دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشگاه هرمزگان برگزار می‌کند؛

نخستین همایش بین‌المللی اقتصاد دریاپایه

نخستین همایش بین‌المللی اقتصاد دریاپایه
نخستین همایش بین‌المللی اقتصاد دریاپایه روز چهارشنبه (۱۸ بهمن‌ماه) از سوی دانشگاه هرمزگان برگزار می‌شود.
کد خبر : 895137

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آبان‌ماه سیاست‌های کلی توسعه دریامحور برای اقدام به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ابلاغ شد.

براساس این ابلاغیه قوای سه گانه موظف گشتند تا با همکاری با یکدیگر و به کارگیری تمامی دستگاه‌های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست‌ها را، شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرائی لازم در مهلت شش ماهه ارائه کند.

آن گونه که تارنمای معظم له آمده، سیاست‌های کلی توسعه دریا‌ محور عبارت‌اند از:

 ۱- سیاست‌گذاری یکپارچه امور دریایی و تقسیم کار ملی و مدیریت چابک و کارآمد دریا به منظور بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های دریا، برای احراز جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول در منطقه.

۲- توسعه فعالیت‌های اقتصادی دریامحور و ایجاد قطب‌های توسعه دریایی پیشران در سواحل، جزایر و پس‌کرانه‌ها به گونه‌ای که نرخ رشد اقتصادی در حوزه فعالیت‌های دریامحور (اقتصاد دریامحور) طی ده سال همواره حداقل دو برابر نرخ رشد اقتصادی کشور باشد.

۳- تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری و مشارکت داخلی و خارجی با ایجاد زیرساخت‌های لازم نرم افزاری و سخت افزاری (حقوقی، اقتصادی، زیربنایی و امنیتی)

 ۴- تدوین طرح جامع توسعه دریامحور با پهنه‌بندی دریا، کرانه و پس‌کرانه و تعیین سهم و جغرافیای جمعیت، تجارت، صنعت، کشاورزی و گردشگری، خصوصاً در سواحل و جزایر جنوب و بالاخص سواحل مکران با تاکید بر هویت ایرانی-اسلامی طی حداکثر یک سال پس از ابلاغ سیاست.

 ۵- بهره‌برداری حداکثری و بهینه از ظرفیت‌ها، منابع و ذخایر زیست بوم دریایی با ممانعت از تخریب محیط زیست دریایی بخصوص توسط کشورهای دیگر.

 ۶- تأمین و ارتقاء سرمایه انسانی و مدیریت متعهد و کارآمد و ایجاد پشتوانه علمی، آموزشی و پژوهشی برای توسعه دریامحور و زیست بوم نوآوری و فناوری دریایی.

 ۷- توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری در طرح‌های بزرگ مقیاس و دانش بنیان زیرساختی، تولیدی و خدماتی با کشورهای همسایه و سایر کشورها به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های دریایی و حضور مؤثر در معابر بین‌المللی و دستیابی به موقعیت قطب‌های منطقه‌ای.

 ۸- افزایش سهم کشور در حمل و نقل دریایی و ترانزیت با ایجاد و تقویت شبکه حمل و نقل ترکیبی.

۹- حمایت از سرمایه‌گذاران بومی و محلی در طرح‌های توسعه‌ای و حمایت از فعالان اقتصادی و بنگاه‌های کوچک و متوسط جوامع محلی در حوزه‌های مختلف از جمله صیادی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری.(ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریا محور، ۱۴۰۲/۰۸/۱۶)

در نتیجه بر اساس مطالبه رهیر معظم انقلاب اسلامی بر تمامی دستگاه‌های علمی، اجرایی و پژوهشی تکلیف است که در این زمینه‌ها فعالیت کنند.

حال دانشگاه هرمزگان همت به برپایی همایش اقتصاد دریا پایه کرده است.

نخستین همایش بین المللی اقتصاد دریا پایه

نخستین همایش بین المللی دریا پایه روز چهارشنبه (18 بهمن‌ماه)  از سوی دانشگاه هرمزگان در بندرعباس برگزار می‌شود.
 
مهم‌ترین اهداف این همایش از این قرار است:

محیط زیست و حقوق دریا 
نانوفناوری و زیست فناوری دریا
فناوری سنجش از دور و پایش دریا 
شیلات، آبزی‌پروری دریایی و بهره‌برداری پایدار از ذخایر دریایی
فناوری‌های نوین در تصفیه و شیرین‌سازی آب دریا و انرژی‌های تجدید پذیر
گمرک، حمل و نقل و صنایع دریایی
 
پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب