۷۲ نشریه داخلی نمایه بینالمللی گرفتند
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، صمد نژاد ابراهیمی در آیین تجلیل از سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی نمایه شده در پایگاهای معتبر بینالمللی با اشاره به هدفگذاری برای نمایهسازی نشریات گفت: داشتهها و بروندادهای ما زمانی ارزش پیدا میکنند که مورد بحث و داوری جهانی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه کمیسیون نشریات وزارت علوم ۱۶۰۰ نشریه را کمیسیون نشریات ارزیابی میکنند، گفت: اگر این مقالات در جهان دیده نشوند، کار خاصی ما انجام ندادهایم.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی با بیان اینکه در این دوره ۷۲ نشریه نمایه بینالمللی را اخذ کردهاند، افزود: این اتفاق کار سادهای نبوده که جز با کمک زلفیگل و صالحی امکانپذیر نبود.
وی گفت: برای این اتفاق آموزشهای مختلف چهره به چهره با سردبیران و مدیران مسئول برگزار کردیم با سیاستگذاران مثل ISC و ایرانداک نیز جلساتی برگزار کردیم که به این مسیر غنا ببخشیم. آموزش مهمترین رکنی بود که پایهگذار این کار شد.
نژاد ابراهیمی با بیان اینکه سردبیران ما در این زمینه آموزش مدونی ندیدهاند، گفت: بر همین اساس برنامهریزی برای برگزاری یک مدرسه تابستانی برای آموزش سردبیران و مدیران مسئول در برنامه ما قرار دارد و در نظر داریم که این مدرسه به صورت کارگاهی و تعاملی برگزار شود.
وی ادامه داد: صنعت نشر یک صنعت روبه پیشرفت است که هر سال دچار تغییرات میشود. موضوعات مختلفی مانند شبکههای اجتماعی، هوش مصنوعی تاثیرات قابل توجهی در این زمینه دارند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی با اشاره به ضرورت تغییر برخی مجلات گفت: برخی نشریات فرمت سی یا چهل سال پیش خود را حفظ کردهاند. باید ساختارهای چاپ و نشر را ارتقا دهیم. همچنین موضوعات اخلاق پژوهش نیز مورد توجه قرار گیرد تا از سرقت علمی عمدی و سهوی جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به نقش مدیران مسئول و سردبیران گفت: پذیرش یک مقاله میتواند در زندگی یک فرد اثر گذار باشد. بنابراین ضروری است سردبیران و مدیران مسئول در موضوعاتی همچون فرآیند دسترسی باز، مباحث مرتبط با کپی رایت و حق نشر اثرگذاری شبکههای اجتماعی و تاثیر حتی یک توییت در رویتپذیری یک مقاله آموزش ببینند.
انتهای پیام/