تولید و ابداع بدون فرهنگ موجب ایجاد چالشهای جدید میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم بزرگداشت دهه امامت و ولایت با محور بررسی دلایل اهمیت و ضرورت بزرگداشت عید غدیرخم با حضور مسئولان، هیئت رئیسه، استادان و کارکنان دانشگا آزاد اسلامی واحد بوشهر همراه با رونمایی از پوستر جشنواره مشاعره علوی در این واحد دانشگاهی برگزار شد.
سعید رازقی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر در این نشست با بیان اینکه فرهنگ، مهمترین شاخصه در جامعه بوده؛ اظهار کرد: به اعتقاد بسیاری، فرهنگ اولاترین مبحث جامعه و مقدم بر عرصههاست؛ چراکه اگر فرهنگ دچار تزلزل و چالش شود، همه عرصههای جامعه با اختلال و مشکل روبرو خواهد شد.
وی با اشاره به ورود جهان به دروازه انقلاب پنجم، انقلاب توجه به معنویات و اخلاق عنوان کرد: جهان به این موضوع اشراف پیدا کرده که هر تولید و ابداع باید در بستر فرهنگ و توجه به موضوعات فرهنگی ایجاد شود؛ چراکه اگر مباحث فرهنگی در آن لحاظ نشود نه تنها گرهای از زندگی انسان باز نمیکند؛ بلکه چالشهای جدیدی را نیز با خود به همراه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با بیان حوادث تاریخی گذشته کشور تا کنون و اقدامات دشمنان علیه ایران اسلامی، اضافه کرد: دشمن با اقدامات خود به دنبال آسیب به حوزه فرهنگی کشور است. نسل کنونی، متولدین فضای مجازی هستند، نسل پیش از این به نوعی مهاجران این فضا محسوب میشوند و همین دلیل تعارضاتی ایجاد شده که دشمن با استفاده از این تعارضات به دنبال انحراف در جامعه است.
رازقی با اشاره به انتخابات پیش رو و ضرورت حضور و مشارکت حداکثری در این عرصه مهم سیاسی و اجتماعی کشور، تبیین کرد: شک نداشته باشید که انتخابات مهم خواهد بود. تجربه ثابت کرده که اگر انتخابات و حضور در آن مهم نبود، دشمنان با روشهای مختلف به دنبال کم رنگ کردن حضور مردم در انخابات نبودند.
وی نقش دانشگاهیان را در آگاهسازی جامعه بهویژه نسل جهان، بسیار اثرگذار برشمرد و عنوان کرد: کلام استاد و معلم از بسیاری از تبلیغهای رسانهای در جامعه اثرگذارتر خواهد بود. استادان، الگو و راهنما هستند، بی شک سخن استاد در کلاس درس تا سالها در ذهن دانشجو نقش خواهد بست. کار در حوزه فرهنگی، تلاش در ناپیداهاست. حوزه فرهنگی مشابه قلهای از کوه بزرگ است که از آب بالا آمده، همگان قله را میبییند؛ اما، این قله خود بهوجود آمده از بستر عظیم بوده که برای رفع یا هدایت آن باید به بستر ناپیدای آن توجه کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با اشاره به برگزاری هرساله جشنواره مشاعره علوی در استان بوشهر توسط دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: این جشنواره علاوه بر اقدامی سنجیده در مدح و ثنای عظمت مولا علی(ع)؛ برنامهای بوده که باعث افتخار و بلندشدن آوازه نام دانشگاه نه تنها در استان بلکه کشور است. گزارش انجام کار و حضور نفرات برگزیده این جشنواره در هر برنامه کشوری و سراسری دانشگاهی همواره حائیز رتبه بوده و این ستودنی است.
عید غدیر،اشرف الاعیاد است
دبیر بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر نیز گفت: عید غدیر، به تعبیری اعظم الاعیاد و اشرف الاعیاد است.
علی کارگر با اشاره به آیه ۱۲۴ سوره بقره عنوان کرد: پروردگار به کلمات و روشهای مختلفی حضرت ابراهیم را مورد آزمایش قرار داد. حضرت ابراهیم پیش از این به مقام پیامبری مبعوث شده بود؛ اما با آزمایش قربانی کردن فرزند خود، به مقام امامت برگزیده شد.
وی با تأکید براینکه فقط به مولا علی (ع)، امیرالمومنین میگویند، بیان کرد: خداوند در آیه ۶۷ سوره مائده به پیامبر اسلام خطاب میکنند که: آنچه بر تو نازل شده و مأمور ابلاغ آن شدی، به مردم بازگو کن وگرنه رسالت خود را تکمیل نکردی، پیامبر در برکه غدیر امر الهی را به جا آورد و وصیت کرد حاضران برای غایبان و همگان تا قیامت بدان عمل و بازگو کنند.
دبیر بنیاد بینالمللی غدیر استان بوشهر با تاکید براینکه انتقال پیام غدیر بر همه مسلمانان واجب و تکلیف بوده، توضیح داد: بزرگداشت عید غدیر متفاوت از سایر مناسبتها، واجب و ضروری است. هر کس از فرمان خدا و پیامبر خدا سرپیچی کند، جزای او آتش خواهد بود.
کارگر با بیان اینکه واقعه غدیر نیاز به تبیین، تبلیغ، تشریح و تحلیل دارد، مطرح کرد: این مهم در کلام بسیاری از ائمه سفارش شده؛ امام صادق(ع) فرمود: گمان میکنید که خداوند روزی را باعظمتتر از غدیر آفریده، اینجا امام سه بار به اسم جلاله الله قسم میخورد که این روز باعظمتترین روز است. امام رضا(ع) نیز فرمود، اگر مردم فضیلت این روز را بدانند و به جا آورند، هر روز فرشتگان با آنان احوال پرسی خواهند کرد.
وی انتقال خطبه غدیر را از آداب و احکام مهم بزرگداشت واقعه غدیر برشمرد.
نقش شعر در ترسیم نمایی از عظمت اهل بیت
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با تبیین نقش شعر ادبیات در ترسیم نمایی از وجود و عظمت اهل بیت بالاخص حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام گفت: عید قربان،عید حج الاکبر است و عید غدیر، عید الله الاکبر. عید قربان عید امتحان خانواده حضرت ابراهیم یعنی پدر و فرزند و مادر بود و عید غدیر عید خانواده حضرت علی (ع) است که با لطف پروردگار در قامت سلاله سادات در پهنه تاریخ با عظمت به عنوان خیر کثیر باقی ماندند.
حجت الاسلام مسعود داستار با بیان اینکه حضرت ابراهیم خلیل الله و حضرت علی، ولی الله هستند، اضافه کرد: امامت حضرت ابراهیم(ع) و حضرت علی(ع) نشان دهنده این معنا است که ولایت و پیمبری در امامت تبلور و تجلی پیدا میکند.
وی به تبیین زاویه و محور اشتراک هر دو عید بزرگ اسلامی یعنی امامت حضرت ابراهیم و حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام پرداخت.
عدم شرکت در انتخابات موجب مشکلات بزرگتر میشود
عضو هیئت هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر نیز با اشاره به حضور نزدیک به ۱۲۰ هزار نفری مسلمانان در واقعه غدیرخم، بیان کرد: پس از واقعه غدیر و حضور این تعداد نفر چه میشود که پیام غدیر، خلافت و ولایت حضرت علی(ع)، به تعویق میافتد، سوالی است که باید بدان تفکر کرد.
فرشته صافی افزود: پاسخ این سوال در این نکته مستتر است، سکوت افراد مومن و آگاه. امروز نیز جامعه در این مسیر قرار دارد، سکوت، بی توجهی و عدم شرکت در انتخابات، نه تنها مشکلی حل نخواهد کرد؛ بلکه میتواند منشأ مشکلات بزرگتر و بیشتر باشد.
رونمایی از پوستر جشنواره مشاعره علوی
در حاشیه این مراسم از پوستر جشنواره مشاعره علوی از سری برنامههای چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور مسئولان رونمایی شد.
انتهای پیام/