معرفی دانشگاه آزاد کرج بهعنوان پشتیبان واحدهای دانشگاهی بوسنی و گینه
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دانشکده بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج متولی امر گسترش همکاری علمی، آموزشی و تحقیقاتی بینالمللی است که هدف آن ارتقای جایگاه بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیریت فرآیند جذب دانشجو، ایجاد زمینه مناسب برای ارتباط علمی با دانشگاهها و مراکز علمی بینالمللی و توجه به این مهم است که باید از فضای فعالیتهای بینالمللی بهعنوان فرصتی درراستای دیپلماسی علمی و جهانشمول کردن تمدن اسلامی استفاده شود.
ایجاد رشته، ارتقای مرکز تحقیقاتی مراقبتهای بالینی و سلامت علوم پزشکی از سطح سه به سطح یک، راهاندازی مرکز آموزش مهارتی و حرفهای و اخذ مجوز برگزاری کارگاههای مهارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و درمان برای نخستینبار در واحد کرج هم از فعالیتها حوزه پزشکی این دانشگاه بوده است.
خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در راستای بررسی جزئیات فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در حوزههای بینالملل و علوم پزشکی گفتوگویی را با رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که در پی میآید:
جزئیات فعالیت دانشکده بینالملل واحد کرج
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز دو سال اخیر در حوزه فعالیتهای بینالملل چه اقداماتی انجام داده است؟
کلانتری: دانشکده بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اردیبهشت ۱۴۰۲ راهاندازی شد و پیشتر، فعالیتهای بینالمللی این دانشگاه در اداره امور بینالملل واحد کرج صورت میپذیرفت.
دانشکده بینالملل سال ۱۴۰۲ بر مبنای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی بهخصوص بندهای ۲-۷-۵، ۲-۷-۳ و ۲-۷-۲، در سه حوزه جذب دانشجویان غیرایرانی، تعامل بینالمللی و واحدهای برونمرزی اقدامات بسیار خوبی داشته و جذب و هدایت دانشجویان غیرایرانی نخستین و مهمترین اقدام دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بوده است.
افزایش دانشجویان بینالمللی از ۵۷۸ به ۶۹۸ دانشجو در سال ۱۴۰۲، انجام مراحل اداری و کسب امتیازات لازم برای اخذ مجوز دفتر کنسولی ما در استان البرز در واحد کرج، انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و ادارهکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری البرز در راستای مدریت بهینه امور دانشجویان غیرایرانی از دیگر اقدامات دیگر در حوزه بینالمللی بوده است.
آنلاین کردن فرآیند ثبت نام و خدمات کنسولی دانشجویان غیرایرانی در راستای خدمترسانی بهتر به این دانشجویان و ایجاد میز خدمت ویژه دانشجویان بینالمللی در دانشکده بینالملل، چهارزبانه کردن وبسایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج (فارسی، انگلیسی، عربی، فرانسه) و تهیه بروشور دانشگاه به زبانهای انگلیسی و فرانسه، تعامل بینالمللی در راستای ارتقای جایگاه بینالمللی و الهامبخشی، انعقاد سه تفاهمنامه بینالمللی همکاری علمی، فرهنگی و پژوهشی بین دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و دانشگاه شیخ زائد افغانستان، دانشگاه تیتو بلژیک شعبه ترکیه، دانشگاه آزاد اکسفورد و امارات از دیگر اقدامات بوده است.
بازدید اعضای هیئت رئیسه دانشگاه المعارف لبنان در راستای اجرای تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه المعارف لبنان، بازدید مسئولان وزارت فنی و حرفهای گینه از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در راستای ایجاد امکان برگزاری دورههای بینالمللی و متعاقب امر، بازدید هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی از گینه کوناکری در راستای بررسی امکان تأسیس واحد دانشگاهی در گینه کوناکری، برگزاری دو پنل تخصصصی بینالمللی آنلاین در حوزه هوش مصنوعی با حضور استادان بینالمللی از کشورهای سنگاپور، آلمان، عراق، هلند و ... با همکاری سازمان بینالمللی همکاریهای علمی اکو، برگزاری دوره بینالمللی مهارتهای تدریس در دانشگاه، برگزاری سه رویداد بینالمللی در زمینههای «کارآفرینی هوشمند»، «دیجیتال مارکتینگ» و «چشم و رازهای سلامتی» از دیگر فعالیتها بوده است.
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در چه کشورهایی بهعنوان پشتیبان حضور دارد؟
کلانتری: فعالیت در زمینه واحدهای بینالمللی و برونمرزی شامل موارد زیادی میشود به عنوان مثال تأیید واحد کرج از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان واحد پشتیبان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوسنی و واحد گینه کوناکری است، همچنین همکاری با معاونت بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی و تهیه طرحنامه تأسیس واحد برونمرزی در گینه کوناکری و تشکیل کارگروههای لازم و انجام اقدامات مقتضی در راستای پیگیری امور، همکاری با معاونت بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی و تهیه طرحنامه تأسیس واحد برونمرزی در بوسنی از دیگر اقدامات در این زمینه است.
