ناکامی یوزهای ایران در مصافی با حضور ابراهیموویچ و محمد صلاح آسیایی؛ رسانههای خارجی درمورد حذف «پسران قلعه نویی» چه گفتند؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویای قهرمانی جام ملتهای فوتبال آسیا بعد از ۴۸ سال انتظار از بین رفت. با باخت ۳ بر ۲ و ناباورانهای که «تیم ملی» مقابل قطر کسب کرد، همه آرزوها برای دست یابی به این جام ارزشمند توسط نسل طلایی کشورمان برباد رفت.
آنچه قطعی بوده، ذکر همین موضوع است که برخلاف بازی با ژاپن، «یوزها» دچار اشتباهات متعددی در چنین نبرد سرنوشت سازی شدند تا رویای ورود به فینال و کسب قهرمانی تحقق نیابد.
در این باره میتوان از زوایای گوناگون فنی و روانی به نتیجه حاصل شده نگاه کرد. اما احتمالا مرور آنچه رسانههای خارجی درباره این بازی و سفیدپوشان ما نوشتند، میتواند به یافتن اشکالات کار کمک کند:
**عصبانیت ایرانیها از رفتار قطریها
سایت دایجست وب ژاپن در گزارشی ابتدا به آنچه در بازی رخ داد، پرداخت، اما بخش زیادی از نوشته اش را به عصبانیت و ناراحتی بازیکنان ایرانی به خاطر رفتار نادرست قطریها اختصاص داد.
این رسانه نوشت:در حالی که بازیکنان قطر بعد از به صدادرآمدن سوت پایان بازی، از خوشحالی غوغاکردند، نوعی سردرگمی به وجود آمد. مهدی طارمی، مهاجم ایرانی به یکباره عصبانی شد و به سمت هواداران قطری، هجوم برد. او با یک بازیکن قطری که قصد داشت، جلوی اش را بگیرد، درگیرشد. در حالی که بازیکنان و کادر فنی یکی یکی جمع شدند، درگیری پایان بازی به وجود آمد. انها واقعا از رفتار قطریها ناراحت بودند.
دایجست وب سپس اظهارات علیرضا جهانبخش را درج کرد:صادقانه بگویم، واکنشها و صحبتهای آنها بعد از بازی خیلی خوب نبود. در فوتبال گاهی میبازیدو گاهی هم میبرید. به نظر من مهمترین چیز احترام است.
رسانه ژاپنی در ادامه نوشت که تیم ایران با جملات توهین آمیز بمباران شده بود.
**ایران میتوانست شرایط را تغییر دهد
نشریه فوتبال اینترنشنال هلند از جمله رسانههای اروپایی بود که خبر بازی ایران و قطر را پوشش داد.این نشریه در مقالهای تحت عنوان پیروزی و راهیابی قطر به فینال جام ملتها با بردی هیجان انگیز مقابل جهانبخش و یارانش نوشت:ایران بازی با قطر را خوب شروع کرد. حتی باعث شد ورزشگاه محل بازی با گلی زیبایی که سردار آزمون به ثمررساند، به سکوت کشیده شود. ایران میتوانست با گلی دیگری توسط مهدی طارمی بازی را به برتری ۲ بر صفر کشانده و شرایط را کاملا به سود خود در ابتدای بازی تغییردهد، اما در ادامه اسیر گلهای قطر شد و از برنامه اش فاصله گرفت.
این نشریه نوشت:ایران سرزمینی است که فرهنگ غنی چای را دارد. شاید در وقت بین دو نیمه بازیکنانش برای نوشیدن چای ارزشمند خود فرصتی را یافتند و با انرژی بیشتر به زمین آمدند تا عقب ماندگی را جبران کنند. آنها صاحب یک ضربه پنالتی شدند که جهانبخش آن را به گل بدل کرد و در شرایطی که حتی در بازی «دست بالا» را داشتند، این قطر بود که توسط المعز علی گل سوم را زد. به این گل ایران جوابی نداشت. حتی در ۱۳ دقیقه پایانی هم مجبور شد با یک بازیکن کمتر بازی کند. با این حال جهانبخش در ثانیههای پایانی حتی تیر دروازه را هم به لرزه درآورد، اما نتیجه تغییری نکرد تا قطر فینال را در ورزشگاه لوسیل با اردن برگزار کند.
