دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1402 - 21:54
بزرگترین تولیدکننده موکت خاورمیانه به توسعه فکر می‌کند؛

تکمیل 90 درصدی زنجیره تامین در گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور

تکمیل 90 درصدی زنجیره تامین در گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور
گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده موکت خاورمیانه، بیش از 90 درصد زنجیره تامین خود را در دست دارد و در کنار آن به رشد شرکت‌های دانش بنیان و هسته‌های پژوهشی کمک می‌کند.
کد خبر : 897187

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور یکی از قدیمی‌ترین صنایع منطقه مرکزی کشور محسوب می‌شود که پیش از این به عنوان برند برتر ملی نیز معرفی شده و دارنده استاندارد ملی ایران و CE اروپا است و به همین دلیل، به بیش از 20 کشور دنیا در پنج قاره صادرات دارد. این مجموعه به صورت مستقیم و غیرمستقیم 20 هزار نفر را مشغول به کار کرده و باعث امیدبخشی به طیف گسترده‌ای از مردم در منطقه بروجن شده و در طول تاریخ 40 ساله خود همواره سعی در تکمیل زنجیره تامین خود داشته است.

صنعتی شدن یک منطقه به همت ظریف مصور

سید مصطفی طباطبایی، هم‌بنیانگذار و عضو هیئت مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور در بازدید رسانه‌ها از این مجموعه صنعتی گفت: در سال 1362 در بهرام‌آباد شهرکرد زمینی به گروه ظریف مصور اختصاص یافت که از نظر جغرافیایی مطلوب نبود و بنابراین، تصمیم گرفتیم بروجن را برای ساخت کارخانه انتخاب کنیم؛ در آن زمان، هیچ صنعتی به این منطقه پا نگذاشته بود و هیچ قطب صنعتی در این منطقه حضور نداشت؛ اما روند صنعتی شدن منطقه بروجن با حضور ظریف مصور در آن آغاز شد.

وی افزود: در آن زمان با وجود اینکه منطقه هیچ امکاناتی نداشت به کار ادامه دادیم و با تلاش و کمک مردم خوب بروجن رشد کردیم؛ همزمان با آغاز فعالیت ظریف مصور، بروجن امکانات خاصی نداشت و لوازم کار صنعتی در آن به فروش نمی‌رسید؛ اما به مرور و قدم به قدم پیش رفتیم و اکنون به بزرگ‌ترین تولیدکننده موکت خاورمیانه تبدیل شده‌ایم.

هم‌بنیانگذار گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور ادامه داد: به جز گرانول که از پتروشیمی خریداری می‌شود، دیگر عناصر زنجیره تامین گروه ظریف مصور در داخل مجموعه پایه‌گذاری و اجرا شده و این مجموعه را از عناصر دخیل در زنجیره تامین خارج از کارخانه بی‌نیاز کرده است.  

طباطبایی تصریح کرد: ما امروز مشکلی نداریم، مگر اینکه برای ما مشکل بیافرینند. یک روز قیمت گاز ما را 9 برابر می‌کنند و بعد از اعتراض قیمت را به پنج برابر می‌رسانند؛ روز دیگر باید برق را از بورس بخریم در حالی که تمامی تجهیزات برق صنعتی شهرک صنعتی را خودمان راه‌اندازی و نصب کرده‌ایم.

 

ظریف مصور موسس نخستین پتروشیمی خصوصی کشور

همچنین محمدرضا رجالی، رئیس هیئت مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور در این نشست اظهار کرد: ظریف مصور زمانی در بروجن آغاز به کار کرد که به عنوان یک منطقه محروم در کشور شناخته می‌شد اما در حال حاضر این منطقه تا حدودی از محرومیت خارج شده و توفیق بنیانگذاری تولید را در این منطقه داشته‌ایم؛ این مجموعه نتیجه تجربه چندین دهه‌ای پدر من و حاج مصطفی طباطبایی بود که در نهایت، تولید را نشانه گرفت و باعث شد مجموعه ظریف مصور به این نقطه برسد.

