همایش ملی سکونتگاههای انسانی ایران برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی سکونتگاههای انسانی ایران با تفکری ترکیبی و بینرشتهای در سراسر کشور، تحت حمایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) توسط موسسه جغرافیا دانشگاه تهران و اندیشگاه هزاره سوم آریان شار و با همکاری پژوهشکده سوانح طبیعی و سایر حامیان برگزار شد.
در این رویداد که با استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید، متخصصین، دانشجویان و علاقمندان به حوزه سکونتگاههای انسانی همراه بود سعی شد تا فضایی مناسب برای تبادل اطلاعات، تجربیات و دانش در زمینه سکونتگاههای انسانی ایران فراهم شود و فرصتی را فراهم میکند تا پژوهشگران، مدیران دولتی و اهل صنعت در این حوزه با یکدیگر در ارتباط باشند و نتایج تحقیقات جدید، فناوریهای نوین و راهکارهای کاربردی را به اشتراک گذارند.
در ابتدای مراسم، سخنرانی کوتاهی توسط کرامت الله زیاری (رئیس همایش) و سپس محمد فلاح (معاون پژوهشی و نوآوری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح) انجام شد و بعد از آن پنلهای تخصصی و مقالات توسط اعضای هیئت علمی و مسئولان اجرایی مرتبط ارائه شد.
در پنل اول این همایش که توسط شرکت عمران شهرهای جدید ارائه شده بود، سعید غفوری (رئیس هیئت مدیره و سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید)، امین مسعودی (مدیر کل دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهرهای جدید)، رامین ساعد (معاون دفتر شهرسازی و معماری شرکت عمران شهرهای جدید)، اسنفدیار زبردست (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) و ابوالفضل مشکینی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه سخنرانی در خصوص موضوع «سکونت گاههای جدید ساحلی بستر هم افزایی ملی پیشران تحقق سیاستهای کلان اقتصاد» پرداختند.
* نقش آمار مهاجرت و تحولات جمعیتی در برنامهریزیهای شهری و روستایی محور پنل دوم
پنل دوم به صورت تخصصی به مرکز آمار ایران اختصاص داشت که در آن فریبزر محمدی (رئیس کمیته توسعه و آمایش سرزمین مجمع تشخیص مصلحت)، رسول صادقی (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، الهام فتحی (رئیس گروه آمارهای جمعیت مرکز آمار ایران)، سید علی بدری (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، سید مهدی موسی کاظمی (عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور تهران) و ذبیح الله ترابی (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) به ارائه سخنرانی در خصوص «نقش آمار مهاجرت و تحولات جمعیتی در برنامهریزیهای شهری و روستایی با محوریت سکونت گاههای انسانی» پرداختند.
* اهمیت ایجاد ژئو پارک بر توسعه اقتصادی
در ادامه این برنامه؛ پنل دانشگاه بینالمللی چابهار با حضور محمد جمشیدی (عضو هیئت علمی دانشگاه) در خصوص چالشهای تاب آوری در شهرهای ایران برگزار شد. بخش بعدی این پنل توسط رزیتا فرجامی (عضو هیئت علمی دانشگاه) و در خصوص موضوع اهمیت ایجاد ژئو پارک بر توسعه اقتصادی و گردشگری پایدار در چابهار برگزار شد.
* در پنل ارائه مقالات چه گذشت؟
در بخش پنل ارائه مقالات و در پنل اول قاسم عزیزی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) در خصوص سکونتگاههای شهری - روستایی در معرض آلایندههای دی اکسید نیتروژن و دی اکسید گوگرد در ایران به سخنرانی پرداخت.
در ادامه این پنل حسین حاتمی نژاد (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) سخنران بعدی این پنل بود که به تحلیل فضای تاب آوری در سکونت گاههای غیر رسمی با تأکید بر بعد کالبدی پرداخت.
بخش آخر مقالات این پنل توسط علیرضا دربان آستانه (استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تهران) با موضوع الگوی توسعه مسکن هوشمند در نواحی روستایی ارائه شد.
در پنل دوم ارائه مقالات، رضا بابائیان آتنی (عضو هیات علمی دانشگاه) به نقش عوامل طبیعی در استقرار سکونتگاههای انسانی پرداخت.
پارسا ارباب (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) سخنران دیگر این پنل بود که به موضوع ارزیابی اثرات محیط زیستی توسعه پرداخت.
همچنین ملیکا کمال زارع (عضو هیات علمی دانشگاه) نیز به ارائه ارزیابی تطبیقی برنامه ریزی مسکن با توجه به موضوع زمین در طرحهای جامع شهری پرداخت.
مهرداد رحمانی (کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری) نیز سخنران پایانی این پنل بود که در خصوص تدوین چارچوب برنامه ریزی به منظور تقویت نقش تعادل بخشی شهرهای میانی سخنرانی کرد.
*ثبت نام بیش از ۴۹۰ نفر در همایش
شهرام چرخان دبیر اجرایی رویداد هم در گفتگویی از ارسال ۲۹۱ مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: از این تعداد، ۶۰ مقاله از استاندارهای لازم برخوردار نبودند و از چرخه ارزیابی کنار گذاشته شدند. به گفته وی سطح علمی مقالات در حد بالایی قرار داشت و حضور اساتیدی از دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، خوارزمی، همدان، کردستان سبب شد تا وزن و اعتباری مقبولی به این همایش بدهند.
وی ادامه داد: با توجه به استقبال خوب دستگاههای دولتی و برگزاری پنلهای تخصصی در این همایش و همچنین ثبت نام ۴۹۰ نفر و استقبال بیش از ۱۵۰ نفر از اساتید و دانشجویان از همایش ما را بر آن داشته تا برای برگزاری هرچه جدیتر آن در سال آتی از الآن برنامه ریزی کنیم.
به گفته چرخان، اولین همایش ملی سکونتگاههای انسانی ایران با موضوعات مختلفی از جمله طراحی و برنامهریزی شهری، مدیریت سکونتگاههای شهری و روستایی، نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در سکونتگاههای هوشمند، انرژی و محیطزیست، حملونقل پایدار و بهینهسازی منابع در سکونتگاهها، مسائل اجتماعی و اقتصادی سکونتگاهها و سایر زمینههای مرتبط برگزار شد.
انتهای پیام/