بررسیگروه B یوروه 2016؛ سه شیرها به دنبال سنت شکنی در فرانسه/ دلخوشی« ولز» به صدای بلند هوادارانش
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، مسابقات یورو 2016 از 21 خرداد در کشور فرانسه آغاز میشود و در گروه B مسابقات چهار تیم انگلیس، ولز، اسلواکی و روسیه حضور دارد.
در آستانه شروع این رقابتها به بررسی تیمهای حاضر در این رقابتها در گروه B پرداختهایم.
اسلواکی
ترکیب باتجربه یان کوزاک متشکل از 23 بازیکن است که 10 نفر از آنها در جام جهانی 2010 افریقای جنوبی این تیم را همراهی کردهاند.
بررسی ترکیب
قدرت اسلواکی به خط دفاع این تیم بازمیگردد جایی که «مارتین اسکرتل» بهعنوان کاپیتان رهبری تیم را به عهده دارد. «مارک همسیک» که جز بهترین گل زنان تیم اسلواکی در دور انتخابی رقابتها بوده است بهخوبی میانه زمین را در اختیار دارد. تنها نگرانی تیم در خط حمله است به این خاطر که «میچل دوریس» و «آدام نِمچ »در مسیر راهیابی به مسابقات فرانسه تنها سه بار موفق به گل زنی شدهاند.
بازیکن تأثیرگذار
«پاتریک هروسووسکی» هافبک «پلژن» بهترین عملکرد را در حفظ توپ داشته است همچنین این بازیکن توانایی بازی خوانی و قطع کردن توپ حریفان و ارسال پاسهای موفق و دقیق را نیز دارد. این هافبک 24 ساله که اولین بازی ملی خود را در نوامبر 2014 تجربه کرد، یکی از بهترین و تأثیرگذارترین بازیهای خودش را در رقابت دوستانهای که یکشنبه گذشته مقابل تیم آلمان انجام دادند به نمایش گذاشت. نتیجه این بازی برد 3 بر 1 به نفع تیم اسلواکی بود.
نحوه بازی تیم
«یان کوزاک» سرمربی اسلوکی سیستم 1-3-2-4 را ترجیح میدهد. در این ترکیب «یورای کوکا» و «ویکتور پکووسکی» در میانه میدان با دوندگی و صرف انرژی موقعیت را برای «همسیک» مهیا میکنند تا او بتواند«دوریس» یا «نِمچ» را در موقعیت گل زنی قرار دهد.
نکتهای که ممکن است نشنیده باشید
فلیپ هولسکو مهاجم باتجربه که در 65 بازی ملی توانسته است 8 گل برای اسلواکی به ثمر برساند، از پیوستن به تمرینات تیم در اردوی آمادهسازی نهایی این تیم سر باز زد. به همین دلیل کوزاک گفت به رغم اینکه به تصمیم او احترام میگذارد اما باید بگوید که او تمام پلهای پشت سر خود را برای بازگشتن دوباره به تیم ملی خراب کرده است.
راه پیروزی آنها
اگرچه این اولین حضور اسلواکی در جام ملتهای اروپا است، اما آنها نمیخواهند فقط برای کسب تجربه به میدان بروند. ده بازیکن از 23 بازیکن لیست اسلواکی (یان موچا، پیتر پکاریک، مارتین اسکرتل، یان دوریکا، کورنل سالاتا، مارک همسیک، یورای کوکا، میروسلاو استوچ، ولادیمیر ویس و استانیسلاو سستاک) در مسابقات جام جهانی 2010 افریقای جنوبی حاضر بودند که در آنجا اسلواکی با قبول شکست در برابر هلند از دور یک شانزدهم حذف شد. «رابرت ویتک» دارنده عنوان آقای گلی این تیم که به دلیل مصدومیت از شرکت در این مسابقات بازمانده است بیان کرده است که: عملکرد این تیم در جشن هنر فوتبال اگر مشابه جام جهانی 2010 باشد و همینکه این تیم بتواند از گروه خودش صعود کند یک عملکرد خوب برای این تیم بهحساب میآید.
