دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 بهمن 1402 - 16:02
در گفت‌و‌گو با آنا بررسی شد؛

معرفی هویت اسلامی ـ ایرانی هرمزگان با ماهیت فرهنگ و خرده‌فرهنگ‌ها

معرفی هویت اسلامی ـ ایرانی هرمزگان با ماهیت فرهنگ و خرده‌فرهنگ‌ها
مدیر دبستان پسرانه شماره یک سمای بندرعباس عنوان کرد: هدف از برگزاری جشنواره «آیین سرزمین من» معرفی هویت اسلامی ـ ایرانی استان هرمزگان بیان اصالت، ماهیت فرهنگی و رسوم اقوام ایرانی و خرده‌فرهنگ‌هاست.
کد خبر : 897363

فریبا مرادپور مدیر دبستان پسرانه شماره یک سمای بندرعباس در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در راستای احیای سنت‌ها و رسوم بومی؛ محلی و منطقه‌ای به  اجرای «ویژه‌برنامه آیین سرزمین من» با هدف ترویج، توسعه و معرفی  فرهنگ بومی هرمزگان پرداخت.

وی، هدف از برگزاری این رویداد آموزشی ـ فرهنگی را ایجاد روحیه نشاط، آموزش کار تیمی، حفظ آیین و سنن ملی و مذهبی هرمزگان دانست و افزود: ویژه‌برنامه «آیین سرزمین من» براساس بخشنامه سالانه سازمان سما همزمان با سراسر ایران به شکل گسترده با حضور دانش‌آموزان، والدین، استادان دانشگاه و اهالی فرهنگ و هنر برگزار می‌شود و هدف از برگزاری این جشنواره معرفی هویت اسلامی ـ ایرانی استان پهناور هرمزگان از هنرمندان، شعرا، مفاخر و شهدای عظیم‌الشأن اسلام و بیان اصالت، ماهیت فرهنگی و رسوم اقوام ایرانی و خرده‌فرهنگ‌هاست.

مدیر دبستان پسرانه شماره یک سمای بندرعباس تأکید کرد: آشنایی فرزندان ایران زمین با آداب و رسوم و سنن نیاکان خود با اجرای سنت‌های بومی و محلی استان‌ها و اقوام مختلف ایرانی بسیار جذاب و تأثیرگذار است و این نوع آموزش در حافظه بلند دانش‌آموزان باقی مانده و به نسل‌های آینده منتقل می‌شود و موجب ایجاد روحیه همکاری، توسعه و آبادانی کشور خواهد شد.

معرفی هویت اسلامی ـ ایرانی استان هرمزگان با ماهیت فرهنگ و خرده‌فرهنگ‌ها

مرادپور به تشریح برنامه‌های جشنواره آموزشی ـ فرهنگی «آیین سرزمین من» پرداخت و ادامه داد: محصولات بومی، صنایع دستی و سوغات اقوام مختلف در غرفه‌های مختلف ارائه و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که این غرفه‌ها شامل استان‌های شمالی ایران از جمله گیلان، گلستان، مازندران، استان‌های مرکزی ایران همچون تهران، کرمان، فارس، یزد، اصفهان، مرکزی و استان‌های غرب ایران مانند کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و استان‌های خوزستان، بوشهر و غرفه استان میزبان یعنی هرمزگان است.

وی، طبخ غذاهای محلی، اجرای گروه‌های هنری موسیقی بومی و سنتی هرمزگان، طراحی سالن سنتی عروس و داماد با عنوان «ساخت» در گویش هرمزگانی‌ها را از دیگر فعالیت‌های هنری این آیین بومی دانست و از فعالان عرصه هنر و سنت‌های بومی ایرانی قدردانی کرد.

مدیر دبستان پسرانه شماره یک سمای بندرعباس ابراز امیدواری کرد که اجرای این برنامه شاد و نشاط‌ آور موجب افزایش شناخت، امید و تلاش در نسل کودکان، نوجوانان و جوانان شود و مسیر را برای رسیدن به فرهنگ متعالی دینی هموار سازد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب