دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1402 - 10:19
برگزیدگان جشنواره کتابخوانی اختران هدایت تجلیل شدند

داوری: «تمدن‌سازی» وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و ناصحیح است

داوری: «تمدن‌سازی» وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و ناصحیح است
مشاور قائم مقام دانشگاه و رئیس هماهنگی امور استان‌های دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گفت:‌ وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و اثربخش با دیگر فعالیت‌های ناصحیح رویکرد «تمدن‌سازی» است.
کد خبر : 895123

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مسیب داوری مشاور قائم مقام دانشگاه و رئیس هماهنگی امور استان‌های دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه جشنواره کتابخوانی اختران هدایت از سری برنامه‌های سومین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند برگزار شد، اظهار کرد:‌ بسیاری در زمینه مهدویت فعالیت می‌کنند؛ اما باید پرسید آیا این فعالیت‌ها آیا مثمر ثمر بوده یا نه؟ یک فاکتور و پارامتر بسیار تعیین‌کننده می‌تواند مرز بین فعالیت‌های صحیح مهدوی با فعالیت‌های ناصحیح باشد؛ حتی دشمن هم در حوزه مهدویت نفوذ کرده و قصد دارد این موضوعات را منحرف کند. آنچه وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و اثربخش با دیگر فعالیت‌های ناصحیح بوده رویکرد «تمدن سازی» است.

وی با اشاره به برخی گروه‌ها مانند انجمن حجتیه که به نام مهدویت فعالیت داشته؛ اما هرگز این نگاه و رویکرد تمدن سازی مد نظر آنان نبوده، وجه تمایز دوم را پوشش دادن رسانه‌ای و رعایت زبان نسل جدید دانست و اضافه کرد: اغتشاشات سال پیش بر بال رسانه و در واقع حکمرانی رسانه بود و برای موفقیت در فعالیت‌های فرهنگی به‌ویژه مهدویت در عرصه جهانی از ابزار‌های جدید، رسانه، هنر، فیلم، بازی‌های رایانه‌ای، پلی‌استیشن، ادبیات، شعر، داستان‌نویسی و ... استفاده شود. یعنی مبانی صحیح باید بر بال بستر‌ها و روش‌های مدرن قرار گیرد.

مشاور قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سیاست‌ها و راهبرد‌های رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: دکتر طهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی را دانشگاه تربیتی، اجتماعی و حل مسئله مطرح کرده‌ و در این دوره جدید مدیریت دانشگاه، موضوعات معنوی، معرفتی و اجتماعی در صدر رویکرد فعالیت‌های علمی و پژوهشی قرار گرفته که افق تازه، رویکرد جدید و رایحه بسیار روح‌افزا در دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های حضوری جهان اسلام ساری و جاری شده است.

داوری با بیان اینکه نخستین مسئله‌ای که در بحث فرهنگی باید داشته باشیم رویکرد به‌روز و تمدن سازی بوده؛ عنوان کرد: در سال سوم فعالیت‌های مهدوی این دانشگاه باعث افتخار است که حوزه نخبگان، استادان، دانشجویان و خانواده‌های آنان فعالیت‌های مهدوی را جاری و ساری کرده‌ایم.

«تمدن سازی» وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و ناصحیح است

وی بیان کرد:‌ فعالیت‌های مهدوی مانند همایش‌های بین‌المللی، مقالات، کتب، مسابقات فرهنگی، هنری (موسیقی محلی و نوا‌های دینی، فیلم، عکس، انیمیشن و ...) و جشنواره‌های بین‌المللی در دانشگاه آزاد اسلامی دارای آمار وسیع و مایه مباهات و افتخار است؛ به‌طوری‌که از سوی فراکسیون مهدویت و تمدن اسلامی مجلس و مجمع فعالان مهدوی این دانشگاه به‌عنوان یکی از فعال‌ترین مجموعه‌های حوزهٔ مهدویت شناخته شده در عرصه ملی و بین‌المللی سکاندار بوده و این موضوع برای آموزش عالی می‌تواند الگو و نمونه موفق باشد.