لیست نهایی اسلواکی برای یورو2016:
دروازهبانان: ماتئوس کوزاچیک، یان موچا و یان نووُتا
مدافعان: پیتر پکاریک، میلان اسکرینیار، مارتین اسکرتل، نوربرت گیومبر، یان دوریکا، کورنل سالاتا، توماس هابوکان و دوسان اسوِنتو
هافبکها: مارک همسیک، یورای کوکا، میروسلاو استوچ، ولادیمیر ویس، روبرت ماک، پاتریک هروسووسکی، یان گروگوس، ویکتور پکووسکی، استانیسلاو سستاک و اوندری دودا
مهاجمان: میچل دوریس و آدام نِمچ
سرمربی: یان کوزاک
انگلیس
بررسی ترکیب
ترکیب انگلیس در این رقابتها بیشترین تاکید را بر جوانگرایی داشته است که میتوان از انتخاب «مارکوس راشرفورد» بازیکن زیر بیست سال منچستریونایتد به این نکته پی برد. این تیم جوان انگلیس را باید بر اساس پیروزی در بازی دوستانهای که ماه مارس در آلمان برگزار شد، مورد قضاوت قرار داد. این تیم جوان انگلیساز دوندگی بالا و توانایی به ثمر رساندن گل برخوردار است اما سؤال اصلی این است که آیا آنها در کارهای دفاعی نیز موفق خواهند بود؟ زیرا «روی هاجسون» تنها سه دفاع میانی با نامهای «کریس اسمالینگ»، «گری کیهیل» و «جان استونز» را در ترکیب خود دارد که هر سه فصل سختی را در باشگاه خود سپری کردهاند بااینحال و با بررسی نمایش آنها در بازی دوستانه با استرالیا نشان داد که به فرم مناسب خود بازگشتهاند.
بازیکن تأثیرگذار
«هری کین» باید با اعتمادبهنفس بالایی در اولین حضور خود در تیم ملی انگلیس حضور پیدا کند. «هری کین» بهتازگی توانسته است با 25 گل آقای گل لیگ جزیره شود و در مجموع با به ثمر رساندن 31 گل برای باشگاه و تیم ملی انگلیس در فصل 2106-2015 عملکرد خیرهکنندهای از خود بجا بگذارد. این بازیکن با گل زنی در بازی مقابل آلمان تواناییاش در گل زنی را بهعنوان مرد آماده تاتنهام به نمایش گذاشت. از تواناییهای دیگر این بازیکن میتوان به مشغول کردن دو مدافع در طول بازی اشاره کرد.
نحوه بازی تیم
طرفداران انگلیس دوست دارند تا بازیکنان کناری ترکیب روی هاجسون همچون بازی دوستانه با آلمان که با پیروزی 3 بر دو آنهاهمراه بود، آزادانه، مشتاقانه و باانرژی زیاد بازی کنند و خوب تیم حرف را پرس کنند. البته آن بازی دوستانه بود و ممکن است جوانی ترکیب تیم تحت تأثیر تجربه تیمهای حریف قرار بگیرد و بازی دلخواه خودشان را به نمایش نگذارند. هاجسون در بازیهای اخیر تیمش از ترکیبهای 3-3-4 و 2-4-4 (با سیستم هافبکهای لوزی شکل) استفاده کرده است. استفاده از سیستم 2-4-4 با آرایش لوزی شکل هافبکها این امکان را در اختیار تیم انگلیس قرار میدهد که آنها از ابتدا با «هری کین» و «جیمی» واردی وارد میدان مسابقه شوند. به دلیل اینکه آ نها فقط یک مهاجم گوش در اختیار دارند احتمال اینکه آنها با ترکیب 2-4-4 وارد میدان شوند زیاد است.
نکتهای که ممکن است نشنیده باشید
حضور انگلیس در دور نیمهنهایی جام ملتهای اروپا، زمانی که این تیم میزبان مسابقات نبوده است تنها یکبار اتفاق افتاده است که به سال 1968 باز میگردد.حالا سه شیرها به دنبال سنت شکنی در این رقابتها در فرانسه هستند تا بعد از سالها خود را در بین چهار تیم پایانی مسابقات ببینند.
راه پیروزی آنها
نیمهنهایی؟ به دلیل وجود پتانسیل بالا در تیم انگلیس که به دلیل دویدن بیامان بازیکنانش در بازیهای ملی است این تیم میتواند تا مراحل انتهایی بقای خود را در گردونه رقابتها حفظ کند و چهبسا همچون 20 سال پیش که میزبان رقابتها بود و توانست به جمع چهار تیم برتر این رقابتها برسد باز هم در این جایگاه قرار بگیرد. با در نظر گرفتن این موضوع که «هاجسون» میتواند از وجود «کین» و« واردی» که فصل فوقالعادهای را در لسترسیتی پشت سر گذاشته اند را در ترکیب خود استفاده کند این اتفاق تا حدود زیادی انکان پذیر است.
