دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشگاه مفید برگزار می‌کند؛

کلاهبرداری رایانه‌ای از شکایت تا رسیدگی

کلاهبرداری رایانه‌ای از شکایت تا رسیدگی
نشست علمی «مهارت افزایی و کارآموزی حقوقی، کلاهبرداری رایانه‌ای از شکایت تا رسیدگی» از سوی دانشگاه مفید برگزار می‌شود.
کد خبر : 900705

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با تغییر شیوه زیست اقتصادی انسان عرصه زندگی اجتماعی انسان هم در بخش‌های گوناگون دگرگون می‌شود. به عبارت دیگر هنگامی که عرصه اصلی زیست اقتصادی، کشاورزی بود، قوانین حول محور زمین و مناسبات آن قرار می‌گرفت، پسا انقلاب صنعتی و صنعتی شدن جوامع قوانین با این شکل از زندگی تنظیم و روزآمد شدند.

* جرائم رایانه‌ای

اکنون هم با ورود به دوران اقتصاد فناورانه محو، این چرخش در قانون گذاری رخ داده و در حال گسترش است.اگر مسئله اصلی در دوران کشاوزی تقسیمات زمین و آب بود یا صنعتی شدن اقتصاد تنظیم روابط میان کارگر، کارفرما و مالکیت بر ابزار تولید مسئله اصلی قانون گذاری شد.

حال که رایانه و فضای مجازی تمامی شئون زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده، قوانین در حال وضع و روزآمد شدن در این عرصه هستند. در این زمانه شیوه اصلی کلاه برداری از شکل رو در رو به روش سرقت اطلاعات رایانه‌ای و کلاه برداری مجازی تبدیل شده است.

* کلاه‎برداری رایانه‌ای

کلاهبرداری رایانه‌ای استفاده از رایانه، اینترنت، دستگاه‌های اینترنتی، و خدمات اینترنتی برای کلاهبرداری از افراد یا سازمان‌ها است. کلاهبرداری رایانه‌ای عبارتند از:

  • توزیع ایمیل‌های جعلی
  • دسترسی به رایانه‌های غیرمجاز
  • درگیر شدن در داده کاوی از طریق نرم افزار‌های جاسوسی و بدافزار
  • هک کردن سیستم‌های رایانه‌ای برای دسترسی غیرقانونی به اطلاعات شخصی، مانند کارت‌های اعتباری یا شماره‌های تامین اجتماعی
  • ارسال ویروس‌ها یا کرم‌های رایانه‌ای به قصد تخریب یا خراب کردن رایانه‌ا یا سیستم طرف دیگر.

* قانون مجازات اسلامی و جرائم رایانه‌ای

بر همین اساس در قوانین کشور این شکل از کلاه‌بردای جرم انگاری شده و برای مبارزه و برخورد با آن شعبه‌های ویژه دادرسی تشکیل گشته. به عنوان نمونه در ماده ۷۴۱ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات)آمده است که: هرکس به طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎‌ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

با توجه به اهمیت امر انجمن علمی حقوق دانشگاه مفید  همت به برپایی سلسله نشست‌هایی پیرامون این موضوع کرده است.

کلاهبرداری رایانه ای از شکایت تا رسیدگی

نشست دوم از سلسله نشست‌های مهارت افزایی و کارآموزی حقوقی با عنوان کلاهبرداری رایانه‌ای از شکایت تا رسیدگی روز یکشنبه و دوشنبه (۲۰ و ۲۱ اسفندماه) از نجمن علمی حقوق دانشگاه مفید با همکاری گروه حقوقی شهید لاجوردی برگزار می‌شود.

شکل برگزاری به صورت مجازی است و پژوهشگران، دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در نشست به این نشانی مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

فرهاد بامداد
ارسال نظر
قالیشویی ادیب