**ایران – قطر، دیداری سراسر هیجان
یک رسانه ویتنامی به نام توایردانگ در گزارشی کوتاه مصاف دو تیم را مصافی «مملو از هیجان» خواند.گزارشگر این پرتال بدون نام بردن از تیمی به عنوان قدرت برتر در بازی عنوان کرد:هرکسی که این بازی آسیایی را دید، لذت برد. چون دو تیم از ابتدا صحنههای هیجان انگیزی ایجاد کردند که تا پایان ادامه یافت و در نهایت با برد میزبان خاتمه یافت.
**العمز علی، برگ برنده قطر در مصاف با ایران
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا هم گزارش مفصلی از رویارویی ستارههای ایران و قطر را منتشرکرد. گزارشگر این رسانه عنوان کرد در نبرد دو تیم، العمز علی، بهترین بازیکن جام ملتهای ۲۰۱۹، مهمترین گل بازی را به سود قطر زد تا این تیم با برد ۳ بر ۲ برنده شده و راهی بازی نهایی با اردن شود.
همچنین این سایت افزود:هر دو تیم، دو تغییر در ترکیب داشتند. اما این تیم ایران بود که با گلی که توسط سردار آزمون زد، شروعی تماشایی داشت. او از ضعف قطریها در دفاع، روی یک پرتاب اوت نهایت استفاده را کرد و گلی اکروباتیک زد. اما در ادامه این قطر بود که از فرصتها استفاده بهتری کرد و به برتری رسید.
**دروازههای لرزان دو تیم
یک رسانه هندی به نام دیلی نیوز نوشت دو تیم ایران و قطر در بازی چهارشنبه شب مرحله نیمه نهایی، توان خود را روی قوای هجومی متمرکزکرده بودند در حالیکه از نظر دفاعی، مشکلاتی داشتند.
این سایت افزود: موقعیتهای زیادی روی دو دروازه ایجاد شد و موقعیتهای گل زیادی هم به چشم خورد، اما در عین حال مشخص شد که هر دو تیم دروازههای لرزانی دارند که فرو میریزند.
**حذفی عجیب، عجیب و باز هم عجیب
روزنامه هانیکو کره جنوبی در مطلبی نوشت:عجیب، عجیب و بازهم عجیب... ایرانی که مدعی قهرمانی بود، مقابل قطر، میزبان جام شکست خورد. در نتیجه بعد از کره (۲۳ رنکینگ فیفا)، ژاپن (۱۷ رنکینگ فیفا) و استرالیا (۲۵ رنکینگ فیفا)، ایران دارای رنکینگ ۲۱ جهان هم به عنوان یک غول بزرگ دیگر در راه قهرمانی این جام حذف شد.
این رسانه افزود:با گلی که المعز علی دقیقه ۳۷ نیمه دوم زد، تیر خلاص در باخت دراماتیک ۳ بر ۲ ایران زده شد. به این ترتیب میزبان شانس قهرمانی مجدد بعد از بازیهای ۲۰۱۹ را مقابل اردن پیدا کرد. در حالیکه ایران همچنان در حسرت قهرمانی ماند. در حالیکه همچنان تنها قهرمانی است که سه بار پیاپی فاتح بازیها شده است.
**عفیف در روزی درخشان
روزنامه تایپه تایمز تایوان هم گزارشی از این بازی داشت. این نشریه نوشت:اکرم عفیف مقابل ایران یکی از بهترین روزهای اش را در برد دراماتیک ۳ بر ۲ مقابل ایران داشت. در کنارش المعز علی، هم با گلی که دقیقه ۸۲ به ایران زد، باعث شد تا حضور در دومین فینال متوالی برای قطریها ممکن شود.
این نشریه افزود:پیروزی بر ایران و راهیابی به فینال در حالی رخ داد که قطریها سال گذشته در جام جهانی که خود میزبان بودند، با ۳ باخت بدترین نتایج تاریخ فوتبال خویش را کسب کردند.