انتشار 3 شماره فصلنامه سلامت در دانشگاه آزاد کرج
آنا: در حوزه علوم پزشکی چه فعالیتهایی در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز صورت گرفته است؟
کلانتری: از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه علوم پزشکی در این دانشگاه میتوان به اخذ موافقت اصولی مجله سلامت و روانشناسی پس از ۱۰ سال توقف و انتشار سومین و چهارمین شماره اشاره کرد.
همچنین انتشار سه شماره فصلنامه سلامت توسط کانون علمی فرهنگی دانشجویی سلامت، تألیف کتاب روایت نقشآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در دوران کرونا از دیگر فعالیتهای دانشگاه است.
آنا: بهتازگی با تأسیس چند رشته در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز موافقت شده و مقرر شده چند رشته پزشکی راهاندازی شود؟
کلانتری: براساس سند آمایش تا سال ۱۴۰۴ تعداد ۹ رشته موافقت اولیه کسب شده جمعآوری و بارگذاری مستندات و مدارک موردنیاز در سایت وزارت بهداشت، آموزش پزشکی بارگذاری و کد رهگیری دریافت شد (در حال حاضر یک رشته کارشناسیارشد از سال ۴۰۱ دانشجو پذیرفته شده و برای سایر رشتهها منتظر بازدید کارشناسان وزارت بهداشت هستیم.
براساس دستورالعمل سازمان مرکزی (از سال ۱۳۹۹)، رشتههای روانشناسی بالینی و دکتری سلامت در سال ۱۴۰۱ از دانشکده روانشناسی به علوم پزشکی منتقل شد (این دانشکده قبلاً فقط رشتههای کارشناسی داشت)، از این پس تمامی امور تحصیلات تکمیلی مانند برگزاری جلسات دفاع و اعزام دانشجویان برای کارورزی به بیمارستانهای استان البرز در دانشکده انجام میشود.
آنا: در راستای طرحهای بروندانشگاهی چه فعالیتهایی در دانشگاه آزاد اسلامی البرز داشتهاید؟
کلانتری: در راستای طرح بروندانشگاهی قراردادی را با شهرداری کرج درباره انجام طرح «ارگونومی» برای کارکنان (فاز نخست به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان در مرحله عقد قرار داد است) منعقد کردهایم.
همچنین ارتقای مرکز تحقیقاتی مراقبتهای بالینی و سلامت علوم پزشکی از سطح سه به سطح یک، راهاندازی مرکز آموزش مهارتی و حرفهای و اخذ مجوز برگزاری کارگاههای مهارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و درمان برای نخستینبار در واحد کرج از دیگر فعالیتها در حوزه پزشکی بوده است.
بررسی 3 چالش سلامت در عصر امید
آنا: گویا در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز همایش سلامت برگزار کردهاید، جزئیاتی شرح میدهید؟
کلانتری: بازدید اعتباربخشی رشتههای پرستاری و پس از طرح نتیجه آن در وزارت بهداشت، گواهی تثبیت (Approve) رشته پرستاری نخستین اقدام ما در این زمینه بود؛ از سویی همایش ملی سلامت و خودمراقبتی (ISC) در گروههای آسیبپذیر برگزار و تعداد ۱۵۰ مقاله، برگزاری هفت پنل و چالش حوزه سلامت با جلب حامیان مالی (شهرداری، خیّرین سلامت استان البرز و ...) وصول شد.
همچنین حضور فعال در رویداد ملی عصر امید و برگزاری سه چالش و نشست تخصصی در کمیته سلامت به مناسبت رویداد «عصر امید و هوش مصنوعی» با متخصصی علوم پزشکی البرز (هوش مصنوعی و خدمات پزشکی) و استادان دانشگاه تهران (بحث تله مدیسین telehealth)، احداث پایگاه اورژانس ۱۱۵ در واحد کرج، برگزاری کارگاههای رایگان سلامت برای استادان و کارکنان واحد (سالمندی) و برگزاری ۴۲ دورهی آموزشی در قالب کارگاههای درآمدزا از دیگر اقدامات است.
دریافت پروانه درمانگاه سیدالشهدا(ع) برای بهرهبرداری و مسئول فنی از دانشگاه علوم پزشکی البرز، راهاندازی کلینیک روانشناسی کودک در درمانگاه، ایجاد کلینیک دامهای کوچک به مهرشهر، برگزاری میز خدمت سلامت به مناسبتهای مختلف حدود ۱۰ مورد (هفته سلامت، هفته مبارزه با ایدز و هفته پژوهش)، بازدید کودکان مرکز آموزشی و نگهداری آیندگان بنیاد نیکوکاری دستان مهربان در هفته ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار و برگزاری تریبون آزاد با موضوع پرستار (گذشته، حال، آینده) در هفته گرامیداشت مقام پرستارتولد حضرزت زینب(س) دیگر فعالیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در حوزه پزشکی است.
انتهای پیام/