وی با اشاره به نقش مهم مجموعه ظریف مصور در بی‌نیازی به واردات افزود: یکی از انگیزه‌های ایجاد شرکت، نیاز داخلی به تولید بود؛ ظریف مصور تصمیم گرفت مواد اولیه‌ای را که پیش از این به کشور وارد می‌شد، تولید کند و به اقتضای آن زمان که مجوزهای ساخت در مناطق محروم صادر می‌شد، بروجن به عنوان میزبان این صنعت انتخاب شد.

رئیس هیئت مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور ادامه داد: در بخش پتروشیمی که تامین مواد اولیه ما را به عهده دارد، اولین واحد پتروشیمی خصوصی کل کشور توسط مجموعه ظریف مصور در سال 1379 آغاز به کار کرد و در سال 1385 افتتاح شد. قبل از آن محدودیت‌هایی برای فعالیت بخش خصوصی در این زمینه وجود داشت که این مشکل نیز حل شد.

رجالی تصریح کرد: شرکت پتروشیمی رجال اولین مجموعه پتروشیمی گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور بود که آغاز به کار کرد و به مرور زمان ظرفیت خود را بالا برد و به عنوان اولین پتروشیمی خصوصی ایران با 18 سال سابقه شناخته می‌شود. همچنین مجموعه پتروشیمی سلمان دیگر تامین کننده مواد اولیه ما شناخته می‌شود. در مرحله بعدی توسعه شرکت پتروشیمی سراج گستران مدنظر قرار گرفت که تا سال آینده ظرفیت آن 50 درصد افزایش پیدا می‌کند و در حال حاضر نیز به‌روزترین تکنولوژی دنیا را در حوزه تولید پلی پروپیلن در اختیار دارد و علاوه بر تکمیل زنجیره تامین می‌تواند در حوزه صادرات نیز فعالیت کند.

وی با اشاره به تولید فناوری‌ها و مواد اولیه مورد نیاز ساختمان‌های سبز در مجموعه ظریف مصور، تاکید کرد: یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه ظریف مصور، به تولید پانل‌های دیواری می‌پردازد که در توسعه مهندسی پایدار و ساختمان سبز، کمک زیادی به محیط زیست کشور می‌کند؛ به عنوان مثال یکی از تولیدات این شرکت، دیواری است که عایق انرژی  محسوب می‌شود و با حفظ دمای محیط، شرایط کاهش مصرف انرژی را در ساختمان‌ها فراهم می‌کند.

رئیس هیئت مدیره گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور تاکید کرد: واحد کشت و صنعت نفیس، دیگر واحد مشغول در مجموعه ظریف مصور است؛ زیرا اکثر شرکت‌های پتروشیمی بعد از رسیدن به دستاوردهای مرتبط با حوزه نفت به تحقیقات در حوزه کشاورزی پرداختند که این مسیر نیز به منظور تحقیق و توسعه در حوزه کشت گل در گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور در حال طی شدن است.

وی با اشاره به فعالیت‌های گروه ظریف مصور در حوزه مسئولیت اجتماعی گفت: به همت ظریف مصور، کارگروهی برای توسعه قطارهای پرسرعت و بدون خطر ایجاد شد که در این حوزه پیگیری‌های متعددی صورت گرفت و امیدواریم به عنوان دستاورد این فعالیت بعد از 20 و چند سال قطار پرسرعت اصفهان ـ تهران و بعد از آن به مشهد به بهره‌برداری برسد.

 

روایت راه‌اندازی خطوط تولید الیاف و رنگرزی

همچنین مسعود هاشمی‌پور، مدیرعامل گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور در این نشست اظهار کرد: اگر 40 سال فعالیت مجموعه ظریف مصور را به دو بازه زمانی 20 ساله تقسیم کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که این مجموعه، در هر بازه، فعالیت خود را در یک صنعت پیش برده و در آن به نقطه خوبی رسیده است که این دو بازه معطوف به صنعت نساجی و پتروشیمی بوده است.

وی افزود: سنگ بنای شرکت ظریف مصور با خرید دو خط تولید از آلمان گذاشته شد که به تولید موکت می‌پرداخت؛ این دو خط تولیدی، ظرفیت اسمی معادل دو میلیون متر مربع در سال داشت، اما در حال حاضر ظرفیت این مجموعه معادل 50 میلیون مترمربع انواع موکت‌ است که در دسته‌های خانگی و صنعتی طبقه‌بندی می‌شوند و تنوع گسترده‌ای نیز دارد. این مجموعه از هفت شرکت حقوقی تشکیل شده که یکی از آنها شرکت ظریف مصور است.

مدیرعامل گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور ادامه داد: نیازهای تولیدی مجموعه ابتدا نیاز به الیاف بود و از آنجا که مجموعه ما همواره نیازمحور پیش رفته و در ابتدا مجموعه از الیاف مصنوعی وارداتی استفاده می‌کرد، برای تولید این الیاف در کشور تلاش کرد و در سال 1370 خط تولید الیاف خریداری شد و یکی از نخستین خطوط تولید الیاف در کشور توسط ظریف مصور ایجاد شد.

هاشمی‌پور اضافه کرد: نیاز بعدی مجموعه، رنگ کردن این الیاف بود که مواد اولیه مورد نیاز آن، از خارج از کشور وارد می‌شد و در زمان جنگ، مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرد؛ بنابراین، تلاش کردیم زنجیره تامین را در مجموعه خودمان تکمیل کنیم و در نهایت موفق شدیم خط تولید مستربچ را راه‌اندازی کنیم که به حدی کیفیت و پتانسیل خوبی داشت که محصول تولیدی آن به بازار نیز عرضه شد و اکنون یکی از باکیفیت‌ترین محصولات مستربچ موجود در کشور توسط گروه ظریف مصور تولید و به بازار عرضه می‌شود.

 

موکت بدون چسب، تولید جدید ظریف مصور

همچنین مهران ملک‌پور، مدیرعامل شرکت تولیدی ظریف مصور در این نشست اظهار کرد: مجموعه ظریف مصور سعی در استفاده از تکنولوژی‌های به روز دارد و در این راستا به دلیل جابجایی موکت‌ها روی سرامیک، یک لایه PVC پشت آن گذاشته می‌شود تا بدون استفاده از چسب، موکت جابجا نشود و آن را به عنوان موکت بدون چسب معرفی می‌کنیم.

وی با اشاره به اخلاق‌محور بودن مجموعه ظریف مصور و حمایت این مجموعه از کارکنان خود افزود: ما هیچ‌گاه قیمت را فدای کیفیت نمی‌کنیم؛ با وجود اینکه در صنعت ما جای بازی زیادی در فرمولاسیون وجود دارد، اما با کیفیتی که ارائه می‌دهیم همواره پاسخگوی کیفیت محصولات در برابر مشتریان هستیم. وقتی شرکتی اخلاق محور باشد رسیدگی به شکایات و سوالات مشتریان در آن پررنگ است امری که اهمیت زیادی برای مجموعه ظریف مصور دارد.

مدیرعامل شرکت تولیدی ظریف مصور با اشاره به فعالیت هزار و 200 عامل و نماینده در شبکه فروش این مجموعه ادامه داد: ما در ظریف مصور در کنار تولیدات موکت‌های خانگی که همه مجموعه را با آن می‌شناسند، تولید کفپوش را نیز انجام می‌دهیم و به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده موکت، لایه‌های صنعتی و کفپوش خودرو در کشور فعالیت می‌کنیم.

