تجهیز کارگاه ساخت و تولید دانشگاه آزاد خوی به ماشینآلات پیشرفته
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی سال ۱۴۰۲ را در حالی پشتسر گذاشت که ترکیب فناورانه ـ کشاورزی با رویکرد حل مسئله توانسته علاوه بر موفقیت و پیشرفت دانشگاه موجب ارتقای کشاورزی و فناوری شهرستان خوی و استان آذربایجانغربی شود.
علاوه بر این، راهاندازی آزمایشگاه تخصصی آنالیز عسل با مجوز معاونت غذا و دارو بهزودی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی جنبه عملیاتی به خود خواهد گرفت و این میتواند حتی در سطح کشور هم توسعه پیدا کند.
از سویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در زمینه تولید گل محمدی، صادرات و فروش آن هم دستی بر آتش دارد و این اقدامات مؤثر فناورانه در حالی است که شرکتها و واحدهای فناور مستقر در این دانشگاه توانستهاند در زمینه صنعتی و ماشینآلات هم تولیدات بسیار خوبی داشته باشند.
خبرنگار آنا در راستای بررسی فعالیتها و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در زمینههای فناوری، کشاورزی و صنعتی گفتوگویی را با رضا عبداللهزاده رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که در پی میآید:
برگزاری همایش ملی زنبور عسل با رویکرد تولید و صادرات
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی سال ۱۴۰۲ در حوزه علم، فناوری و تولید دانشبنیان چه فعالیتها و دستاوردهایی داشت؟
عبداللهزاده: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی با توجه به امکانات بالقوه آزمایشگاهی به راهاندازی آزمایشگاه مرکزی تجزیه مواد غذایی اقدام کرده و در شرف اخذ مجوز آزمایشگاه همکار معاونت غذا و دارو در دامنههای «اندازهگیری میزان آفلاتوکسین M۱ شیر و محصولات دیگر با HPLC» و «آنالیز عسل» بوده و اقدامات اولیه هم برای اخذ استاندارد ۱۷۰۲۵ هم انجام گرفته است.
راهاندازی کارگاه مرکزی ساخت و تولید با مشارکت یک شرکت صنعتی به تولید انواع قطعات و قالبهای صنعتی اقدام کرده و اکنون انواع قطعات ماشینآلات کشاورزی و صتعتی را تولید میکند، مذاکرات برای اخذ سفارش تولید قطعه با ماشینسازی تبریز و صنایع دفاع هم صورت گرفته است، تولید و فروش بیش از ۵ تُن از گونههای مختلف گل محمدی و فرآوری آنها از دیگر دستاوردها در این راستاست.
شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی موفق به پایلوت زعفران بروش آئروپونیک در گلخانه و تولید زراعی آن شده و راهاندازی آزمایشگاه تخصصی آنالیز عسل که در شرف اخذ مجوز آزمایشگاه همکار معاونت غذا و دارو است از دیگر اقدامات در این راستا بوده است.
برگزاری نخستین همایش ملی زنبور عسل و زنبورداری با رویکرد رونق تولید و صادرات محصولات زنبور عسل، برگزاری جشنواره جایزه ملی کیفیت عسل و نمایشگاه عسل و فراوردههای جانبی زنبور عسل با مشارکت شرکت تعاونی زنبورداران شهرستان خوی و حومه در بهمن 1402 که دستاورد چنین رویدادی شناسایی زنبورداران و تولیدکنندگان محصولات زنبور عسل و معرفی آزمایشگاه تخصصی آنالیز عسل دانشگاه بوده، سایر دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی بوده است.
همایش علمی مدیریت ترکیبی «کنه واروا» در زنبور عسل با همکاری شرکت پایا دارویه و شرکت در بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار درراستای معرفی محصولات تولید شده در کارگاه ساخت و تولید دانشگاه از دیگر اقدامات بوده است.
آزمایشگاه تخصصی عسل راهاندازی شد
آنا: اکنون چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانشبنیان در دانشگاهتان مستقر هستند؟
عبداللهزاده: اکنون تعداد پنج هسته فناور، دو واحد فناور و یک شرکت فناور در مرکز رشد دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی مستقر هستند.
فعالیت این هستهها و واحدهای فناور در حوزه کشاورزی (تولید زعفران زراعی و آئروپونیک به صورت تحقیقاتی و پایلوت، تولید گل محمدی و فرآوری آن بهصورت گل خشک و گلاب و تولید انواع کاکتوس و گلهای آپارتمانی) و در حوزه ساخت و تولید (تولید انواع قطعات و قالبهای صنعتی همچون قطعات ماشین آلات کشاورزی) است.
یکی از واحدهای فناور با استفاده از ظرفیتهای دانشگاه موفق به راهاندازی آزمایشگاه تخصصی عسل شده و در شرف اخذ مجوز آزمایشگاه همکار معاونت غذا و دارو است.
شرکت نیکو صنعتگران توانمند با مشارکت دانشگاه و استفاده از ظرفیتها و ماشینآلات مستقر در کارگاه ساخت و تولید دانشگاه به تولید انواع قطعات و قالبهای صنعتی اقدام کرده و اکنون انواع قطعات ماشینآلات کشاورزی و صتعتی را تولید میکند.
مذاکرات درباره اخذ سفارش تولید قطعه با ماشینسازی تبریز و صنایع دفاع صورت گرفته است.
آنا: برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در سال ۱۴۰۳ در حوزههای مختلف بهخصوص در حوزه علم، فناوری و دانشبنیان و تقویت آنها چیست؟
عبداللهزاده: برنامههای پیشبینی شده درراستای رسیدن به اهداف عالی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و سیاستهای کلان نظام، استفاده بهینه از زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی و ظرفیتهای بالقوه مانند استادان فرهیخته، دانشجویان مبتکر و خلّاق بهعنوان نیروی انسانی ماهر و سرمایههای اصلی برای ایجاد اشتغال و ارتباط صنعت و دانشگاه و ایجاد منابع غیرشهریهای است و در این راستا از همت و تلاشهای واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد بهرهمند خواهیم شد.
برنامههای پیشبینی شده و اولویتداری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برای سال جدید (۱۴۰۳) تنظیم کردهایم و در صورت اخذ مجوز آزمایشگاه همکار معاونت غذا و دارو یکی از برنامههای این واحد دانشگاهی ارائه خدمات آزمایشگاهی در دامنههای اندازهگیری آفلاتوکسین M۱ و آنالیز عسل است.
برگزاری همایش ملی ژل رویال در سال ۱۴۰۳، تجهیز کارگاه ساخت و تولید دانشگاه به ماشینآلات پیشرفته از برنامههای پیشبینی شده برای اجرا در سال ۱۴۰۳ و افزایش بهرهوری، تنوع و ظرفیت تولید قطعات صنعتی را هم پیشبینی کردهایم.
برگزاری دورههای آموزشی تخصصی آزمایشگاهی و ساخت و تولید، تأسیس مدارس عالی مهارتی گردشگری و تولید قطعات صنعتی و پرورش گیاهان دارویی (گل محمدی) از دیگر اقدامات ما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی خواهد بود.
تشریح فعالیتهای مهارت و کارآفرینی
آنا: چنانچه از سرای نوآوری بهرهمند هستید، فعالیتهای برجسته و تازهترین فعالیت این سرا در سال ۱۴۰۲ چه بوده و چه برنامهای برای ۱۴۰۳ سرا متصور هستید؟
عبداللهزاده: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی فاقد سرای نو آوری بوده، اما راهاندازی سرای نوآوری پرورش زنبور عسل و صنایع تبدیلی فرآوردههای آن جزء برنامههای این دانشگاه است.
آنا: در حوزه مهارت و کارآفرینی چه فعالیتهایی در سال ۱۴۰۲ صورت گرفت و چه برنامهای برای سال جدید دارید؟
عبداللهزاده: در حوزه مهارت و کار آفرینی دورههای آموزشی متعددی در حوزههای مدیریت آموزشی، پزشکی و صنعتی برای دانشجویان و فارغالتحصیلان برگزار شد و تعدادی از دانشجویان برای کسب مهارت به شرکتها و ادارات مختلف و گذراندن طرح پویش معرفی شدند.
در سال جدید (۱۴۰۳) توسعه برگزاری دورههای آموزشی و تأسیس مدارس عالی مهارتی جزء برنامههای اصلی است.
آنا: برای توسعه زیستبوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید و دانشگاه متبوع شما هم برنامهای دارد؟
عبداللهزاده: زیستبوم علم، فناوری و نوآوری یکی از ارکان اقتصاد دانشبنیان در جوامع توسعه یافته امروزی است و تحقیقات انجام شده درباره توسعه که تجربه جوامع مختلف نیز آن را تأیید میکند، نشان میدهد توسعه متوازن و پایدار در زمینههای مختلف اقتصادی و اجتماعی بر توسعه علم و فناوری مبتنی است.
تحقق این امر نیازمند فرآیند کلان و گستردهای شامل سیاستگذاری، تعیین راهبردها، برنامهریزی منظم و دقیق و اجرای علمی، کامل و مؤثر این فرآیند است.
برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی در راستای توسعه زیستبوم فناوری، شناسایی نیازهای منطقه براساس آمایش منطقهای و انجام اقدامات لازم درراستای رفع مشکلات توسط استادان مجرب بوده و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف صنعتی و کشاورزی نیز جزء برنامههای اولویتدار این دانشگاه است.
آنا: و سخن پایانی...
عبداللهزاده: با ایجاد انگیزه در استادان و دانشجویان برای ورود به فعالیتهای پژوهشی و تحقیق و توسعه در زمینه علم و فناوری و با حمایت مادی و معنوی از طرحهای دانشبنیان میتوان ارتباط بین دانشگاه و صنعت را قویتر و نقش فرهیختگان جامعه در رفع مشکلات صنعت را شکوفا کرد.
انتهای پیام/