فرزندآوری از مؤلفههای مهم اقتدار کشور است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجتبی حکیمزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان در دیدار با ماه زرافشون رفیعی پور، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنگستان با موضوع جشنواره «ایران جوان بمان» اظهار کرد: یکی از مؤلفههای مهم اقتدار کشور، فرزندآوری و افزایش جمعیت جوان است و باید در این راستا اهتمام جدی صورت گیرد.
وی ادامه داد: جوامعی که به فرزندآوری و افزایش جمعیت، کمتوجه بودهاند دچار بحران وابستگی به نیروی کار خارجی شدهاند و در کشور ما نیز با غفلت صورت گرفته، عدم اتخاذ تصمیمات راهبردی در سالهای گذشته تا حدودی به این وضعیت دچار شدهایم و اگر درباره افزایش و جوانی جمعیت چارهاندیشی نشود، متحمل خساراتی خواهیم شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان با بیان اینکه وجود فرزند در خانواده در زمینههای مختلف میتواند نقشآفرین باشد، بیان کرد: تقویت عزتنفس، احساس مفید بودن، نشاط و سلامت روانی والدین، توسعه اقتصادی و برکت در خانواده، دستگیری از والدین به هنگام پیری، دریافت حمایت معنوی پس از مرگ از مزایای وجود فرزند در خانواده است.
حکیمزاده تأکید کرد: آحاد جامعه باید نسبت به بحث فرزندآوری توجه و اهتمام داشته باشند و دستگاههای اجرایی نیز وظایف خود را در این راستا به بهترین وجه انجام دهند که ازجمله اقدامات مثبت و اثرگذاری در این باره تدوین شده جشنواره «ایران جوان بمان» است که امیدواریم منشأ و اثر آن در راستای جوانی جمعیت در جامعه بهزودی زود ملموس و مشهود باشد.
حدود ۵ سال برای نجات کشور از سالخوردگی فرصت داریم
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنگستان نیز گفت: حدود پنج سال فرصت داریم کشور را از سالخوردگی جمعیت نجات دهیم؛ چراکه با این روند رشد جمعیت حدود ۲۰ سال آینده به ازای هر پنج سالمند یک کودک خواهیم داشت این وضعیت خطرناکی را برای کشور رقم خواهد زد و اقتدار کشور را در معرض تهدید قرار خواهد داد.
ماه زرافشون رفیعیپور با بیان تشریح اهداف جشنواره «ایران جوان بمان» و در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده است، اضافه کرد: مردمیسازی برنامه جوانی جمعیت در استان بوشهر اقدام مثبتی بوده و باعث میشود مردم در موضوع فرزند آوری نقشپذیر شوند.
این مقام مسئول بیان کرد: مقایسه الگوی فرزند آوری در ایران نشان میدهد که اقدامات انجامشده در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده مؤثر بوده به گونهای که افزایش فرزند از دو فرزند به سه فرزند ۲.۵ درصد افزایش و فرزند سه و بالاتر ۱۵ درصد افزایش داشته است.
وی با تأکید بر فرهنگسازی مقوله جوانی جمعیت عنوان کرد: با وجود تأثیر اقتصاد بر بعد خانوار؛ اما سبک زندگی و تغییر نگرش در موضوع فرزند آوری تأثیر بیشتری دارد؛ چراکه دادههای آماری نشان میدهد که کمترین میزان فرزند آوری و ازدواج و بیشترین موارد طلاق در کشور در ۱۳ استان برخوردار است.
انتهای پیام/