فعالیت ۷۲ هسته و واحد فناور در دانشگاه آزاد شهید سلیمانی/ رویکرد سرای نوآوری خودرو تغییر کرد
علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: سرای نوآوری این دانشگاه با نام سرای نوآوری خودرو فعال بوده و سال جدید با توجه به تغییر برنامهها و شرایط اقتصادی استان درخواست تغییر نام به سرای نوآوری کارآفرینی و کسب و کارهای نوین دادیم که آمادهسازی طرح کسب و کار در این زمینه مهیاست.
وی، عمده فعالیتهای عمده سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی در سال جدید را راهاندازی فضای کار اشتراکی برای فعالیت همزمان ۹ تیم، راهاندازی نمایشگاه دائمی فعالیتهای برجسته در حوزه نوآوری، همکاری در راهاندازی آزمایشگاه کنترل آلایندهها، احیای فعالیت آموزشی و اقتصادی در گلخانه، کسب درآمد از فعالیتهای اقتصادی در حوزههای کشاورزی و خدمات، جذب بیش از ۸۰ هسته فناور، اخذ مجوز دو محصول و خدمت، همکاری با شتابدهندهها در راستای فعالیتهای سرا و راهاندازی بخش مشاوره و منتورینگ در سرای نوآوری برای استادان و دانشجویان برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: برگزاری ۶ نشست علمی با موضوع کسب و کار، کارآفرینی و هوش مصنوعی، مشارکت با فعالیتهای علمی و پژوهشی شورای اقتصاد دانشبنیان استانداری کرمان، مشارکت با فعالیتهای کارآفرینانه با شورای اشتغال استانداری کرمان، عضویت فعال در کمیته کارآفرینی و اشتغال استانداری کرمان، تسهیلگری در فعالیتهای اقتصادی و دانشبنیان دانشجویان و استادان، بازدید از فعالیتهای اقتصادی استان کرمان و تبادلنظر با فعالان این حوزه و همکاری با اتاق بازرگانی استان کرمان از دیگر فعالیتهای سرای نوآوری این دانشگاه است.
ارائه مشاورههای اقتصادی و کارآفرینانه به دانشجویان دانشگاه آزاد
منظری توکلی درباره برنامههای پیشبینی شده دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی در سال جدید (۱۴۰۳) متذکر شد: برنامهریزی برای اجرای بخشنامههای نوآورانه سازمان مرکزی درراستای گسترش اهداف سراهای نوآوری، راهاندازی سرای نوآوری صنعت ساختمان برای حضور فعالانه در حوزه تأمین مسکن کارکنان و افزایش سطح درآمدهای غیرشهریهای از طریق فعالیتهای اقتصادی موجود در سطح واحد شهید حاج قاسم سلیمانی چشمانداز این دانشگاه در سال جدید است.
وی یادآور شد: ارائه مشاورههای اقتصادی و کارآفرینانه به دانشجویان، برگزاری دورههای آموزشی در حوزههای کارآفرینی و تجاریسازی، حضور فعالانه در نستهای مشترک با صنعت و حوزه تجارت برای افزایش بهرهوری سراها، همکاری نزدیک با اتاق بازرگانی برای افزایش سطح آگاهی درراستای پیشبرد اهداف سراها و ایجاد فضای تعاملی از طریق فضا و امکانات موچود در فضای کار اشتراکی از دیگر برنامههای واحد حاج قاسم سلیمانی در سال جاری (۱۴۰۳) است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان با بیان اینکه برای افزایش جذب دانشجو در فعالیتهای مرتبط با سراها و افزایش تعداد منتورهای مستقر و همکار در سراها تلاش زیادی صورت گرفته است، ادامه داد: برای جذب تسهیلات از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه علم و فناوری و تولید دانشبنیان فعالیتهایی داشتیم.
منظری توکلی متذکر شد: تولید سردخانههای صنعتی از دیگر اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی بوده که امکان کنترل، تنظیم دما و رطوبت را به مصرفکنندگان میدهد که مورد استفاده صنایع مختلف غذایی، دارویی، کشاورزی و پتروشیمی است.
وی یادآور شد: در زمینه ساخت قطعات خودرو هم با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی و تکنولوژی پرینتر سهبُعدی فعالیتهای قابل توجهی صورت گرفته و در حوزه مهندسی پزشکی نیز با استفاده از پرینترهای سهبُعدی خدمات قابل توجهی در زمینه ساخت بخشی از جمجمه سر شده که مورد استفاده در جراحیهای مغز و اعصاب مورد استفاده پزشکان این حوزه از علوم پزشکی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: در بخش پزشکی سنتی هم برای ارتقای سلامت و سمزُدایی خدمات قابل توجهی در مرکز رشد انجام شده، همچنین در بخش انرژی و تولید انرژی خورشیدی فعالیتهای گستردهای انجام شده است.