ملک‌پور تصریح کرد: تولید لایه‌های تزئینی در صنایع مختلف از جمله عروسک‌سازی، تولید لایه‌های صنعتی برای صنایعی همچون سیمان و تولید کالای خواب با برند لومانا از دیگر فعالیت‌های مجموعه ظریف مصور است که به عنوان مثال کالای خواب لومانا محصولی قابل رقابت با مشابه‌های ترک است و کیفیتی بی‌نظیر دارد.

 

تلاش ظریف مصور برای اجرای فعالیت‌های نوآورانه

سید مهدی موسوی، مدیر ارشد فناوری گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور نیز در بازدید خبرنگاران از مرکز نوآوری ظریف مصور مستقر در دانشگاه اصفهان، در خصوص فعالیت‌های این گروه با محوریت نوآوری و فناوری اظهار کرد: گروه صنعتی ظریف مصور که در آستانه جشن چهل سالگی افتتاح خود قرار دارد، با هدف قرار دادن فعالیت‌های نوآورانه و آینده پژوهی در سطح سازمان بر اساس استانداردهای اکوسیستم نوآوری کشور فعالیت می‌کند.

وی افزود: شرکت‌هایی که توسعه و سرمایه‌گذاری خود را مبتنی بر همگام شدن با تکنولوژی و فناوری روز در حوزه‌های ماشین آلات، امکانات و اتوماسیون قرار می‌دهند و تلاش می‌کنند از روش‌های جدید بهینه‌ای که امروزه با تولید علم و دانش توسعه آفرینی کرده است استفاده کنند، مجموعه‌های موفقی هستند و مجموعه ظریف مصور نیز تلاش می‌کند در همین مسیر قدم بردارد.

مدیر ارشد فناوری گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور ادامه داد: هدف این مرکز توسعه زیرساخت‌های استارتاپی و شتاب‌دهی فعالیت‌های فناورانه در صنعت است و تلاش می‌کند در زمینه‌های علمی و پژوهشی از ظرفیت اساتید، نخبگان و محافل دانشگاهی استفاده کند. در حال حاضر برنامه‌های مجموعه پنتا در مسیر زنجیره ارزش سازمان حرکت می‌کند.

موسوی تصریح کرد: گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور از ابتدای فعالیت خود در راستای تامین زنجیره خود تلاش کرده و گام به گام این فضاهای توسعه‌ای را مرتبط با حوزه‌های مصرف خود رشد داده که این موضوع متضمن پیشرفت این سازمان بوده است. گاهی در مسیر تکمیل زنجیره تامین، مشکلاتی ایجاد شده که با اجرای فعالیت‌های مرکز نوآوری، این مشکلات از میان برداشته شده و به هدفگذاری مد نظر دست یافته‌ایم.

وی تاکید کرد: در فضای تولیدی صنعتی ظریف مصور که با موکت و الیاف سر و کار دارد، تکمیل زنجیره تامین ما را به سمت پتروشیمی می‌برد، توسعه پتروشیمی در گام‌های بسیار بزرگ و در مقیاس‌های بسیار گسترده ما را به عنوان یک عضو حقیقی در بخش خصوصی در کشور معرفی کرده و پروژه‌های متعددی مثل پتروشیمی رجال و سلمان فارسی را احداث کرده است.

مدیر ارشد فناوری گروه تولیدی صنعتی ظریف مصور در خصوص حمایت این مجموعه از نخبگان گفت: ما این فرصت را داریم که با طرح ظرفیت‌ها و شناخت نخبگان که می‌توانند به عنوان هسته‌های اجرایی و پژوهشی فعالیت کنند، از توانمندی این افراد بهره ببریم. همچنین سازمان نسبت به ارزش‌گذاری کار به آن بودجه اختصاص می‌دهد که می‌تواند به صورت فاند در حمایت از یک طرح پژوهشی یا پایان نامه تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و حتی پسا دکترا باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب