گام بلند اصفهان در بهره گیری از انرژی های پاک
به گزارش گروه بازار خبرگزار علم و فناوری آنا، در همین زمینه گفتگویی مفصل با دکتر منصور باقرصاد رنانی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشته ایم که مشروح آنرا میخوانید.
ایران و بلاخص اصفهان چقدر از انرژی پاک میتواند بهره بگیرد؟
دکتر منصور باقرصاد رنانی در جواب اینکه امکان بهره مندی از انرژی پاک چقدر است عنوان کرد: کشور ایران به عنوان یکی از کشورهای آفتاب پذیر در جهان بهترین پتانسیل را در تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی برق دارد.
چهار فصل بودن این کشور که در کنار انرژی خورشیدی امکان استفاده از سایر انرژی های طبیعی مانند آب و باد را به وجود آورده، امکان دیگری است که به عنوان ظرفیت های بلقوه در ایران شناخته شده است.
این کاندیدای دوازدهمین دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهر اصفهان نیز با توجه به آفتابی بودن آن در کنار سایر شهرهایی که امکان استفاده از انرژی خورشیدی در آن وجود دارد، از جمله کلانشهرهایی است که می تواند با ایجاد بسترهای تبدیل این انرژی ها به برق نه تنها نیاز شهر را برآورده کند، بلکه در کاهش آلودگی هوا نیز تاثیرگذار باشد.
نقش خودروهای موجود در آلودگی هوای اصفهان و سایر کلانشهر ها چیست؟
این کارشناس مسایل شهری در جواب این سوال بیان کرد: اگرچه کارشناسان بر این باورند که عمده آلودگی در شهرها به ویژه اصفهان استفاده از سوخت های فسیلی غیر استاندارد است، اما بوضوح می توان اشاره کرد که با واردات خودروهایی که امکان استفاده از انرژی های تجدید پذیر را دارا هستند به جای خودروهایی که با سوخت فسیلی فعالیت می کنند، می توان در این رهگذر تاثیرگذار لازم را گذاشت و به بهبود هوای شهرها کمک کرد.
دکتر منصور باقرصاد رنانی ادامه داد: تجربه های جهانی حکایت از آن دارد که کشورهای زیادی در دنیا به سمت استفاده از انرژی های تجرید پذیر دارند. حتی کشورهایی که نعمت برخورداری ار انرژی خورشیدی را به مانند ایران در تمام ایام سال برخوردار نیستند اما در همان مدتی که می توانند از این انرژی برای رفع مشکلات خود استفاده کنند، با ایجاد بسترهای لازم مانند پنل های خورشیدی تبدیل انرژی خورشیدی به برق را به خانه های شهروندان کشانده اند.
وی همچنین افزود: این در حالی است که در شرایط معمول جوی امکان ۳۰۰ روز استفاده از انرژی خورشیدی در ایران وجود دارد که بهره گیری از تمام این فرصت ها با برنامه ریزی درست و اصولی می تواند بسیاری از نیازهای شهرها به ویژه شهر اصفهان را برآورده کند. حتی می توان ادعا کرد که موقعیت جغرافیایی کشور در استفاده از انرژی خورشیدی با کمک ها و البته آموزش هایی که دولت می تواند به مردم جهت بهره مندی از این موهبت الهی ارائه کند، می تواند در بخش هایی از کشور معضل بیکاری را نیز رفع کرده و درآمدزایی ایجاد کند.
به نظر می رسد که ورود اصفهان به استفاده کامل از انرژی های تجدید پذیر در گروه ایجاد بسترهای لازم و زیرساخت های مورد نیاز در این حوزه است. همچنین فرهنگ استفاده از چنین انرژی هایی در بین مردم نیز می تواند ذهن جامعه را به ضرورت بهره مندی از این انرژی ها آماده کند. هر چند در ابتدا مقاومت هایی در عدم پذیرش شیوه های نوین زندگی که البته تجربه های موفقی نیز در جهان دارد، در کشور ما و حتی شهر اصفهان وجود داشته باشد؛ اما به مرور شهروندان نخستین مدعیان بهره مندی ازانرژی های خواهند بود.
مدیریت شهری اصفهان در زمینه استفاده از انرژی پاک چه قدم های برداشته است؟
دکتر منصور باقرصاد رنانی در پاسخ به اینکه مدیریت شهری چه اقدامی در خصوص انرژی پاک انجام داده است گفت: خوشبختانه استان اصفهان از اوایل دهه ۹۰ به ضرورت استفاده از انرژی های تجدید پذیر پی برده و گام هایی را در استفاده از آن برداشت کما اینکه تامین برق ساختمان های شهرداری در این دهه از طریق پنل های خورشیدی در دستور کار قرار گرفت و صرفه جویی های قابل توجهی نیز در استفاده از انرژی های فسیلی در این شهر به وقوع پیوست.
این ماندیدای دوازدهمین دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۷ نیروگاه خورشیدی در شهر اصفهان توسط شهرداری این کلانشهر راه اندازی شده و توانسته نیمی از سهم تکلیفی ۲۰ درصدی خود را در استفاده از انرژی های تجدید پذیر انجام داده و از همه مهمتر اینکه ۶۷۱ مگا ساعت انرژی خورشیدی تولید کند که به اعتقاد مدیریت شهری اصفهان این ظرفیت قرار است به ۲۰۰۰ مگاوات ساعت در سال برسد.
به گزارش اصفهان خبر؛ توجه به محیط زیست و البته استفاده از انرژی های تجدید پذیر از جمله تاکیداتی است که مجامع بین المللی به ویژه آژانس بین المللی انرژی به تمام شهرها و کشورها دارد و می توان مدعی بود که در طول سال های اخیر میزان تقاضا برای خرید این نوع انرژی نیز در بیشتر کشورها افزایش قابل توجهی داشته است. اکنون کشورها به این نتیجه رسیده اند برای اینکه مشکلات زیست محیطی کمتری را تجربه کنند بهتر است از انرژی های طبیعی برای پیشبرد اهداف خود بیشترین استفاده را داشته باشند.
انتهای پیام/