دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته خارج کردیم

در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته خارج کردیم
اسماعیلی در آیین گرامیداشت «روز دیپلماسی و تعامل با جهان» گفت: در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته به چند کشور خارج کردیم.
کد خبر : 919683

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین گرامیداشت «روز دیپلماسی و تعامل با جهان» همراه با نکوداشت چهلمین روز شهادت رئیس جمهور، وزیر امورخارجه و هیئت همراه ایشان در حادثه سقوط بالگرد پیش از ظهر امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست با تبریک اعیاد مبارک گذشته (عید قربان و عید غدیر) و ایام‌ مباهله عنوان کرد: امسال اولین سالی است که دهم تیرماه و همزمان با سالروز تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این روز را با عنوان «روز دیپلماسی و تعامل با جهان» در تقویم کشورمان می‌بینیم. این اتفاق مهم را به همه رایزنان فرهنگی و مدیران، کارشناسان و کارکنان این سازمان که واقعا مجاهدان دیپلماسی فرهنگی هستند. تبریک می‌گویم.

سازمانی که اساسنامه آن با امضا و تنفیذ رهبر معظم انقلاب ساری و جاری می‌شود

وی اظهار کرد: ما وقتی به سیر تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نگاه می‌کنیم شاهد نگاه مدبرانه رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در ابتدای شکل گیری این نهاد هستیم. تأسیس این سازمان مهم حاصل بیش از دو سال پیگیری و تاکید ایشان در ابتدای دهه هفتاد بود. رهبر معظم انقلاب در آن دوره همه نظرات و پیشنهادات را از افراد و نهاد‌ها شنیدند و نتیجه آن به تشکیل نهاد و ساختاری به نام «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» انجامید.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد : این سازمان از معدود نهاد‌های داخل دولت است که اساسنامه آن با امضا و تنفیذ رهبر معظم انقلاب ساری و جاری می‌شود. این موضوع نشان دهنده اهمیت وافر این سازمان است؛ اکنون فرایند تعیین رئیس برای این سازمان نیز به اذن ایشان نیاز دارد. پس از پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی، حکم رئیس سازمان توسط رهبر معظم انقلاب تنفیذ می‌شود.

در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته خارج کردیم

اسماعیلی عنوان‌کرد: این سازمان برای یک ماموریت مهم و بی بدیل در حوزه دیپلماسی فرهنگی تاسیس شده است. البته عملکرد سی ساله سازمان و میزان موفقیت دولت‌های مختلف در رسیدن به اهداف اولیه آن، بحث اجداگانه‌ای است که باید بررسی شود و اخیرا هم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به آن ورود کرده است.

در دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به تعامل فرهنگی با همسایگان داشتیم

وی افزود: در دولت سیزدهم به دلیل نگاه خاصی که آیت الله شهید رئیسی به این حوزه داشتند، بودجه سازمان که به دلیل نوسان‌های ارزی در دولت قبل پایین آمده بود، به بیش از ۲هزار میلیارد تومان رسید. با حمایت دولت و تلاش حجت الاسلام ایمانی پور و مدیران و همکارانشان ما آماده یک‌جهش بزرگ در عملکرد سازمان بودیم و هستیم. تاسیس نمایندگی‌های فرهنگی جدید و تقویت نیروی انسانی متخصص و ارتقای پشتیبانی از فعالیت‌های فرهنگی مدنظر سازمان بوده است.

اسماعیلی گفت: در سفر آخری که با رئیس جمهور شهید به پاکستان رفتیم در چند شهر از جمله لاهور، کراچی و اسلام آباد وقتی همکاران خوب من در خانه‌های فرهنگ گزارش فعالیت‌هایشان را به رئیس جمهور ارائه کردند ایشان با شعف و شوق فراوان از این توان بالای فرهنگی موجود یاد می‌کردند که باعث سربلندی ما شد. ما در دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به تعامل فرهنگی با همسایگان داشتیم و روابط دوجانبه و چندجانبه را در این عرصه احیا کردیم که کار دشواری بود.

وی عنوان کرد: این وضعیت در تاجیکستان و ترکمنستان که در سال‌های قبل از دولت سیزدهم مشکلات فراوانی از حیث سیاسی و فرهنگی و اقتصادی با آنها داشتیم نیز رقم خورد. بنای ما حل مسائل مختلف در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود و گره‌هایی شکل گرفته بود که باید باز می‌شد.

تعیین روز ۲۳تیرماه به عنوان روز دیپلماسی فرهنگی از سوی دولت قبل جایگاهی نداشت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان‌کرد: در دولت قبل، روز ۲۳تیرماه به عنوان روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان تعیین شده بود که واقعیات بعدی نشان داد جایگاهی ندارد. دیپلماسی فرهنگی روز دهم تیرماه و تأسیس سازمان متولی آن است.

وی افزود: ما در دولت آیت الله رئیسی که در همه حوزه‌ها کارآمد بود، دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته به چند کشور خارج کردیم. سال‌ها به ما القا کرده بودند که راه تعامل با دنیا از راه غرب و آمریکا می‌گذرد. اکنون ما عضو بسیاری از پیمان‌های تاثیرگذار منطقه‌ای و جهانی هستیم. ما در دولت با جدیت به دنبال گسترش نفوذ فرهنگی در کشور‌های پرمخاطب بودیم. کشور چین دارای ۸۳هزار سالن سینما است. در بخش مهمی از توافق نامه ۲۵ساله با این کشور مربوط به برنامه‌های فرهنگی است و به دنبال نمایش آثار سینمای ایران در چین هستیم. دو سال پیش در روسیه یک پویانمایی سینمایی (پسر دلفینی) به نمایش درآمد که ۲ و نیم میلیون دلار فروش داشت و نشان داد که این راه برای حضور فرهنگی ما باز است.