منظری توکلی درباره تولید کیتهای شناخت و تشخیص ویروس کرونا هم گفت: یکی از شرکتهای دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی خدمات قابل توجهی در سطح کشوری و خارج از کشور انجام داده و در حوزه سلامت واحدی که در مسیر رسیدن و تبدیل شدن به شرکت دانشبنیان است با انجام یک سری تستهای ورزشی و آزمونها وضعیت سلامت و تندرستی اشخاص را گزارش میکند که اکنون در مرکز رشد مستقر و مشغول به فعالیت است.
فعالیت ۷ واحد فناور در دانشگاه آزاد شهید سلیمانی
وی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا تعداد هستههای فناور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی را ۶۵ هسته برشمرد و تشریح کرد: این هستهها اکنون عضو مرکز رشد هستند که عمدتاً در زمینههای صنعتی، پزشکی، نرم افزاری و بعضاً هنری فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی توضیح داد: تعداد هفت واحد فناور نیز در زمینههای صنعتی، پزشکی و هوش مصنوعی در مرکز رشد این دانشگاه فعال هستند.
منظری توکلی خاطرنشان کرد: ازجمله اقدامات و فعالیتهایی که مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی انجام داده در راستای ارتقا و توسعه فناوری است که استادان دانشگاه در رشتههای مختلف در سطح تحصیلات تکمیلی، پایاننامههای دانشجویان خود را که در بخشهای مختلف علمی و فنی، نوآورانه هستند یا به هر دلیلی میتواند در بخش صنعت، علم و کارآفرینی، مؤثر باشد را با معرفی به مرکز رشد و حمایتهای مالی و معنوی آن، موجبات توسعه و همچنین عملیاتی شدن ایدهها و پایاننامهها را فراهم آورند.
وی اضافه کرد: همچنین برای رشد دانشجویان کارشناسی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی اقداماتی را برای شناخت ظرفیتهای این دانشجویان انجام داده تا این توانمندیها را در در زمینه شتابدهنده یا فناورانه کشف و به اشتغالزایی کمک کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی با تأکید بر توسعه زیستبوم فناوری عنوان کرد: از آنجا که زیستبوم علم فناوری و نوآوری یکی از ارکان اقتصاد دانشبنیان در کشورهای توسعهیافته امروزی است، بدون تردید توسعه متوازن و پایدار در زمینههای مختلف اقتصادی و اجتماعی بر توسعه علم و فناوری مبتنی است.
منظری توکلی تشریح کرد: تحقق این امر نیازمند فرآیند کلان و گستردهای شامل سیاستگذاری، تعیین راهبردها، برنامهریزی منظم و دقیق علمی، کامل و مؤثر این فرآیند است.
وی گفت: با توجه به گسترده عظیم معادن و غنای بینظیر صنعتی استان کرمان، ارتباط علم و صنعت از جمله مواردی است که توسعه زیستبوم فناوری به آن وابسته است؛ از این رو ارتباط قابل توجهی با بخشهای صنعتی استان کرمان برقرار شده، همچنین ارتباط با صنایع دفاعی کشور در فرآیند توسعه زیستبوم فناورانه ازجمله اتفاقات مبارکی است که در این فرآیند شکل گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی درباره اینکه چه پیشنهادی برای توسعه زیستبوم فناوری کشور دارید؟ چنین پاسخ داد: مهمترین عامل در توسعه زیستبوم فناوری، تمرکززُدایی از مرکز و اعتماد به تمامی استعدادها در تمامی جغرافیای علمی کشور است.
منظری توکلی تأکید کرد: استعدادهای نهفته در دانشگاههای دوردست چنانچه مورد توجه و حمایت قرار گیرند میتوانند در کنار دانشگاههای مطرح و شناخته شده موجب تحول بنیادی در عرصه پژوهش و فناوری شوند.
وی چنین بیان کرد: ایجاد شبکههای تحقیقاتی منطبق بر توانایی دانشگاههای کشور و براساس پایش ملی انجام شده نیز میتواند در توسعه زیستبوم فناوری کشور مؤثر باشد و اولویتبندی موضوعات و طبقهبندی مشکلات و معضلات کشور براساس نظرات صاحبنظران، ناظر به مشکلات اساسی کشور که موجب نارضایتی بخش قابل توجهی از مردم شده و تلاش عالمانه مبتنی بر پژوهش در برای رفع هرچه سریعتر آنها از دیگر پیشنهادهاست.
انتهای پیام/