دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1402 - 10:52

میراسماعیلی: شاید بربط نماینده جودوی ایران در المپیک پاریس باشد/ مربی خارجی را برای ارتقای دانش مربیان و جودوکاران می‌آوریم

میراسماعیلی: شاید بربط نماینده جودوی ایران در المپیک پاریس باشد  مربی خارجی را برای ارتقای دانش مربیان و جودوکاران می‌آوریم
رئیس فدراسیون جودو گفت: مریم بربط در حال حاضر رنکینگ ۱۰۴ دنیا را دارد و جایگاهش از مردان هم بهتر است، شاید اصلا او نماینده جودوی ایران در المپیک پاریس باشد.
کد خبر : 897650

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، فدراسیون جودوی ایران بعد از اتمام دوره تعلیق چهارساله خود، سخت در تلاش است تا روز‌های از دست رفته را برگرداند. محرومیت جودوکاران ایرانی از حضور در رقابت‌های بین المللی، رسما ۲۶ شهریور ماه امسال برداشته شد و از آن زمان به بعد فعالیت‌های این رشته در سطح آسیایی و جهانی شکل قانونی به خود گرفته است.

اصلی‌ترین برنامه‌ای که در حال حاضر در اولویت برنامه‌های این فدراسیون قرار دارد، حضور در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس است. گوش شکسته‌های کشورمان، اما کار بسیار دشواری را برای کسب سهمیه شرکت در بزرگترین میدان ورزشی دنیا دارند. آن‌ها امیدوارند شاید در این مسیر مورد حمایت خاص کمیته بین المللی المپیک، قرار بگیرند و به واسطه سهمیه مستقیم (وایلد کارت) مسافر المپیک پاریس شوند.

آرش میراسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا در خصوص اوضاع واحوال جودوی کشور اظهار کرد: بعد از ۲۶ شهریور که تعلیق ما به پایان رسید، تیم‌های ملی را تشکیل دادیم. اولین رویدادی که تیم‌های ملی جودوی مردان و زنان در آن حاضر شدند، بازی‌های آسیایی هانگژو بود. بعد از آن تیم‌های ملی نوجوانان، جوانان را با ترکیب کامل پسران و دختران به رقابت‌های قهرمانی آسیا اعزام کردیم و در نهایت هم تیم کاتا در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کرد. حضور تیم کاتای ایران در این رقابت ها، دنیا را سورپرایز کرد. در شرایطی که این بچه‌ها بعد از چهار سال دوری از مسابقات وارد نبرد با رقبا می‌شدند، اما توانستند به دو مدال طلا و یک برنز دست پیدا کنند و تاریخ ساز شوند.

*باید چهار سال سخت را جبران کنیم

میراسماعیلی با بیان این که تیم ملی بزرگسالان مردان تا اردیبهشت ماه تقویم ورزشی شلوغی را خواهد داشت، ادامه داد: در حال حاضر تیم ملی بزرگسالان مردان تشکیل شده است. نفرات آن از بین برترین‌های مسابقات قهرمان کشوری انتخاب شدند. طبق قانون تنها کسانی را به اردو دعوت کردیم که نفرات اول تا سوم کشور باشند. کادر فنی فقط در مواردی خاص می‌تواند روی یکی دو نفر نظر خاص داشته باشد و آنها را به تیم ملی دعوت کند. با توجه به این موضوع الان تعداد مشخصی فعلا تمرینات را برگزار می‌کنند. هدف اصلی ما کسب سهمیه المپیک پاریس است. از آنجا که در این چهار سال گذشته رقابت‌های انتخابی المپیک ر از دست دادیم، طبیعتا کار سختی را برای حضور در المپیک خواهیم داشت. با این حال تمام تلاشمان را می‌کنیم که بهترین حضور را در رویداد‌های پیش رو داشته باشیم. مسابقات گرنداسلم ازبکستان، گرجستان و ترکیه و رقابت‌های قهرمانی آسیا و جهان، پنج رویدادی هستند که ما تا پایان اردیبهشت ماه باید برای کسب سهمیه المپیک در آن شرکت کنیم.

