آلیاسین: باید برای عملیاتیشدن بهینه سند تحول و توسعه دانشگاه گام برداریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدجواد آلیاسین، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی در نشست شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از اساسیترین برنامهها برای ارائه راهحل عملیاتی مطالعه و روش علمی همراه با همفکری، هماهنگی و همدلی در اجراست.
وی با تأکید بر این موضوع که رسالت دانشگاه جامعه سازی، تربیت، پژوهش و کار فرهنگی و آموزشی است، عنوان کرد: دانشگاه با برنامهریزی برای توسعه فعالیتهای اقتصادی نباید از مدار اصلی خود خارج شود و باید برای انتخاب و تدوین برنامه صحیح از دستورالعملهای عقلایی، علمی و متناسب با ظرفیتها و توانمندیهای استان بهرهمند شود.
این مسئول دانشگاهی با بیان اینکه برنامهها برای حصول نتایج ارزنده و اثربخش باید کوتاهمدت و میانمدت باشد، گفت: با توجه به اینکه منابع انسانی آگاه و فاضل در استانهای مختلف استان از اقتصاد، فرهنگ، استعداد و ظرفیت منطقه خود شناخت کامل، مبسوط و جامعی دارند باید با هم همفکر شوند و ارائه راهکار داشته باشند؛ پیشنهاد از سوی استان، طراحی و فکر از سوی استان، تصویب، کمک و برنامه کلان هم از سوی سازمان مرکزی این همراهی، همفکری و تعامل دوسویه میتواند برنامه میانمدت را ایجاد کند که اجرای آن تسهیلکننده پیشرفت و توسعه باشد.
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این موضوع که امید و روحیه داشتن از الزامات موفقیت است، عنوان کرد: برای مشاهده آثار و نتایج عملیاتی، جلسات در دانشگاه باید به معنای واقعی علمی پژوهشی و با مطالعه برگزار شود، آمار و اطلاعات بیانشده در جلسات باید بهصورت میدانی از بستر جامعه جمعآوری شوند و درخواستها و مطالبات باید منطق و پشتوانه علمی داشته باشد.
آلیاسین افزود: مهمترین موضوعی که باعث ارتقا سازمانها خواهد شد، سندهای تدوینشده توسط آن سازمان است که بر اساس اهداف و برنامههای سازمان طراحی و نگارش میشود، همین سندها هستند که به سازمانها ارزش میدهند؛ اما مشکل عمده اسناد تدوینشده این بوده که بالاترین افراد سازمان به آن متعهد نیستند و سند اولویت آنها نیست، سند تحول و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی محتوا و برنامهای است که باعث شده مدیران بالادستی در بالاترین سطح به آن متعهد باشند و خود را موظف به اجرایی و عملیاتی کردن آن کنند.
وی بیان کرد: هماکنون دانشگاه آزاد اسلامی پس از تدوین سند تحول و توسعه دارای مسیر مناسب و مطلوب است که این سند دارای اهداف ارزشمندی بوده؛ باید در نظر داشت که ممکن است همه اهداف محقق نشود؛ اما در هر مرحله که نتایج مثبت حاصل شود موفقیت اثربخش را به همراه داشته و این امر خود نشان از این دارد که مسیر پیشرو با سند تحول و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی مسیری درست و کارآمد است.
این مسئول دانشگاهی مطرح کرد: سند تحول و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی سند راهبردی بوده که بر اساس تحلیل بیانشده، باید به سمت عملیاتی شدن بهینه آن گام برداریم، گام اول، پذیرش سند توسط بالاترین مدیران بود که به خوبی انجام پذیرفت، در گام دوم باید موانع اجرا شناسایی و رفع شود و این امر نیازمند یک تعامل و همراهی مستمر و گسترده است. در اجرای بهینه و کارآمد سند باید همه عوامل از ابتدای زنجیره تا انتها متعهد به آن باشند.
انتهای پیام/