منصوری: دولت با رفع موانع تولید به داخلیسازی صنعت کمک میکند
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهور امروز (یکشنبه) از خطوط تولید، ظرفیتها و توانمندیهای شرکت ایرانخودرو دیزل بازدید و با کارگران این شرکت به گفتوگو پرداخت.
منصوری اظهار داشت: در بازدیدی که از شرکت ایران خودرو دیزل داشتیم، کار جهادی و حل مشکلات با دید ملی در این شرکت کاملاً مشخص بود و ظرف ۳ سال، شاهد رشد چند برابری تولید و افزایش کیفیت محصولات بودیم.
وی گفت: دولت سعی دارد با حل مشکلات سرمایهگذاری و رفع موانع تولید به ایران خودرو دیزل کمک کند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به برنامههای حال حاضر ایران خودرو دیزل مبنی بر تولید اتوبوس برقی افزود: دولت مشتاق است با این روند تولید خودروهای برقی، مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوا را مخصوصاً در کلانشهرهایی همچون تهران برطرف کند.
منصوری تاکید کرد: باید کارگروه منظمی با حضور نمایندگانی از وزارتخانههایی همچون نفت، صمت، سازمان راهداری و دیگر ارگانها برای رفع موانع تولید تشکیل شود تا کارخانهای مانند ایران خودرو دیزل در توسعه و پیشرفت معطل نماند.
وی افزود: برخی شهرداریها به علت هزینه و قیمت تمام شده، محصول خارجی را ترجیح دادند که با برگزاری جلسه فنی، تولید داخل را در اولویت قرار خواهیم داد.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه از سیاستهای اولویت دار دولت سیزدهم، توجه ویژه به حوزه صنعت و تولید داخل است گفت: در مدتی که از عمر دولت سیزدهم میگذرد بسیاری از صنایع به رشد و شکوفایی دست یافته اند. یکی از کارخانه ها، مجموعهها و حوزههای بزرگ تولیدی که جزو صنایع بزرگ کشور محسوب میشود و در چند سال اخیر توانسته به رشد و شکوفایی از نظر شاخصهای کمی و کیفی دست یابد مجموعه ایران خودرو دیزل است به طوری که تولید آن از ۲ هزار دستگاه در عرض سه سال به ۱۸ هزار دستگاه رسیده است.
نصوری ادامه داد: سال گذشته حدود ۳ هزار نفر در این مجموعه جذب جدید شده اند؛ دولت و مجموعه مدیریتی به صورت جهادی پای کار بوده اند و حتی فکر میکنیم که ظرفیت تولید با توجه به زیرساختها میتواند دو برابر شود.
منصوری اضافه کرد: از اتفاقات بسیار مهمی که در شرکت ایران خودرو دیزل افتاده، تولید خودروهای برقی مانند اتوبوس برقی است که مطالبه مردمی بوده، زیرا آلودگی هوا در بسیاری از کلانشهرها وجود دارد به خصوص در استان و شهر تهران؛ از چند ماه گذشته تولید اتوبوس برقی در این مجموعه شروع شده محصولی فنی با کیفیت بسیار مناسب که همه آزمونهای استاندارد را گذرانده و به بعضی از شهرداریها هم تحویل شده و بازخورد مناسبی هم داشته است.
وی ادامه داد: مجموعه وزارت کشور هم برای حمایت از تولید به میدان آمده و قرارداد جامعی را با ایران خودرو دیزل برای خرید اتوبوس، کمپرسی، کامیون، ون و سایر محصولات منعقد کرده است؛ برخی از شهرداریها به صورت مستقیم از این شرکت، اتوبوس خریداری کردهاند و برخی نیز به دلایلی هنوز مراجعه نکردهاند و ما پیگیر این موضوع هستیم.
معاون اجرائی رئیس جمهور گفت: علت مراجعه نکردن برخی از شهرداریها ممکن است به این دلیل باشد که در بررسیهای بعمل آمده واردات خودروهای خارجی را از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بدانند که بررسی این امر مستلزم برگزاری یک جلسه کارشناسی فنی به میزبانی معاونت اجرائی رئیس جمهور با حضور شهرداریها و تولیدکنندگان داخل است.
وی افزود: معتقدیم باید میزان تولید افزایش پیدا کند و در حال حاضر ایران خودرو دیزل برای بسیاری از شهرداریها در حال تولید است و به سه کلانشهر هم اتوبوسها تحویل داده شده، منتهی اعتقاد داریم تولید باید افزایش پیدا کند.
منصوری ادامه داد: به دلیل نیاز چند ده هزار دستگاهی به اتوبوس و انواع خودروها در سراسر کشور، در مرحله نخست ممکن است تعدادی از نیاز کشور از طریق واردات تامین شود تا شرایط متعادل شود، اما در گام اول باید همه ظرفیت تولید داخل را فعال کنیم و آن چه را که نتوانستیم از طریق واردات تامین کنیم.
معاون اجرائی رئیس جمهور در پایان گفت: به عنوان سیاست کلی معتقدیم آنچه که در کشور توان تولید آن از نظر کمی و کیفی وجود دارد باید تولید داخل و خرید از خودروسازان داخلی در اولویت باشد.
انتهای پیام/