*امیدوار به کسب سهمیه وایلد کارت

او در مورد چگونگی کسب سهمیه باز‌های المپیک توضیح داد: جودوکاران با حضور در مسابقات مختلف آسیایی و جهانی باید امتیاز لازم را برای کسب سهمیه المپیک جمع کنند. ۱۷ نفر اول رده بندی جهانی و نفرات برتر هر وزن در قاره، نفراتی هستند که می‌توانند جواز صعود به المپیک را بگیرند. از آنجا که بچه‌های ما بعد از چهار سال تازه وارد رده بندی جهانی شند، رنکینگ خوبی ندارد. جایگاه آن‌ها در این رده بندی بالای ۱۰۰ است و این برای کسب سهمیه المپیک اصلا خوب نیست؛ بنابراین تنها امیدمان این است که از کمیته بین المللی المپیک یک سهمیه آزاد بگیریم. با این وجود، اما باید تمام سعی مان را بکنیم که در رقابت‌های پیش رو نتیجه خوبی هم بگیریم تا نظر مساعد آنها را جلب کنیم. چرا که این سهمیه تنها به کشور‌هایی تعلق می‌گیرد که شرایط خاص داشته باشد. جودوی ایران هم، چون برهه سختی را پشت سر گذاشته و وضعیتش خاص می‌شود، این امیدواری را دارد که به این سهمیه برسد.

*مساعدت رییس فدارسیون جهانی جودو با ایرانی‌ها

پرافتخارترین جودوکار ایران در این رابطه ادامه داد: رایزنی‌های لازم را به رییس فدراسیون جهانی انجام دادیم. او کاملا شرایط ما را درک می‌کند. از این رو نامه نگاریی را با کمیته بین المللی المپیک انجام داده تا بتواند وایلد کارت را برای ما بگیرد. از طرفی رییس فدراسیون جهانی اخیرا یک سخنرانی داشت و اعلام کرد همه کشور‌های که عضو فدراسیون جهانی جودو هستند در بازی‌های المپیک حضور خواهند داشت. همین صحبت‌ها به ما این انگیزه را داده که می‌توانیم در المپیک پاریس شرکت داشته باشیم.

او در پاسخ به این سوال که کدامیک از جودوکاران ملی پوش شانس کسب سهمیه وایلد کارت را دارد، گفت:ما تیم ملی را در اولین مسابقه پیش رو شرکت می‌دهیم. مطمئنا حضور در اولین مسابقه سطح فنی ملی پوشان را تا حد زیادی مشخص می‌کند. اما در مجموع تمرکزمان برای کسب سهمیه روی اوزان سنگین است. هر چند که در نهایت فدراسیون جهانی خودش بهترین نفر را که بالاترین رنکینگ را در رده بندی جهانی داشته باشند و به سطح المپیک نزدیک باشد، برای اعطای وایلد کارت انتخاب می‌کند.

*استخدام مربی خارجی برای جبران عقب ماندگی‌ها

وی تصریح کرد:مساعدت دیگری که فدراسیون جهانی جودو بعد از رفع تعلیق فدراسیون ایران به ما کرده، جذب یک مربی خارجی است. به هر حال باید بپدیریم که مربیان و ورزشکاران جودوی ایران در این چهار سالی که محرومیت داشتیم از جودوی روز دنیا عقب افتادند. باید آنها را به روز کنیم. در این رابطه مذاکرات زیادی را با فدراسیون جهانی انجام دادیم. خروجی نشست‌های ما این شد که با کمک فدراسیون جهانی یک مربی خارجی طراز اول برای تیم ملی بزرگسالان به خدمت بگیریم. فدراسیون جهانی این قول را داده که هزینه‌های جذب مربی خارجی را تقبل کند. به هر حال دستمزد یک مربی جودو الان در دنیا ماهی ۷ تا ۱۰ هزار دلار است و این رقم برای ما باتوجه به تورم نرخ ارز خیلی زیاد است. باید به این نکته هم اشاره کنم که مربیان خوب جودو الان درگیر بازی‌های المپیک هستند. با این حال، اما فدراسیون جهانی اعلام کرده که به زودی یک مربی با دانش را با هماهنگی ما به ایران خواهد فرستاد. هدف ما از به خدمت گرفتن مربی خارجی ارتقای دانش مربیان و جودوکاران است. البته که مربی خارجی همزمان علاوه بر تیم بزرگسالان، تیم‌های سایر رده‌ها را هم نظارت خواهد کرد. امیدواریم این اتفاق نهایتا تا ابتدای سال بیفتد. هر چند که هر روز پیگیر این کار هستیم. با این حال تیم ملی بزرگسالان مردان در حال حاضر با کادر فنی داخلی در حال سپری کردن برنامه هایش است و به محض آمدن مربی خارجی تغییرات انجام خواهد شد.

