دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1403 - 11:43
زارع پور عنوان کرد؛

افزایش دو برابری مصرف ترافیک داخلی و بین الملل از ابتدای دولت سیزدهم

افزایش دو برابری مصرف ترافیک داخلی و بین الملل از ابتدای دولت سیزدهم
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت از حدود ۲۰ درصد به بیش از ۶۴ درصد رسیده است، گفت: هم اکنون روزانه مجموعاً ۲۴ میلیون کاربر یکتا و ماهیانه بیش از ۴۵ میلیون کاربریکتا از پیامرسان‌های داخلی استفاده می‌کنند.
کد خبر : 923881

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در گزارشی از وضعیت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات گفت: شبکه ملی اطلاعات که یکی از کلان پروژه‌های کشور به شمار می‌رود که بیش از یک دهه می‌شود که در حال اجراست و لایه‌های مختلفی دارد و دستگاه‌هایی مسوولیت‌هایی را در اجرای آن بر عهده دارند که ناظر بر میزان پیشرفت آن نیز مرکز ملی فضایی مجازی است.

وی با بیان اینکه از ابتدای شروع دولت سیزدهم در نشست با دبیر پیشین و دبیر فعلی شورای عالی فضای مجازی، شاخص‌هایی را برای ارزیابی میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات احصاء و شیوه اندازه گیری را مشخص کردیم، افزود: در نهایت به سندی رسیدیم که معیار ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به شمار می‌رود.

زارع پور با اشاره به اینکه در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم و بر اساس این شاخص‌ها میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات حدود ۲۰ درصد بود، تصریح کرد: مطابق آخرین ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی که در بهمن سال گذشته اعلام شد، میزان پیشرفت این پروژه حدود ۶۰ درصد بود که بر اساس همان شاخص‌ها هم اکنون میزان پیشرفت را با بیش از ۶۴ درصد تحویل می‌دهیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای این اتفاق بیش از ۲۸۰ جلسه در قالب شورای راهبری شبکه ملی اطلاعات با حضور وزیر و معاونان وزیر تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: به عبارتی هر سه روز یک بار جلسات پیگیری و بررسی شبکه ملی اطلاعات را با حضور وزیر برگزار کردیم.

وی با اشاره به اینکه در لایه زیرساخت ارتباطی نیز پروژه‌های بسیاری از جمله پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار‌ها برنامه ریزی و اجرا شد، افزود: در لایه زیرساخت اطلاعاتی نیز مطابق برنامه در سه نقطه، قطب‌های داده در حال تاسیس هستند که در منطقه تهران در قطب پیام، چند شرکت در حال راه اندازی مراکز داده خود هستند و در حال کار هستند و تا پایان سال، نخستین مرکز قطب داده کشور با ظرفیتی بیش از ۱۰۰۰ رک راه اندازی می‌شود.

زارع پور همچنین با بیان اینکه در این دوره از فعالیت افتخار داریم که تلاش کردیم نیاز کشور را با استفاده از سکو‌های بومی تامین کنیم، خاطرنشان کرد: هم اکنون در مجموع روزانه نزدیک به ۲۴ میلیون کاربر یکتا از پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی استفاده می‌کنند که در ماه این میزان به بیش از ۴۵ میلیون کاربر فعال یکتا می‌رسد.

وزیر ارتباطات در اشاره به آمار کاربران سکو‌های داخلی، تصریح کرد: از ابتدای شروع دولت سیزدهم کاربر فعال روزانه پیامرسان روبیکا از ۵ به ۲۲ میلیون نفر و کاربران فعال ماهانه آن نیز از ۱۳ به بیش از ۴۳ میلیون رسیده است.

وی با بیان اینکه کاربران روزانه فعال پیامرسان ایتا نیز در ابتدای دولت از ۱.۳ میلیون، دیروز به ۱۸.۵ میلیون و کاربران فعال ماهانه آنها نیز به ۳۱ میلیون نفر نزدیک شده، افزود: در همین مدت کاربران فعال روزانه پیامرسان بله از ۷۵۰ هزار به بیش از ۵ میلیون و کاربران فعال ماهانه آنها نیز از ۲.۵ میلیون به بیش از ۱۲ میلیون رسیده و سروش نیز با همین رشد کاربران فعال روزانه آنها از ۷۰۰ هزار به بیش از ۵.۵ میلیون و کاربران فعال ماهانه نیز هم اکنون به بیش از ۱۰ میلیون رسیده است.

زارع پور با تاکید بر اینکه آمار‌ها بر اساس داشبورد‌های بین المللی همچون فایبربیس گوگل تهیه شده، گفت: از نظر میزان ترافیک مصرفی نیز پیامرسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی با رشد قابل توجهی همراه بوده اند و به طور مثال میزان پیک ترافیک مصرفی روزانه در پیام رسان ایتا از ۱۹ گیگابیت، دیروز به ۲۸۰ گیگابیت رسیده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به افزایش میزان مصرف ترافیک اینترنت از ابتدای دولت تاکنون خاطرنشان کرد: در مجموع حداکثر ترافیک داخلی و بین الملل کاربران در کشور از بین ۵.۵ تا ۶  به حدود ۱۱.۵ ترابیت برثانیه رسیده است که نشان می‌دهد ترافیک بین الملل حدود ۵۰ درصد و مصرف ترافیک داخلی نیز با رشد بیش از سه برابری از ۱.۷ ترابیت به بیش از ۵.۷ ترابیت بر ثانیه رسیده است.

وی با بیان اینکه در کنار افزایش مصرف ترافیک بین الملل، سهم سکو‌های داخلی در افزایش ترافیک داخلی نیز چشمگیر است، افزود: درمجموع میزان مصرف ترافیک داخلی و بین الملل در این مدت دو برابر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب