بازوی رباتیک جایگزین نیروی کار انسانی میشود + فیلم
حسین هاشمیپور، دانشجوی مقطع ارشد مهندسی صنایع و مسئول رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح چگونگی تشکیل شرکت دانشبنیان این واحد دانشگاهی اظهار کرد: این شرکت از دانشجویان و محصلان نخبه کرمانی که اکثر آنان در دوران دانشآموزی خود در جشنواره خوارزمی یا در مسابقات ملی مهارت فنی و حرفهای رتبه نخست را داشتهاند، تشکیل شده و هر کدام درباره یکی از اصول رباتیک اطلاعات کاملی دارند.
وی افزود: این شرکت از ۱۳۹۳ بهصورت حرفهای آغاز به ساخت ربات صنعتی یا کارخانهای در سایز کوچک برای شرکت در مسابقات رباتیک زیر نظر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی کرمان کرده و از همان سال تا ۱۳۹۸ موفق به کسب ۱۳ عنوان قهرمانی و نایبقهرمانی مسابقات آسیایی و اقیانوسیه شده است که این موفقیتها زمینه ساخت بازوی رباتیک فراهم کرد.
طراحی، برنامهنویسی و ساخت بازوهای صنعتی
مسئول رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان گفت: زمینه فعالیت شرکت دانشبنیان «بوتیا صنعت آبی» مستقر در این واحد دانشگاهی، طراحی، برنامهنویسی و ساخت بازوهای صنعتی بوده و محصول تولیدشده بازوی رباتیک پنج درجه آزاد در دو سایز کوچک و بزرگ صنعتی و پلتفرم حرکتی آن است.
هاشمیپور عنوان کرد: همه مراحل آزمون، سعی و خطا و ساخت نمونه اولیه بازوی رباتیک پنج درجه آزاد در دانشگاه آزاد اسلامی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان انجام شده و برای راهاندازی خط تولید آن با چند کارخانه خودروسازی و صنایع تولیدی که نیاز شدید به این نوع بازو دارند و با هزینه زیاد از خارج وارد میکنند، مذاکراتی صورت گرفته است.
وی مطرح کرد: بازوی رباتیک پنج درجه آزاد قطعاً سالهای آینده جایگزین نیروی کار انسانی میشود بهطوریکه اکنون در خیلی از کارخانهها کارهای دشوار و سخت یا خطرناک را بازوهای رباتیک انجام میدهند. این محصول باعث افزایش تولید و سرعت کار شده و خطرات و اشتباهات را به حداقل میرساند.
نواقص و کمبودها در راه تجاریسازی محصولات فناور
مسئول رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان، نداشتن اعتماد به شرکتهای دانشبنیان، عدم حمایت از جوانان نخبه و علاقه به جنس خارجی فقط به دلیل گرفتن حق دلالی از شرکتهای خارجی را ازجمله نواقص و کمبودها در راه تجاریسازی محصولات فناور دانست.
هاشمیپور بیان کرد: وقتی در فاز تحقیق و ساخت نمونه اولیه بازوی رباتیک پنج درجه آزاد بودیم حمایت خوبی از سوی دانشگاه شد؛ اما زمانی که محصول ساخته شد، دیگر حمایتی نشده است.
وی توضیح داد: در مراکز رشد دانشگاه محصولات خیلی خوبی تولید شده؛ اما فقط در حد نمونه اولیه بوده و دیگر از آنها حمایت نمیشود. برای پیشرفت و شکوفایی مراکز رشد باید حمایت مالی بیشتر مالی و معنوی از محصولات در دستور کار مسئولان باشد.
انتهای پیام/