*میزبانی سه رویداد آسیایی در کیش

یکی دیگر از اتفاقات که باعث تحول این روز‌های فدراسیون جودو شده، گرفتن میزبانی سه رویداد بین المللی است. میراسماعیلی در این باره توضیح داد:برای اولین بار در تاریخ جودوی ایران، میزبانی برگزاری سه مسابقه آسیایی را گرفتیم. جام باشگاه‌های جوانان و بزرگسالان آسیا و قهرمانی کاتای آسیا، عنوان سه مسابقه‌ای است که مسئولیت برگزاری آن را پذیرفتیم. قرار است این مسابقات را در جزیره زیبای کیش برگزار کنیم. از الان در تدارک هستیم و مطمئنا به بهترین شکل کار را انجام می‌دهیم. تمام شرایط مهیا شده و مشکلی وجود ندارد.

میراسماعیلی: شاید بربط نماینده جودوی ایران در المپیک پاریس باشد/ مربی خارجی را برای ارتقای دانش مربیان و جودوکاران می‌آوریم

*شانس بالای مریم بربط برای کسب سهمیه المپیک

رییس فدراسیون جودو در خصوص وضعیت تیم‌های ملی جودوی بانوان عنوان کرد: از زمانی که کار را به طور رسمی شروع کردیم نگاه حمایتی به بانوان داشتیم. آنها را به مسابقات نوجوانان و جوانان آسیا اعزام کردیم. چهره مطره حال حاضر تیم ملی جودوی بانوان مریم بربط است. او در بازی‌های آسیایی یکی از نفرات را که رنکینگ بالا داشت را برد و هفتم شد. شاید اگر خوش شانس بود به نتیجه بهتری می‌رسید. بربط خیلی خوب کار می‌کند. ما نگاه ویژه‌ای به او داریم. سرمربی تیم ملی بانوان مشهدی است و مدام اردو‌ها را در مشهد برگزار می‌کنیم. حتی منظم‌تر از اردوی مردان. بربط هم در تمرینات حاضر است. در کنار او فرصت را به سایر نفرات هم دادیم که در تمرینات حضور داشته باشم. تکتم بیدل سرمربی بانوان است. بسیار با دانش است و از او رضایت کافی را داریم.

اتفاق درخورتوجه در مورد تیم ملی جودی بانوان حضور مریم بربط در رقابت‌های جهانی جودو است. میراسماعیلی در این باره گفت:ما خیلی به مریم بربط امیدواریم. برای همین ترتیب حضور او را در رقابت‌های جهانی و آُسیایی پیش رو دادیم. البته حضور زنان جودوکار ایرانی با حجاب کامل فقط در مسابقات آسیایی مورد تایید فدراسیون جهانی است. اما ما یک طراحی پوشش جدید مختص خانم بربط انجام دادیم که به تایید معاونت بانوان وزارت ورزش و جوانان هم رسیده است. فدراسیون جهانی هم در این زمینه متقاعد شده است. جالب اینجاست که مریم بربط در حال حاضر رنکینگ ۱۰۴ دنیا را دارد و جایگاهش از مردان هم بهتر است. اگر او در رقابت‌های پیش رو خوب ظاهر شود، رنکش بهتر خواهد شد. شاید اصلا او نماینده جودوی ایران در المپیک پاریس باشد و فدراسیون جهانی هم به واسطه عملکرد خوبش سهمیه وایلد کارت را به او بدهد.

*طراحی پوشش اختصاصی برای چهره شاخص جودوی زنان

پیشکسوت جودو در پایان در واکنش به این که با حضور بربط در مسابقات جهانی پیگیر مسئله حجاب سایر جودوکاران زن ایرانی هم می‌شوید یا نه، خاطر نشان کرد:وقتی راه برای یک نفر باز شود، طبیعتا مسیر برای بقیه هموار می‌شود. متاسفانه شرایط در دنیا به گونه‌ای است که افراد محجبه کمی در مسابقات جهانی شرکت می‌کنند. البته کشور‌های مصر و الجزایر نفراتی را دارند که با حجاب مسابقه می‌دهند، اما در قالب تیم نیستند و یکی دو نفر هستند؛ بنابراین از آنجا که این خواسته به صورت عمومی از سوی کشور‌های مسلمان مطرح نیست، یک مقدار جا انداختن آن در فدراسیون جهانی سخت است. ان شالله با این اتفاق راه برای بقیه خانم‌ها هم باز خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب