعی که با قطع دارو دچار بازگشت حملات تشنجی می‌شوند مشاوره دقیق بدهند، باید به بیماران مبتلا به آسم که با قطع داروهای استنشاقی و افشانه‌های تنفسی دچار حملات آسمی می‌شوند توصیه‌های لازم را ارائه کنند.


وی خاطرنشان کرد: مطالعات به عمل آمده روی داروهای ضد فشارخون و ضد انعقاد خون نشان می‌دهد که روزه‌داری تاثیر خاصی بر اثربخشی این داروها ندارد. البته گاهی لازم است در مورد داروهای مدر (ادرار آور)، برای جلوگیری از ازدست رفتن آب بدن، پزشک اقدام به کاهش دوز این داروها در بیماران روزه دار کند.


به منش افزود: برخی از داروهای ضد التهاب این قابلیت را دارند که دو بار در طول روز مصرف شوند. مصرف اینگونه داروها را می‌توان با مشورت پزشک و داروساز به زمان افطار یا سحر موکول کرد.


دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: در فرد روزه‌دار، پزشک معالج، برای درمان عفونت می‌تواند اقدام به تجویز آنتی بیوتیک‌هایی کند که به جای چند بار مصرف طی روز، یک یا دو بار در روز مصرف شود.


دکتر به منش بیان کرد: تغییر نحوه مصرف برخی از داروها (از شکل خوراکی به شکل پوستی) در این ایام نیز بنا به تجویز پزشک ممکن است، در صورت وجود این شکل دارویی، به جای مصرف برخی از داروهای خوراکی، پزشک معالج می‌تواند آنها را به شکل زیست چسب (چسب پوستی دارو در صورت موجود بودن) تجویز کند.


وی با بیان اینکه در زمینه بیماران دیابتی، هرچند روزه‌داری برای برخی از مبتلایان به دیابت بنابر تشخیص پزشک معالج می‌تواند مفید باشد، گفت: تغییر خود سرانه دوز دارو و رژیم غذایی در برخی دیگر می‌تواند بسیار خطرناک باشد.


دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو تاکید کرد: بیمارانی که انسولین مصرف می‌کنند قبل از اقدام به روزه‌داری باید با پزشک معالج خود مشورت کنند و در تمامی بیماران دیابتی، تنظیم و کنترل مرتب قند خون بسیار مهم است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته