دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس صدور مجوز حرفه ای باشگاه ها:

حق پخش در کشور ما چالش دارد/ تلویزیون بدون اجازه نمی‌تواند رقابت‌های آسیا را پخش کند+ فیلم

حق پخش در کشور ما چالش دارد  تلویزیون بدون اجازه نمی‌تواند رقابت‌های آسیا را پخش کند+ فیلم
رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای توضیحاتی در مورد فعالیت‌های این کمیته ارائه کرد.
کد خبر : 921293

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا،  مصطفی زارعی در نشست خبری در مرکز ملی فوتبال برگزار شد، اظهار کرد: گزارش کنفدراسیون فوتبال آسیا یک شاخصی را معرفی کرده و ما این گزارش را به مدیران عامل باشگاه‌ها ارائه دادیم. ما در میانه این شاخص هستیم. باشگاه‌ها با تراز مالی بالا امتیاز بیشتر کسب می‌کنند و کسانی هن که از لحاظ مالی کمتر هستن امتیاز کمتری می‌گیرند.

او گفت: مشکلی برای باشگاه پرسپولیس ایجاد نمی‌شود، چون پرسپولیس به گروهی از بانک‌ها واگذار شده و بانک شهر به عنوان نماینده بانک‌ها کار را جلو می‌برد.

این مقام مسئول تصریح کرد: کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد که همه باشگاه هه باید توسعه جوانان داشته باشند. ۶ ورزشگاه ما تاییدیه برگزاری مسابقات بین المللی را دارند و مطمئنا یکی از پاشنه آشیل‌های ما همین بحث ورزشگاه‌ها است. 

زارعی ادامه داد: خوشبختانه باشگاه‌های ایران به سر و سامان مالی رسیده اند و بازرس و حسابرس تایید کردند و ۱۳ باشگاه ما اوضاع خوبی داشته اند. به طور میانگین ۵/۵ میلیون یورو درآمد دارند. در سال گذشته ۷۷ درصد از بوجه باشگاه‌ها به کادرفنی و بازیکنان تعلق می‌گرفت و اگر این روند ادامه داشته باشد اوضاع خوب پیش نخواهد رفت.

او افزود: باشگاه‌های ما تنها ۶۵ درصد از بدهی‌های خود را می‌توانند پرداخت کنند. من از سقف بودجه حمایت نمی‌کنم، اما باید باشگاه‌ها یکسری موارد را رعایت کنند. ۵۰۰ میلیارد تومان بالاترین رقمی است که یک باشگاه ما توانسته درآمد زایی کند. ما باید یک فکری برای فیرپلی مالی بکنیم. باشگاه‌ها به جز تیم یک خود به چیزی دیگری فکر نمی‌کنند و اصلا به فکر آکادمی‌ها نیستند و میانگین سنی لیگ ما به همین دلیل ۲۹ سال شده است.

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در پاسخ به این سؤال که بحث فیرپلی مالی چقدر می‌تواند در آینده برای باشگاه‌های ما دردسرساز شود، خاطرنشان کرد: تمام سعی AFC این است که باشگاه‌ها بتوانند به لحاظ مالی سرپا بوده و دوام داشته باشند. امروز خوشبختانه باشگاه‌های ما به یک سر و سامان مالی رسیدند. ۱۷ باشگاه ما صورت‌های مالی استانداردی دارند که حسابرس و بازرس تأیید کرده‌اند. در صورت‌های مالی تمام درآمد‌ها و هزینه‌ها مشخص است، اما از آن سمت وقتی نگاه می‌کنیم و یک حساب و کتاب مالی می‌کنیم می‌بینیم که بحث‌های مالی برای باشگاه‌های چالش‌برانگیز شده است. به‌طور میانگین درآمد مالی هر باشگاه ما ۵.۶ میلیون یوروست، این عدد برای عربستان ۱۴۰ میلیون یوروست. وقتی هزینه‌های باشگاه‌های‌مان را نگاه می‌کنیم می‌بینیم هزینه‌ها زیاد است و وقتی نگاه می‌کنیم که این هزینه‌ها کجا صرف می‌شود، جالب است بدانید که در سال گذشته ۷۷ درصد از پولی که در باشگاه‌ها می‌آمده صرفاً به تیم اول تعلق می‌گرفته است، اگر این‌طور ادامه پیدا کند فوتبال ایران دوام نخواهد داشت.

وی افزود: بحث‌های سقف بودجه و فیرپلی مالی مطرح می‌شود، اما یک صورت مسئله وجود دارد که دخل و خرج فوتبال ایران به هم نمی‌آید. لیگ برتر و باشگاه‌های ما زیان‌ده هستند. هشت باشگاه ما حقوق مالکانه منفی دارند و وقتی پول وارد شدن را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم یک عدد زیاد ما بدهکار هستیم. اگر همین الان باشگاه‌های ما تصمیم بگیرند که دیگر تیم‌داری نکنند و هرچه دارند بفروشند تنها ۶۵ درصد از طلب‌های‌شان را می‌توانند بدهند و ۳۵ درصد بدهی‌شان باقی می‌ماند. متأسفانه چند باشگاه ما زیان انباشته دارند. وظیفه فدراسیون این است که در این خصوص فکر کند. یکی از کار‌ها سقف بودجه است. من حمایت نمی‌کنم، اما خواهشم این است که به این موضوع نگاه منطقی داشته باشند. تمام باشگاه‌هایی که اعتراض دارند جواب بدهند که از کجا می‌خواهند بالاتر از سقف خرج کنند. بالاترین سقفی که در نظر گرفته شده معادل بیشترین درآمد باشگاه فوتبالی ماست، یعنی ۵۰۰ میلیارد تومان بالاترین عددی است که یکی از باشگاه‌های ما توانسته درآمد کسب کند. اگر بخواهیم بیش از این هزینه کنیم از کجا باید تأمین شود؟! فیرپلی مالی هم که در آینده نوشته می‌شود و مورد تأیید ریاست فدراسیون و وزیر ورزش هست مبنایش همین است که یک فکری باید انجام دهیم. متأسفانه یک فرایندی اتفاق افتاده است که باشگاه‌های ما به غیر از تیم اول‌شان به هیچ چیز دیگری فکر نمی‌کنند. میانگین سنی لیگ ما ۲۹ سال است، چون بازیکن تولید نکرده و هزینه‌ای برای بازیکن جوان نمی‌کنیم.

مصطفی زارعی توضیح داد: امسال تیم‌های ما که در لیگ نخبگان و لیگ قهرمان ۲ شرکت می‌کنند باید ۲ بازیکن بین ۱۵ تا ۲۲ سال داشته باشند. یکی از معیار‌های مجوز داشتن آکادمی‌ها است. باشگاه استقلال به اندازه آن چیزی که باید رشد نکرده است، اما در آکادمی پرسپولیس بازیکنان جوان رشد خوبی داشته اند و با پیشنهادی که به هیات رئیسه شد ۱۰ درصد از بودجه باشگاه‌ها به آکادمی‌ها تعلق می‌گیرد.

زارعی در رابطه با استفاده از بازیکنان جوان و آکادمی در ترکیب تیم‌ها گفت: تا سه سال دیگر سهمیه باشگاه‌های لیگ برتر در رابطه با استفاده از بازیکنان جوان برای حضور در رقابت‌های آسیایی ۸ بازیکن خواهد بود و امسال ۲ بازیکن بین ۱۵ تا ۲۱ سال باید تیم‌های آسیایی در لیست خود داشته باشند.

زارعی ادامه داد: بسیاری از کشور‌های آسیایی برای لیگ خود اسپانسر مجزا دارند و ما هم می‌توانیم اسپانسر مجزا برای لیگ خود بگیریم. محل درآمد‌های فوتبالی کاملا مشخص است. یک مسابقه فوتبال از چند منبع می‌تواند درآمد زایی کند. درآمد‌ها باید توضیح متقارن داشته باشند. فوتبال ایران مثل یک آدمی است که دست‌های بلندی و سر کوچکی دارد. اسپانسرینگ یعنی پول دادن به باشگاه‌ها از طریق یک شرکت و این درآمد متقارنی نیست و باید بحث حق پخش و. در نظر گرفته شود.

او در پایان گفت: خدا را شکر که مساله بزرگ و آن هم خصوصی سازی دو باشگاه بر طرف شد و از همه کسانی که در این پروسه زحمت کشیدند، تشکر می‌کنم.

صحبت های کامل زارعی را در فیلم های زیر ببینید:

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب