دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار می‌کند؛

همایش ملی تغییر اقلیم و سلامت

همایش ملی تغییر اقلیم و سلامت
همایش ملی تغییر اقلیم و سلامت از سوی دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار می‌شود.
کد خبر : 898810

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تغییرات اقلیمی به صورت روزانه در حال تهدید تمامی ابعاد زندگی انسان است. از مهم‌ترین و شاید مهم‌ترین بعدی از زندگی انسانی که به خاطر این تغییرات مورد تهدید همه جانبه قرار گرفته، سلامتی انسان است و انسان بدون سلامتی هرچه که داشته باشد هیچ ندارد.

هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC) در یکی از واپسین ارزیابی‌های جامع خود در مورد مخاطرات تغییرات آب‌وهوایی بر اثر فعالیت‌های انسانی در سراسر جهان، به نکاتی اشاره می‌کند که چند مورد از آن سلامتی انسان را در همین اکنون مورد تهدید قرار د اده و نه آینده، در ادامه به چند مورد آن اشاره می‌شود:

* کمبود آب و غدا، سوتغذیه و بیماری‌های بیشتر 

تغییرات اقلیمی بر دسترسی و کیفیت منابع آب و غذا تاثیر گذاشته، این امر منجر به کم آبی و گسترش بیماری‌های قابل انتقال از طریق آب می‌شود اکنون حدود نیمی از جمعیت جهان حداقل برای یک ماه در سال با کمبود شدید آب دست و پنجه نرم می‌کنند.

همایش ملی تغییر اقلیم و سلامت
از دگرسو گرمایش زمین بر میزان تولید محصولات تأثیر گذاشته و پیامد آن کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت است که منجر به سوتغذیه می‌شود. سوتغذیه سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند و افراد را در معرض خطر بیشتر بیماری قرار می‌دهد.


* گسترش بیشتر بیماری‌های قابل انتقال از طریق حشرات

افزایش دما و تغییر الگوی بارندگی باعث گسترش بیشتر بیماری‌هایی مانند مالاریا، دنگی و ... می‌شود، زیرا پشه‌ها و سایر حشرات حامل آنها می‌توانند زیستگاه خود را گسترش دهند. به عنوان مثال، تغییر دما و بارندگی در سراسر آفریقا می‌تواند مرگ و میر ناشی از تب زرد را تا سال ۲۰۵۰ تا ۲۵ درصد افزایش دهد. داده‌ها نشان می‌دهد که پشه‌های ناقل مالاریا قبلاً توانسته‌اند به مناطق معتدل‌تر حرکت کنند و در طول قرن گذشته دامنه خود را حدود ۶.۵ متر در سال افزایش داده اند و هر سال ۴.۷ کیلومتر از خط استوا دور شده اند. 

* کیفیت بد روزافزون هوا 

دمای بالاتر می‌تواند منجر به افزایش تشکیل ازن در سطح زمین و تشدید آلودگی ذرات معلق شود؛ و این فقط چند قسمت از جهان نیست که ممکن است آلوده شود، بلکه این خطر سراسر کره زمین را تهدید می‌کند.

* آلودگی هوا و اثرات سلامت انسان

آلاینده‌های موجود در هوا می‌توانند مشکلات تنفسی ایجاد کرده و شرایط موجود مانند آسم را تشدید کنند و افراد را در برابر بیماری‌هایی مانند COVID-۱۹ آسیب پذیرتر کنند. افزون بر این کیفیت پایین هوا با دیابت، بیماری قلبی و سرطان نیز مرتبط است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که آلودگی هوا ممکن است بر مغز نیز تأثیر بگذارد و با مشکلات رشدی در نوزادان مرتبط باشد.
در حال حاضر، داده‌ها نشان می‌دهد که آلودگی هوا هر ساله به حداقل هفت میلیون مرگ زودرس منجر شده است. 

* آوارگی و کوچ اجباری 

تغییرات اقلیمی منجر به رویداد‌هایی مانند موج گرمای شدید، آتش سوزی جنگلی و سیل می‌شود. این موارد نه تنها می‌توانند باعث بروز حوادث اضطراری و تلفات جانی شوند، بلکه می‌توانند منجر به جابجایی و مهاجرت، به ویژه در مناطق کم ارتفاع ساحلی و مناطق مستعد رویداد‌های شدید جوی شوند.

جابجایی جمعیت می‌تواند به دلیل ازدحام بیش از حد و بهداشت ضعیف منجر به خطر بیشتر بیماری‌های عفونی شود. بسیاری از جمعیت‌های مهاجر دسترسی اندکی به مراقبت‌های بهداشتی دارند یا اصلاً دسترسی ندارند. 

* تغییرات اقلیمی و سلامت روان 

گرمایش جهانی به روش‌های پرشماری به سلامت روان آسیب می‌رسانند. رویداد‌های اقلیمی شدید باعث جابجایی جمعیت می‌شود که می‌تواند باعث افزایش استرس و آسیب به سلامت روان افراد شود، زیرا آنها دائماً در جستجوی منابعی مانند غذا، آب، سرپناه و دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی هستند. دمای بالا و به ویژه امواج گرما، اثرات منفی متعددی بر سلامت روان مانند افزایش افسردگی و اضطراب دارد. داده‌ها نشان می‌دهد که به ازای هر ۱ درجه سانتی گراد افزایش میانگین ماهانه دما، مرگ و میر ناشی از سلامت روان ۲.۲ درصد افزایش می‌یابد.

در راستای بررسی به اندیشیدن به این موارد چاره جویی برای آن دانشگاه علوم پزشکی دزفول همت به برپایی همایشی کرده است.

همایش ملی تغییر اقلیم و سلامت

نخستین همایش ملی تغییر اقلیم و سلامت روز چهارشنبه و پنجشنبه (۹ و ۱۰ اسفندماه) از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی دزفول در همان شهر برگزار می‌شود.

* مهم‌ترین محور‌های همایش 

  • تغییر اقلیم، بهداشت عمومی و سلامت شهروندان
  •  تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • تغییر اقلیم، سلامت، ایمنی و توسعه پایدار
  •  تغییر اقلیم، محیط زیست، فعالیت‌های انسانی و سلامت
  •  تاب آوری نظام سلامت در برابر تغییر اقلیم، استراتژی‌ها و اقدامات
  •  فن آوری‌های نوین و ابرروند‌ها درحوزه تغییر اقلیم و سلامت

پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه کنند

 

انتهای پیام/

فرهاد بامداد
ارسال نظر
قالیشویی ادیب