قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره واگذاری تیمهای استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: ظاهر قضیه نشان میدهد اتفاق خوب افتاده اگر چه به درازا کشیده شد. میگویند استقلال به چهار شرکت تابعه هلدینگ خلیجفارس واگذار شده و سهام پرسپولیس به ۶ بانک خصوصی واگذارشده، اینکه واقعاً این مجموعهها خصوصی هستند مشخص نیست. در مجموع باید واگذاری را به فال نیک گرفت، چون وضعیت دو باشگاه مشخص شد. مسئولیتهای چهار شرکت زیرمجموعه هلدینگ خلیجفارس و ۶ بانک خصوصی مشخص شده و اگر در آینده مشکلات زیرساختی، امکاناتی و مالی دو باشگاه حل شد گویای تصمیم گیری درستی بوده است.
مالکان میتوانند از پس هزینههای گزاف سرخابی برآیند؟
وی ادامه داد: فارغ از اینکه استقلال و پرسپولیس را به بخش خصوصی دادهاند یا ندادهاند، مسئله مهم این است که یک کاری انجام شده و اگر نیازهای این باشگاه برآورده شد دیگر شاهد این نخواهیم بود که عوامل این باشگاهها از امکانات ضعیف خود بگوید و مدیران و مربیان تیمها هم از کمبودها بگویند. البته این دو باشگاه در مقایسه با دیگر باشگاهها امکانات ضعیفی نداشتهاند و اتفاقاً در اندازه تیمهایی که توانستند در لیگ برتر با جام حذفی جام بگیرند بوده است. فقط در بوق و کرنا کردهاند که مشکل دارند در حالی که وزارت ورزش و دولت در بسیاری موارد به کمک این دو تیم آمدهاند. حالا باید دید خواستههایی که این دو باشگاه در خصوص امکانات سختافزاری دارند از سوی مالکان جدید فراهم میشود یا اینکه آنها که پشتوانه مالی قوی دارند هم از پس هزینههای گزاف این دو باشگاه برنمیآیند؟
برای قهرمانی فقط بحث مالی نداریم
بازیکن سابق تیم ملی خاطرنشان کرد: نمیتوان منکر شد که مسائل مالی نه تنها در فوتبال که در هر سازمان و نهادی تأثیرگذار است و فقدان آن ایجاد مشکل میکند. از طرفی آقایانِ مدیرعامل که گفتهاند با رفع مشکلات مالی دو باشگاه، قهرمانی در آسیا به دست میآید اما واقعیت این است که برای قهرمانی فقط بحث مالی نداریم. مباحثی، چون مدیریت قوی برای ایجاد زیرساختها و برنامهریزی دقیق با توجه به امکانات و موجودیت تیم هم مطرح است. ضمن اینکه آکادمیهای فوتبالی هم بحث مهمی است که بازیکنان تیمهای آکادمی این دو باشگاه به ندرت به تیم بزرگسالان میرسند و به دیگر تیمها میروند تا به آنها بازی برسد. بعد که مطرح شدند با قیمت گزاف جذب میشوند. پول یکی از ابزارهای موفقیت است، اگر بیبرنامگی و عدم مدیریت قوی باشد، هر چه هم پول وارد شود حیف و میل خواهد شد. کما اینکه در تمام این سالها بیشترین پول در ورزشها به فوتبال تزریق شده و خروجی آن تماشای موفقیت تیمهای باشگاهی و ملی رقیب در تورنمنتهای مختلف بوده است.
برای تیمهای جنوبی کشور متأسفم
قاسمپور تصریح کرد: مهمترین مثال در مورد هدر رفتن پول گزاف به انتخاب مارک ویلموتس سرمربی ناکام بلژیکی است که به عراق و بحرین باخت و بعد از اخراج خسارت خود را تمام و کمال گرفت؛ بنابراین هر چه پول به فوتبال تزریق کنید ولی کار اساسی و آیندهدار نکنید، فوتبال پایه را نسازید و از نسلهای بعدی حمایت نشود مثل این است که پولهای وارد شده را به آتش کشیدهایم. آدمهای سالمی را بر رأس امور بگذاریم تا دنبال بخور بخور و وقت گذرانی نباشند. آنجایی که پول زیاد باشد حیف و میل هم زیاد میشود. مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده و زیرساختهای ضعیفی دارد که اینجای جدول است و خطر سقوط از لیگ برتر را حس میکند؟ فصل آینده هم با اتکا به شرکتهای هلدینگ خلیجفارس و ۶ بانک مالک دو باشگاه، قراردادهای بازیکنان افزایش چشمگیری خواهد داشت، چون پشتوانه مالی لازم ایجاد شده است. نظارت دقیقی نباشد قراردادهای ۱۰ تا ۱۵ میلیاردی به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان میرسد. متأسفم برای تیمهای خوزستانی و جنوبی ایران که منابع اصلی مالی کشور از جنوب تامین می شود ولی تیمهای این مناطق در وضعیت نامناسب مالی اداره میشوند و سهمی از این منابع ندارند.
انتهای پیام/