لیست نهایی انگلیس برای یورو2016:
دروازهبانها: جو هار، فریزر فورستر و تام هیتون
مدافعان: رایان برتراند، گری کیهیل، نیتین کلاین، دنی روس، کریس اسمالینگ، جان استونز و کایل واکر
هافبکها: دله آلی، روس بارکلی، اریک دایر، جوردن هندرسون، آدام لالانا، جیمز میلنر، رحیم استرلینگ و جک ویلشر
مهاجمان: هری کین، مارکوس راشفورد، وین رونی، دنی استوریج و جیمی واردی
سرمربی: روی هاجسون
روسیه
بررسی ترکیب
نداشتن بازیکن جوان و تازهنفس در کنارههای زمین و نداشتن بازیکنان با میزان دوندگی بالا در عقب زمین از نگرانیهای «لئونید اسلاتسکی» در این مسابقات است. اولین انتخاب برای دفاع میانی ترکیب «واسیلی برزوتسکی» و «سرگئی ایگناشویچ» است که هردوی آنها 30 سالگی را پشت سر گذاشتهاند. از دست دادن «آلان دزاگو» بازیساز آماده این تیم که به خاطر مصدومیت از همراهی تیم بازماند فقدان بزرگی برای ترکیب این تیم بشمار میآید ولی روسیه هنوز برای کسب موفقت گزینههای خوبی همچون «آرتیم زیوبا»، «فدور اسمولوف» و «اولگ شاتوف» برای استفاده در این پست دارد.
بازیکن تأثیرگذار
درحالیکه «زیوبا» بیشتر تیترهای خبری خارج از روسیه را با به ثمر رساندن 8 گل در مسابقات انتخابی به خود اختصاص داده بود «اسمولوف گویی» به خواب زمستانی فرورفته بود. مهاجم 25 ساله کراسنودار بالاخره توانست با کسب عنوان آقای گلی در لیگ روسیه با به ثمر رساندن 20 گل تواناییهای خود را به رخ بکشاند. «اسلاتسکی» ناچار است که از تمام قوای هجومی تیمش استفاده کند پس باید به راهحلی دست پیدا کند که بتواند همزمان «زیوبا »و «اسمولوف» را در ترکیب خود جای دهد.
نحوه بازی تیم
روسیه زیاد تمایلی انجام به بازی با میزان دوندگی بالا ندارد و احتمالاً قصد دارند با در دست گرفتن مالکیت توپ و ردوبدل کردن پاسهای متوالی و زیاد حریفان خود را تحتفشار قرار دهند. برخلاف تیم گذشته روسیه، این تیم از نقشه دومی هم میتواند استفاده کند به این صورت که با ارسال از جناحین به امید پیروزی «زیوبا» در نبردهای هوایی منطقه جریمه حریف دلخوش کنند. اگر مردان «اسلاتسکی» بخواهند به موفقیت برسند باید در برنامههای هجومی تیم حداکثر استفاده را از زیوبا ببرند.
نکتهای که ممکن است نشنیده باشید
«رومن نیوستاتر» هافبک 28 ساله تیم شالکه که سابقه عضویت در تیم ملی جوانان آلمان را در کارنامه خود دارد در اوکراین متولدشده است و پدرش نیز اهل قزاقستان است. زمانی که نام این بازیکن در لیست 23 نفره تیم روسیه قرار گرفت هنوز تشریفات اداری ثبت پاسپورت روسی او کاملاً به پایان نرسیده بود.
راه پیروزی آنها
بالا آمدن از گروه یک نتیجه عادی برای روسیه است و زیاد دور از ذهن نیست اما راهیابی این تیم به مرحله یکچهارم نهایی میتواند یک عملکرد درخشان برای این تیم باشد مخصوصاً با ضعفهایی که این تیم در پستهای کناری خود دارد.
لیست نهایی روسیه برای یورو2016:
دروازهبانها: ایگور آکینیف، گیلرمه ماریناتو و یوری لودیجین
مدافعان: آلکسی برزوتسکی، واسیلی برزوتسکی، سرگئی ایگناشویچ، دیمتری کومباروف، رومن نیوستاتر، گئورگی شنیکوف، رومن شیشکین و ایگور اسمولنیکوف
هافبکها: ایگور دنیسوف، دنیس گلوشاکوف، الکساندر گولووین، اولگ ایوانوف، پاول مامائف، الکساندر صمدوف، اولگ شاتوف، رومن شیروکوف و دیمیتری توربینسکی
مهاجمان: آرتیم زیوبا، الکساندر کوکورین و فدور اسمولوف
سرمربی: لئونید اسلاتسکی
ولز
بررسی ترکیب
به دلیل حق انتخابهای کمی که وجود داشت، انتخاب یک ترکیب خوب برای «کریس کولمن» دشوار بود. مصدومیت دو مهاجم جوان تیم با نامهای «تام لورینس» و «تام برادشاو» و همینطور مصدومیت «آدام هنلی» در خط دفاعی در طول تمرینات آخرین اردوی ولزیها در پرتغال ضربه سهمگینی برای «کولمن» بود. همچنین نبود «اِمیر هاووس» در بین لیست هافبکها و نبود «جو لیدلی» مدافع تیم که دوران نقاهتش پس از شکستگی ساق پایش را طی میکند از دیگر کمبودهای ترکیب «کولمن» است.