**یک بازی دراماتیک
سایت سانسپو ژاپن هم در مطلبی کوتاه نوشت:این یک بازی تمام دراماتیک بود. زیرا ایران ابتدا گل اول را زد، اما در ادامه ۲ بر یک عقب افتاد. اما در نهایت توانست گل مساوی را بزند. با این همه مغلوب گل المعز علی شد که از شکاف قلب دفاع ایران، برای دست یابی به برد استفاده کرد.
**تلاشی بی ثمر برای تغییر نتیجه
روزنامه سان مالزی هم نگاهی به بازی انجام شده ایران و قطر در دوحه داشت. گزارشگر این نشریه نوشت:گل دیرهنگام المعز علی به ایران، باعث شد قطر به عنوان مدافع عنوان قهرمانی برای بازی فینال با اردن انتخاب شود. این تیم در نبردی نفس گیر مقابل ایران ۳ بر ۲ برنده شد تا امیدهایش را برای حفظ مقام قهرمانی زنده نگه دارد. این موفقیت در حالی رخ داد که ابتدای بازی با ایران دروازه اش به روی گل زیبای سردار آزمون بازشد. اما در ادامه موفق شد خودش را از عقب ماندگی از حریف خارج کند. آنها حتی وقتی هم که بازی ۲ بر ۲ شد، باز تلاش کردند و به گل برتری رسیدند. این نتیجه باعث شد تا سرخپوشان اولین برد خویش را مقابل ایران بعد از سال ۲۰۰۹ جشن بگیرند در حالیکه این نتیجه به معنای ناکامی ایران برای راهیابی به فینال یک جام ملتها بعد از آخرین قهرمانی در سال ۱۹۷۶ تعبیر شد.
با این حال برای آنکه چنین اتفاقی رخ ندهد، دقایق پایانی بسیار هیجان انگیز دنبال شد. زیرا ایران تمام تلاش خود را کرد تا گل مساوی را بزند. انها حتی توسط علیرضا جهانبخش به تیر دروازه زدند، اما تغییری در نتیجه حاصل نشد.
**بازیکنان جنگیدند، خبرنگاران گریستند
سایت نیت کره جنوبی در مقالهای مفصل نوشت:رویای ایران که بعد از ۴۸ سال بتواند قهرمانی را کسب کند، این بار هم از بین رفت. در ورزشگاه الثمامه ایران متحمل باخت ۳ بر ۲ از قطر، میزبان جام شد تا فینال را مقابل اردن برگزارکند. این در حالی بود که ایران خواب و خیال قهرمانی داشت و میخواست بعد از سالهای بیشمار یک بار دیگر فاتح جام ملتها شود.
این رسانه ادامه داد:ایران، قویترین تیم آسیا، فاتح جامهای ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ شد. اما بعد از آن سه دوره پیاپی دیگر نتوانست مقام قهرمانی بازیها را بگیرد. حتی درزمانیهای هم که بهترین آسیا بود، از قهرمانی جام ملتها دورماند و نتوانست حتی یک بار به فینال جام برسد. در حالیکه حداکثر تا نیمه نهایی جام بالاآمد.
دراین مقاله که به قلم «شین دونگ هون» نوشته شد، همچنین درج شد:این بار، اما ایران میخواست با نسل طلایی اش فاتح شود. خیلی هم امیدوار بود. اما در نهایت ممکن نشد تا جایی که بازیکنانش تمام تلاش خود را کردند و در نهایت حتی خبرنگاران این کشور اشک ریختند.
**مصافی با ۵ گل و تماشایی
خبرگزاری شین هوا چین هم گزارشی از بازی را منتشرکرد. این رسانه مصاف ایران و قطر را به خاطر رد و بدل شدن ۵ گل تماشایی و دراماتیک خواند.همچنین در بخشی از اظهارات امیر قلعه نویی، سرمربی تیم ملی ایران را درج کرد که شاگردانش با وجود تلاش زیاد، نتوانستند برنده شده و به فینال برسند تا دل مردم کشور شاد شود.
شین هوا از قول مربی ایران نوشت:عملکرد ما درنیمه دوم یکی از بهترین عملکردهایمان بود، چون موقعیتهای زیادی را از دست دادیم.