در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته خارج کردیم

امروز فضای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی در آستانه یک‌جهش بزرگ قرار دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گسترش صادرات فرهنگی از شعار‌ها و برنامه‌های بنیادین اصلی سازمان در دوره جدید بود. دوستان ما در این سازمان برای این کار زحمت کشیدند و اتاق‌های فکری مختلفی تعبیه شد و اتفاقات مهمی رخ داد که ان شاالله این ریل گذاری باید ادامه پیدا کند و ارتقا پیدا کند.

وی افزود: امروز فضای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی در آستانه یک‌ جهش بزرگ قرار دارد. رایزنان عزیز ما گاهی کار چند نهاد دیگر در سایر بخش‌ها را هم انجام می‌دهند.

اسماعیلی عنوان‌کرد: حضور این افراد متعهد و متخصص و انقلابی در این سازمان بسیار ارزشمند است. دولت آیت الله رئیسی در همه ابعاد کارآمدی را به منصه ظهور رساند. هم به دنبال پیشرفت و توسعه مادی و دنیوی بود و هم ایجاد بستر‌های لازم برای سعادت اخروی جامعه را مدنظر قرار داده بود. تعریف حکمرانی دینی در نگاه اندیشمندان دولت دینی از فارابی و غزالی تا امام راحل که همانا تلاش برای سعادت مردمان در دنیا و آخرت است محور فعالیت‌های دولت قرار دارد.

بستر اصلی این فرایند باید در بستر حوزه فرهنگ شما بگیرد که حوزه فرهنگ هم از عرصه‌های افتخارآمیز دولت سیزدهم بود.

در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته خارج کردیم

حیات و ممات بابرکت آیت‌الله رئیسی

حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پوررئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به این که آیین امروز با دو بهانه و دو مناسبت برقرارشده است افزود: مناسبت اول، چهلم شهدای بزرگوار خدمت و مناسبت دوم هم که سالگرد تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود. توصیف شهید رئیسی کار دشواری است. کسانی را داشته‌ایم که حیات مبارکی دارند، اما کسانی که هم حیات و هم ممات پربرکتی داشته باشند پرتعداد نیستند. شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید رئیسی و شهدای خدمت همراه ایشان از این دسته هستند.

وی اظهارکرد: یکی از برکات این شهادت، نزدیکی ملت و دولت بود که همه تلاش‌های بدخواهان مردم و نظام  در پروژه جداسازی ملت و دولت را نقش برآب کرد. مردم نشان دادند که با وجود دلخوری‌هایی که دارند، همراه دولت و حاکمیت هستند. انتخابات اخیر ریاست جمهوری هم نشان داد که مردم هنوز در صحنه هستند. ما به عنوان دیده‌بان‌های حوزه فرهنگ بین‌الملل شاهد بودیم که رسانه‌های غربی سنگ تمام گذاشتند برای سیاه‌نمایی و جدایی جامعه از دولت. یکی از برکات دیگر شهادت ایشان، همراهی و همدردی دولت‌ها و ملت‌ها در عزای ایشان بود به  گونه‌ای که رسانه‌های غربی را هم به اعتراف واداشت.

ایمانی‌پور عنوان کرد: این موضوع هم  نشان داد که با وجود سنگ‌اندازی‌ها و خیانت‌های بین‌المللی، جایگاه ایران در این عرصه بسیار مناسب است. چندی پیش در یونان در جمع تعدادی از اندیشمندان و متفکران فرهیختگان این کشور بودیم یکی از این افراد د ر صحبت‌هایشان گفت:« امروز انسانیت مدیون جمهوری اسلامی ایران است». این جایگاه قابل توجه را مدیون تکلیف‌مداری و ولایت‌مداری آیت الله رئیسی هستیم که در جای جای عملکرد ایشان در این دوره سه ساله دیده می شد.

وی افزود: شهید رئیسی اهتمام ویژه ای به حوزه دیپلماسی فرهنگی داشت.هم ایشان و هم شهید امیرعبداللهیان نگاه ویژه ای به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشتند.

در دولت شهیدرئیسی دیپلماسی فرهنگی را از حالت شعاری و وابسته خارج کردیم

ایمانی‌پوراظهار کرد:سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی بر اساس نگرانی مقام معظم رهبری برای مدیریت فعالیت‌های فرهنگی در حوزه بین‌المللی بود. انتخاب حضرت آیت‌الله تسخیری که به تعبیر رهبر انقلاب زبان گویای تشیع بودند. این سازمان در سه دهه گذشته تلاش های فراوانی انجام داده است که به عنوان قرارگاه فرهنگی در جبهه بین‌الملل فعالیت کند. همه دوستان صف و ستاد ما مفتخر هستند که خدمات شایسته‌ای را در حوزه دیپلماسی فرهنگی داشتند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: دیپلماسی فرهنگ عرصه مانور قدرت نرم است. هم اقتصاد را شکوفا می‌کند و هم امنیت‌زا است. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب