دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1402 - 00:02
جوکار در گفت‌و‌گو با آنا:

آزمون بسندگی زبان فارسی ویژه دانشجویان بین‌الملل دانشگاه آزاد برگزار می‌شود

آزمون بسندگی زبان فارسی ویژه دانشجویان بین‌الملل دانشگاه آزاد برگزار می‌شود
رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه آزمون بسندگی زبان فارسی ویژه دانشجویان بین‌الملل برگزار می‌شود، عنوان کرد: دنبال نیازسنجی از واحد‌های دانشگاهی برای برگزاری آزمون هستیم.
کد خبر : 900445

محمدمهدی جوکار رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناووری آنا با اشاره به وضعیت مطلوب این دانشگاه در جذب دانشجویان بین‌الملل اظهار کرد: دانشگاه آزاد ارومیه با توجه به ظرفیت‌های بالا می‌تواند علاوه بر آموزش زبان فارسی، در زمینه‌های فوق برنامه فرهنگی و توان‌افزایی نیز ورود کرده و در این عرصه موفق عمل کند.

وی اضافه کرد: زبان فارسی می‌تواند به عنوان یک زبان مطرح دنیا در جریان جهانی شدن علم و جغرافیای جدید علمی نقش‌آفرینی کند.

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: براساس اسناد بالادستی، منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اهتمام به بسط و گسترش زبان فارسی، اسناد بالادستی دانشگاه اسلامی و سند تحول و تعالی دانشگاه تأسیس شده است.

جوکار با اشاره بر اینکه مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴ راه‌کنش از پنج بسته کلان کاری را پیش رو دارد، تأکید کرد: این مرکز مطابق با مرجعیت علمی و در مسیر ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی در حرکت بوده و دنبال نقش‌آفرینی در این راستاست.

اهداف مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد

وی، ارتقای سطح دانش و مهارت زبان فارسی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی، آشنایی آنان با تمدن، فرهنگ و رسوم ایران اسلامی در کنار آرمان‌های انقلاب اسلامی را از اهداف مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی دانست و افزود: نخستین مرحله آموزش دانشجویان بین‌الملل در بدو ورود به دانشگاه، آموزش زبان فارسی است؛ از این رو دنبال این هستیم که یک محیط بانشاط، انگیزه‌بخش و تأثیرگذار را در کنار تحصیل برای دانشجو‌یان فراهم کنیم.

زبان فارسی می‌تواند به عنوان یک زبان مطرح دنیا در جریان جهانی شدن علم و جغرافیای جدید علمی نقش‌آفرینی کند.

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه هر اندازه بتوانیم در محیط دانشگاه محیط تعاملی برای دانشجویان بین‌الملل فراهم کنیم، همان اندازه نیز از نظر فرهنگی و اجتماعی موجب افزایش سطح زبان فارسی می‌شویم، افزود: همه این عوامل در نهایت منجر به افزایش جذب دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه آزاد اسلامی خواهد شد.

جوکار، موضوع تولید محتوا در زمینه اپلیکیشن، برنامه‌های کاربردی، فیلم، نماهنگ، پادکست و ... را از مهم‌ترین برنامه‌های  مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و ادامه داد: تشکیل شبکه مدرسین و توان‌افزایی اعضای این شبکه از دیگر وظایف تولید محتوای این مرکز است؛ چراکه آموزش زبان فارسی یک تخصص آموزشی است.

وی خاطرنشان کرد: آزمون‌های بسندگی به‌دلیل سنجش میزان فراگیری زبان فارسی برای دانشجویان بین‌الملل که در یک مقطع تحصیلی خاص مشغول به تحصیل هستند، برگزار می‌شوند.

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: در حال حاضر دنبال نیازسنجی از واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی کشور برای برگزاری آزمون بسندگی با همکاری مرکز آزمون دانشگاه هستیم.

جوکار با بیان اینکه آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی در قالب فوق برنامه آموزشی و امور فرهنگی است، افزود: مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش زبان فارسی به خانواده دانشجویان غیرفارسی‌زبان، نسل سوم و چهارم ایرانیان مقیم خارج از کشور و تمام علاقه‌مندان به این زبان را در دستورکار دارد.

دوره یک‌ماهه آموزشی برای دانشجویان غیرفارسی‌زبان

وی توضیح داد: یک بحث جدید که به تازگی درباره آن تصمیم‌گیری شده، آموزش فشرده عمومی زبان‌ فارسی است که در قالب یک دوره فشرده، دانشجویان باید به صورت شبانه‌روزی در مکان مشخصی در دانشگاه و در کنار مربیان خود، زبان فارسی را فرابگیرند.

مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش به خانواده دانشجویان غیرفارسی‌زبان، نسل سوم و چهارم ایرانیان مقیم خارج از کشور و تمام علاقه‌مندان به این زبان را در دستورکار دارد

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در این دوره ۲۰ روزه دانشجویان روزانه ۶ ساعت به صورت تعاملی به‌دنبال فراگیری زبان فارسی هستند، مطرح کرد: محیط آموزشی در این دوره‌ها الزاماً کلاس درس نیست و دانشجویان در این دوره‌ها برخی مباحث مانند فرهنگ و رسوم مناطق مختلف را در کنار آموزش زبان فارسی فرامی‌گیرند.

جوکار با اشاره بر اینکه دانشجویان غیرفارسی در بدو ورود به دانشگاه یک دوره یک ماهه را طی می‌کنند، خاطرنشان کرد: دانشجویان پس از آزمون تعیین سطح، در سه گروه ابتدایی، میانی و تکمیلی قرار می‌گیرند و متناسب با سطح علمی زبان خود، آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند و در نهایت یک آزمون بسندگی برای زبان‌آموزان به صورت سراسری برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب