همایش ملی مدیریت ریسک در پروژههای شهری
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، هیچ سازمانی نمیتواند به شکل کامل از تمامی خطرات دوری کند و پیامدهای منفی احتمالی را به صفر برساند، اما میتواند خطرات و پیامدهای منقی احتمالی (ریسک) را شناسایی و برای کمتر شدن احتمال وقوع آنها یا در راستای به حداقل رساندن ضررها تلاش کند، این رفتار در علم مدیریت، مدیریت ریسک خوانده میشود.
مدیریت ریسک آن دسته از ریسکهایی را اولویت بندی میکند که به احتمال زیاد رخ میدهند و جدیترین پیامدهای بالقوه را به همراه دارند. این خطرات ابتدا باید شناسایی و سپس به راهکارهایی برای کاهش آسیبهای آن اندیشیده شود.
مراحل مدیریت ریسک عبارتاند از:
شناسایی ریسک: خطرات احتمالی شناسایی و توصیف میشوند.
تجزیه و تحلیل ریسک: با تجزیه و تحلیل عوامل خطر و مستندسازی پیامدهای احتمالی، احتمال خطرات مشخص و اولویت بندی میشوند.
ارزیابی ریسک: محدوده ریسک را با استفاده از الگوهای دقیق تحلیل و تعیین میشوند. در این گام مشخص میشود که کدام ریسکها هنوز برای قابل قبول هستند و کدام یک نه..
کاهش ریسک: زمانی که اولویت و اهمیت ریسکهای مشخص گردید، راهکارها برای به حداقل رساندن یا کنترل ریسکها مشخص میشود.
پایش ریسک: ریسکها و معیارها باید بهطور مداوم پایش شوند تا از عملکرد برنامههای کاهش ریسک و شناسایی تشدیدهای احتمالی اطمینان حاصل شود.
حال با توجه به گستردگی طرحهای شهری در کشور و روند تبدیل شدن شهرهای کوچک به بزرگ و شهرهای بزرگ به کلانشهر این نیاز شدید احساس میشود که در مدیریت پروژههای شهری کشور به شکل گسترده مدیریت ریسک لحاظ شود.
بر همین اساس دانشگاه علم و صنعت همت به برپایی همایش کرده است.
نخستین همایش ملی مدیریت ریسک در پروژههای شهری دوشنبه (۳۰ بهمنماه)، از سویدانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری پژوهشگاه آموزش و تحقیقات مهندسی در شهر تهران برگزار میشود.
پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/