بازیکن تأثیرگذار
سرنوشت ولز در دستان «گرت بیل» است که بهتازگی توانسته است برای دومین بار به همراه تیم رئال مادرید فاتح لیگ قهرمانان اروپا شود. او 7 گل از یازده گل تیمش در مسابقات انتخابی را به ثمر رساندهاست. شخصیت فداکار و در خدمت تیم بودن او به صعود ولز و راهیابی این تیم به جام ملتهای اروپا کمک شایانی کرد. بازی کردن بهعنوان مهاجم این توانایی را به «بیل» میدهد که حفرههای ایجادشده در میان دفاع تیم حریف را پیدا کند که ممکن است کلید پیروزی ولزیها باشد.
نحوه بازی تیم
ولز در 10 بازی مرحله انتخابی 7 بار توانسته است که دروازه خود را بسته نگه دارد. تحت هدایت «اشلی ویلیامز» کاپیتان تیم، ولزیها از سه دفاع میانی و دو دفاع پیشرونده در طرفین زمین استفاده میکنند که بهوسیله آنها پوشش و حمایت موردنیاز خودشان را تأمین کنند. «جو آلن» و «آرون رمزی» دو بازیساز خلاق و بااستعداد تیم هستند که «گرتبیل» را توسط پاسهای دقیق تغذیه میکنند، درحالیکه «هال رابسون کانو »یا «سام وکس» بهعنوان بازیکن هدف تلاش میکنند که مقاومت خط دفاعی تیم حریف را بشکنند تا فضای مناسبی را برای حملات ستاره رئال مادرید فراهم کنند. دانستن این نکته که ولز از نظر گلهای زده در مرحله انتخابی در میان پنج تیم برتر است به شناختن اهداف این تیم کمک میکند.
راه پیروزی آنها
در اولین حضور در یک تورنمنت رسمی و بزرگ پس از جام جهانی 1958، مسیر ولزیها و نحو عملکرد آنها معلوم نیست. دو بار کلین شیت و کسب چهار امتیاز برابر بلژیک در مسابقات مرحله انتخابی نشان میدهد که ولزیها توانایی رقابت با تیمهای درجهیک را دارند. همچنین «کولمن» نشان داده است که از استعداد خوبی برای اعمال برنامههای تاکتیکی برای خنثی کردن قدرت تیمهای حریف برخوردار است. با همه این تفاسیر، به دلیل محدودیتی که در بازیکنان تعویضی این تیم به چشم میخورد، حیاتیترین موضوع برای این تیم آماده بودن و آماده ماندن بازیکنان اصلی تیم است. طرفداران تیم ولز طی برگزاری مسابقات انتخابی در بهترین حالت شور و شعف خود برای تشویق تیمشان قرار داشتند و پس از مدتها انتظار میتوانند تیمشان را یکبار دیگر در یک تورنمنت بزرگ و معتبر تشویق کنند. هزاران نفر ازآنهابه فرانسه سفر خواهند کرد و میتوانند فضای هر شهری که به آن پا میگذارند را تحت تأثیر قرار دهند. بهجرات میتوان گفت که در فرانسه تعداد تماشاگران هیچ تیمی به تعداد تماشاگران تیم ولز نمیرسد و حتی اگر هم برسد باز تماشاگران ولز پرقدرتترین صدا را برای تشویق تیمشان بکار خواهند گرفت.
لیست نهایی ولز بدین شرح است:
دروازهبانها: وین هنسی، دنی وارد و ادوین فون ویلیامز
مدافعان: بن دیویس، نیل تیلور، کریس گونتر، اشلی ویلیامز، جیمز چستر، اشلی ریچاردز و جیمز کالینز
هافبکها: آرون رمزی، جو لدلی، دیوید ووهان، جو آلن، دیوید کاتریل، جاناتان ویلیامز، اندی کینگ، دیوید ادواردز
مهاجمان: هال رابسون کانو، سام وکس، گرت بیل، سیمون کرانچ، جورج ویلیامز
سرمربی: کریس کولمن
برنامه مسابقات این گروه به شرح زیر است:
گروه B |
شنبه 22 خرداد 1395 |
ولز – اسلواکی ساعت 20:30 |
انگلیس – روسیه ساعت 23:30 |
چهارشنبه 26 خرداد 1395 |
روسیه – اسلواکی ساعت 17:30 |
پنجشنبه 27 خرداد 1395 |
انگلیس – ولز ساعت 17:30 |
دوشنبه 31 خرداد 1395 |
روسیه – ولز ساعت 23:30 |
اسلواکی – انگلیس 23:30 |
انتهای پیام/