وعده صادق امنیت ملی را به صورت جهشی ارتقا داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست علمی تحلیلی و تبیینی روند تغییرات ژئوپولتیک منطقه غرب آسیا ناشی از عملیات وعده صادق و اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، اظهار کرد: در حال تجربه پیچیدهترین شرایط سیاسی، امنیتی و حتی اقتصادی در حوزه منطقهای و بینالمللی هستیم که این امر فقط به مساله فلسطین، تحولات منطقه غرب آسیا و طوفان الاقصی و پیامدهایش مرتبط نیست و به موضوعات اقتصادی نیز مربوط است.
وی عنوان کرد: گزارش جهانی ریسک مجمع جهانی اقتصاد برای سال ۲۰۲۴ هشدار میدهد که با جهانی مواجه خواهیم بود که تحت تأثیر شوکهای مستمر خواهد بود که فقط رویکرد سیاسی و امنیتی نیست و به بحرانهای خطرناک تری از جمله چالشهای آب و هوایی و منازعات بین المللی نیز اشاره میکند که همه دنیا از آن متأثر خواهند شد؛ بنابراین در نظم جهانی بی ثبات و در حال تغییر به سر میبریم که روایتهای قطبی شده و متخاصم بر آن حاکم است.
سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح کرد: موارد بسیاری نظم کنونی جهانی را نظم پرچالشی در مقابل دیدگان ناظران ترسیم میکنند که از جمله آنها میتوان به فرسایش هنجارهای جهانی از جمله بحث حقوق بشر و جهان متفرق و قطبی شده اشاره کرد. نظم دو قطبی به هم ریخته، نظم جدیدی در حوزه بین المللی شکل نگرفته و وضعیت نظم جهانی در حال گذار است و بازیگران متعددی به دنبال سهم خواهی در نظم در حال شکل گیری و در تلاش برای ایفای نقش و کسب جایگاه بین المللی هستند.
کنعانی مطرح کرد: همانند دیگر بازیگران در حال تلاش برای جانمایی موقعیتی خوب در حوزه و ساز و کارهای بین المللی هستیم. شکل گیری بازیگران غیردولتی و نقش آفرینی آنها به مانند بازیگران دولتی و در برخی مواقع قویتر از آنهاست؛ این بازیگران هم نقش مثبت و سازنده ایفا و هم نقش ویرانگر ایفا کرده و دیگران هم برای استفاده از ظرفیت آنها تلاش میکنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از بازیگران غیردولتی نمایندگان ملتهای خود هستند از جمله جریانهای مقاومت در فلسطین، لبنان، عراق و یمن که کسی نمیتواند نقش آنها را نادیده بگیرد، بیان کرد: در طول دو دهه گذشته شرایط پیچیدهتری داریم، منازعات منطقهای افزایش یافتهاند، مداخلات خارجی به شکل سرسام آور اضافه و اشغال سرزمینی با بهانههای مختلف انجام شده است. در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن عناصر متعدد قدرت ملی، همه مؤلفههای لازم را دارد.
معاون وزیر امور خارجه قدرت تمدنی، فرهنگی، مردمی، نظامی، اقتصادی و امنیتی را از جمله مؤلفههای مذکور دانست و مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران در چنین شرایطی در معرض هدف بیشترین مداخلات خارجی قرار دارد و بازیگر نیز بوده و به دنبال جانمایی شایسته خود در نظم بین المللی است. در این وضعیت، آمریکا که قبلاً با حرکت یک ناو هواپیما بر دولتی را در منطقه تغییر میداد امروز سرگردان بوده و نمیتواند شرایط را به نفع خود تثبیت کند.
کنعانی با اشاره به حفظ منافع راهبردی جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: در دولت سیزدهم سیاست همسایگی به عنوان سیاست مهم اعلام و اعمال و به عنوان مفهوم محوری در برنامه کاری دستگاه سیاست خارجی کشور قرار گرفت و دستاوردهای بسیاری نیز حاصل شد. در طول سالهای اخیر همواره شعارهای سال زمینه اقتصادی داشتهاند و دولت نیز موظف است این رویکرد نظام را دنبال کند و دستگاه دیپلماسی کشور نیز باید در همین مسیر حرکت کند.
وی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی در دولت فعلی شعار دیپلماسی پویا و هوشمند را انتخاب و در این مسیر تلاش بسیاری کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای سازمان همکاری اسلامی را به خدمت و در طول هفت ماه گذشته پویاترین و متحرکترین دیپلماسی خود را به کار گرفت تا مقاومت فلسطین را زیر چتر حمایتی خود قرار دهد. رژیم صهیونیستی در شرایط پیچیده و میدان نبرد با مقاومت دچار بن بست و شکستهای راهبردی و متوالی شده و تلاش میکرد ایران را مستقیماً وارد جنگ و آمریکا را علیه آن وارد میدان کند.
معاون وزیر و سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به انجام عملیات وعده صادق برای تنبیه متجاوز مطرح کرد: این عملیات اقدام مشروع بازدارنده محدود در چارچوب حقوق ذاتی و حفاظت از امنیت ملی بود و به هیچ عنوان به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستیم هیچ طرف دیگری نیز مورد هدف قرار نگرفت؛ اما اگر طرفی بخواهد مداخله کند، اقدام خواهیم کرد. ایجاد بازدارندگی در مقابل دیگر متحدان رژیم غاصب نیز از سوی دستگاه دیپلماسی و نهادهای نظامی به صورت مکمل و هم افزا انجام شد.
کنعانی بیان کرد: در عملیات وعده صادق یک مدل خوب حکومت داری و حکمرانی مطلوب را تجربه کردیم و به نمایش گذاشتیم. این عملیات تبدیل یک تهدید به فرصت بزرگ ملی و افزایش ظرفیتهای منطقهای و بین المللی بود. وعده صادق موازنه راهبردی را در منطقه به نفع جمهوری اسلامی ایران و کل کشورهای منطقه و به ضرر رژیم صهیونیستی و حامیانش تغییر داد و توان بازدارندگی کشور ایران را به صورت قدرتمندانه به نمایش گذاشت و امنیت ملی آن را به صورت جهشی ارتقا داد.
انتهای پیام/