**نبرد ابراهیموویچ و صلاح آسیا
سایت بول جی پی ژاپن در مقالهای نوشت: نبرد ایران و قطر، دوئل سردار آزمون معروف به زلاتان ابراهیموویچ آسیا و اکرم عفیف، محمد صلاح قطر بود. نبردی که هر دو در آن گل زدند، اما با درخشش بیشتر مهاجم قطری ها، با برتری ۳ بر ۲ همراه شد.
این رسانه افزود:درخشش آزمون در این جام یک رده قبل از فینال پایان یافت، اما عفیف تیم کشورش را به فینال برابر اردن رساند تا بلکه همانند ۴ سال قبل قهرمانی برای کشورش بگیرد.
**قلب ایرانیان شکست
سایت فرانس ۲۴ فرانسه هم در گزارشی روایت خود را از مصاف ایران و قطر داشت. این منبع نوشت:جام ملتهای آسیا همچنان یک بازی پرهیجان و پرگل دیگر را تجربه کرد. قطر هم با غلبه بر ایران به تاریخ سازی بیشتر نزدیک شد.
این رسانه افزود:کمتر کسی پیش بینی میکرد تیم قطر که یک ماه قبل از جام ملتها مربی اش را عوض کرده بود، به فینال جام برسد. همینطور ژاپن، تیم محبوب پیش از مسابقات، توسط ایران حذف شود. اما در مسابقهای که گلهای زیادی در آن دیده شد، قطر با واردکردن المعز علی و گلزنی ویف باعث شود تا قلب ایرانیان شکسته شود. این یک بازی پیچیده بودکه در نهایت میزبان جام، سربلند از آن خارج شد.
**محمد صلاح قطری ها، عامل برتری مقابل یوزها
سایت سئولکو کره جنوبی هم در گزارشی مفصل به شرح آنچه در بازی رخ داد، پرداخت، اما در عین حال از درخشش «اکرم عفیف» در این بازی با ۲ گل زده و یک پاس گل سخن گفت.
این رسانه افزود وینگر قطری چیزی از محمد صلاح، مهاجم معروف مصریها و باشگاه لیورپول در این بازی کم نداشته و یک تنه مقابل ایران ایستاد.
این رسانه عنوان کرد:قطریها بسیار تلاش کردند، اما بیش از همه باید ممنون عفیف و پاهای طلایی اش باشند که رمز برتری مقابل ایران شد.
**حرفهای ایرانیها عامل برد قطر؟
یک رسانه ویتنامی در گزارشی از بازی ابتدا گلهای زده شده و اتفاقات مهم را شرح داد.
اما در ادامه با درج برخی اظهارات بازیکنان تیم قطری، نوشت:قبل از این رویارویی به نظر میآمد، ایران فاتح میدان شود و به آرزوی اش برای فینالیست شدن پس از ۴۸ سال و کسب مقام قهرمانی برسد. اما در پایان به خاطر باخت ۳ بر ۲ این رویا ممکن نشد. آنها از میزبان جام ناراحت بودند که اخلاق ورزشی را رعایت نکرده، اما قطریها هم برای برد خود دلایلی داشتند. از جمله این که همه میگفتند، عامل اصلی برد مقابل یوزها، حرفهای ایرانیها بوده که قبل از بازی، تیم قطر را دست کم گرفته و مدعی بودند عنابی، خوب بازی نمیکند و به صورت شانسی به این مرحله رسیده است. در واقع حرف بازیکنان قطر، تحریک شدن به خاطرصحبتهای بازیکنان ایرانی بود.
**ایران و قطر جدالی پرموقعیت
روزنامه گاردین انگلیس هم گزارشی از این نبرد منتشرکرد. گزارشگر این نشریه معتبر نوشت:هر دو تیم برای کسب نتیجه در این جدال به قدر کافی موقعیت داشتند. به خصوص در پایان مسابقه که بازی شکل احساسی به خود گرفته بود، ایران حتی با یک بازیکن کمتر باز موقعیت گل داشت، اما قطریها از فرصتهای خود نهایت استفاده را کردند.
انتهای پیام/