تولید «ژلاتین» و «پکتین» از ضایعات فرآوردههای دریایی و مرکبات + فیلم و عکس
خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ حسین بوذری؛ شرکت فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی ۱۹ آبان ۱۴۰۱ با هدف راهاندازی خط تولید ژلاتین، فروش و بازاریابی تأسیس شد.
این شرکت موفق به تولید ژلاتین از ضایعات فرآوردههای دریایی در بلومهای مختلف صنایع غذایی، دارویی و نظامی شده که بهصورت پایلوت و پودر در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی ساخته شده است.
این پودر ژلاتین از ضایعات پروتئینی دریایی تولید شده که منجر به صادرات آن شده است.
پیمان آریایی دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی، مدیر گروه صنایع غذایی و رئیس مرکز رشد این دانشگاه آزاد، پژوهشگر و مخترع برتر استان مازندران است که مدیریت شرکت فناور «پارمیدا ژلاتین مازندران» را نیز برعهده دارد.
از تأمین مواد اولیه واحد تولید کپسول ژلاتین تا درآمدهای ارزی
آریایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تولید ژلاتین از سوی شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی و کاربردهای آن اظهار کرد: با توجه به اینکه طی دو دهه گذشته ژلاتین بهدست آمده از ماهی و طیور رو به افزایش گذاشته، اما تولید تجاری ژلاتین پوست و استخوان طیور بهدلیل بازده پایین آنها محدود بوده و در این زمینه ژلاتین ماهی بهعنوان یک جایگزین بهتر برای ژلاتینهای طیور و پستانداران از نقطهنظرهای اخلاقی و مذهبی است.
وی عنوان کرد: این شرکت فناور ۱۹ آبان ۱۴۰۱ به شماره ثبت ۸۸۸۴ و شناسه ملی ۱۴۰۱۱۶۴۶۵۹۵ با هدف راهاندازی خط تولید ژلاتین، فروش و بازاریابی تأسیس شد.
پژوهشگر و مخترع برتر استان مازندران بیان کرد: نتیجه دستاورد شرکت فناور، تولید ژلاتین از ضایعات فرآوردههای دریایی در بلومهای مختلف مورد استفاده در تمامی صنایع غذایی، دارویی و نظامی بوده که این پودر ژلاتین بهصورت پایلوت در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی تولید شده است.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی افزود: همچنین موفق به تولید «پکتین» از ضایعات مرکبات شدهایم که از ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوهجات و سبزیجات تولید شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی درباره اینکه از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیتهایی در مسیر طی شده حاصل شده و چه دستاوردهایی داشتهاید؟ چنین پاسخ داد: ژلاتین از ضایعات فرآوردههای دریایی در بلومهای مختلف تولید میشود که مورد استفاده در تمامی صنایع غذایی، دارویی و نظامی است و میتوان در سایر صنایع نیز از این پودر استفاده کرد.
آریایی، زمینه فعالیت، نوع محصول و خدمات شرکت فناور متبوع خود را اینگونه برشمرد: محصول «پودر ژلاتین» ارزش افزوده بالایی را با توجه به استفاده از ضایعات پروتئینی دریایی ایجاد میکند و منجر به افزایش صادرات محصولات غذایی با اصلاح فرمولاسیون ساخت آنها میشود، همچنین استفاده از ژلاتین خوراکی منجر به بهبود کیفیت فرمولاسیون و محصولات غذایی خواهد شد.
وی، با تأکید بر اینکه پودر ژلاتین خوراکی چون به صورت پایلوت تولید شده است، به تشریح رفع نیازهای این محصول از کشور اشاره و بیان کرد: تأمین مواد اولیه واحد تولید کپسول ژلاتین، ایجاد درآمدهای ارزی ناشی از صدور محصول ژلاتین به کشورهای اسلامی، ایجاد ارزش افزوده بالا با توجه به استفاده از ضایعات پروتئینی دریایی، افزایش صادرات محصولات غذایی که با اصلاح فرمولاسیون ساخت آنها، با استفاده از ژلاتین خوراکی امکان بهبود کیفیت آنها میسر خواهد بود از جمله این مزیتهاست.
تجاریسازی محصولات فناور مانع مهاجرت نخبگان
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی در ادامه توضیح داد: همچنین ایجاد فرصتهای شغلی، امکان احداث و توسعه صنایع شیمیایی که برای تولید آنها الزاماً باید از ژلاتین استفاده کرد، خودکفایی در امر تولید محصول از دیگر مزیتهای پودر ژلاتین خوراکی بهشمار میرود.
آریایی با تأکید بر اینکه یک واحد صنعتی تولید ژلاتین از پوست ماهی برای نخستینبار در کشور راهاندازی کردیم، افزود: البته این «ژلاتین» در مرحله پایلوت قرار دارد و از مرحله آزمایشگاهی با موفقیت خارج شده است.
این دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی مطرح کرد: مسئولان باید از مراکز و نهادهای مربوط با مأموریتشان حمایت لازم را داشته باشند، دراینصورت واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان خواهند توانست طرحهای خود را بدون دغدغه پیش ببرند و در راستای حرکت کشور به سمت نوآوری و دانشبنیان تأثیر مستقیمی میگذارند.
وی یادآور شد: درصورتی که بتوانیم همکاری لازم برای دریافت بودجه مدنظر درراستای پیادهسازی طرحهای فناور به صورت نیمهصنعتی و صنعتی داشته باشیم بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی در پاسخ به این سؤال که برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه چه پیشنهادی ارائه میکنید؟ گفت: حمایت و تشویق افراد صاحب ایده فناورانه به سمت ایجاد شرکتهای کوچک و متوسط، ایجاد زمینه شکوفایی و حمایت از خلّاقیت، نوآوری و کارآفرینی در استان مازندران، حمایت از ایجاد شرکتهایی که با شناسایی مزیتها و توانمندیهای محلی به توسعه مشاغل خانگی و تولید و فروش محصولات آنها کمک میکنند، از جمله این پیشنهادهاست.
آریایی همچنین متذکر شد: بسترسازی برای ایجاد فرصتهای شغلی مناسب درراستای جذب کارآفرینان و دانشآموختگان دانشگاهی، تأمین مکان، تجهیزات و امکانات موردنیاز برای رشد کیفی شرکتهای کوچک و متوسط تجاری، جذب صاحبان ایده و افراد خلّاق در منطقه بهخصوص در زمینه تجارت و بازرگانی، تجاریسازی نتایج تحقیقات کاربردی و تولید ثروت هم میتواند منجر به رشد و شکوفایی مراکز رشد شود.
وی، تبدیل دستاوردهای پژوهشی به طرحهای کارآفرین و ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلّاقیت نیروهای محقق جوان مبتکر هم در توسعه مراکز رشد بسیار مؤثر است، از سویی کمک به رونق اقتصاد استان مازندران از طریق تجاریسازی محصولات و فرآیندهای فناوری قابل عرضه به بازار میتواند به کاهش مهاجرت نخبگان از منطقه با حمایت از طرحهای آنها منجر شود.
انتهای پیام/