مشاور قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: استان خراسان جنوبی یکی از پیشگامان عرصه فعالیت‌های مهدوی به‌ویژه در مسابقات کتابخوانی ملی شده و در این زمینه می‌توانیم خبر‌های بهتر و فزاینده‌تری از این استان معنوی و فرهنگی دریافت کرده و به‌عنوان الگو به سایر استان‌ها معرفی کنیم که حتماً این هدف‌گذاری قابل وصول و دسترسی است.

داوری: «تمدن‌سازی» وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و ناصحیح است

داوری از دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان رسانه بیدار و فعال تمدن ساز علمی -آموزشی - فرهنگی و تربیتی نام برد و مطرح کرد: دانشگاه در سایه مهدویت می‌تواند ماهیت تربیتی و تمدن ساز انقلاب اسلامی را ارتقا بخشد؛ چراکه مهدویت افق روشن تمدن سازی انقلاب اسلامی است. مفاهیمی مانند انقلاب اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، تمدن سازی اسلامی و ... حلقه به هم پیوسته هستند. هر کس در هر لباس و کسوتی که بوده اعم از اینکه معلم، استاد، معما ، مهندس و ... باید در همه عرصه‌های زندگی خود آمر «پیوست مهدوی» را مراعات کند.

وی توضیح داد: مهدویت تنها مقوله‌ای نیست که از لسان دبیرخانه مهدویت، مؤسسه مهدویت، ارگان‌های فرهنگی یا مذهبی صرفاً صادر شده باشد؛ بلکه مهدویت افق روشن و بسیار تعیین‌کننده همگانی است. باید بتوانیم انقلاب تمدن‌ساز مهدوی را با رویکرد آینده‌پژوهی و آینده‌نگری دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک دانشگاه اجتماعی، تربیتی و حل مسئله با نهایت قدرت و قوت به پیش ببریم و تأثیرگذار باشیم.

نقش کتاب و تأثیر کتابخوانی در جوامع

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت:‌ جشنواره کتابخوانی اختران هدایت از سری برنامه‌های سومین جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی است.

علیرضا عزیزی با بیان نحوه برگزاری این جشنواره، نقش کتاب و تأثیر کتابخوانی در جوامع را تشریح و افزود: از بین ۳ هزار و ۹۲۳ شرکت‌کننده در این مسابقه که در مقاطع مختلف تحصیلی شرکت کرده بودند در هر مقطع و گروه تحصیلی به تعداد ۵۰ نفر جوایز به نفرات برتر اهدا شد.

اثبات تأثیرگذاری انقلاب اسلامی با مشارکت حداکثری در انتخابات

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه این استان در زمینه کتاب و کتابخوانی در کشور با وجود پروراندن افراد شاخصی، مانند دکتر گنجی پدر علم جغرافیا و چهره‌های شاخص کشور تأ‌کید کرد: باید در زمینه اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیشتر استفاده کرد.

سیدمحمدرضا طالبی اضافه کرد: مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۱ اسفند یکی از بستر‌های اثبات تأثیرگذاری انقلاب اسلامی در تقویت جبهه مقاومت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاجی‌زاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی نیز با اشاره به نقش هدایتگری انبیا و ائمه اطهار به‌ویژه حضرت فاطمه(س) گفت: زنان در همه عرصه‌ها باید از حضرت فاطمه(س) الگوبرداری کنند.

داوری: «تمدن‌سازی» وجه تمایز فعالیت‌های مهدوی صحیح و ناصحیح است

به گزارش آنا از بین ۳۹۲۳ نفر شرکت کننده در جشنواره کتابخوانی اختران هدایت از سری برنامه‌های سومین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد که در مقاطع مختلف تحصیلی شرکت کرده بودند در هر مقطع و گروه تحصیلی به تعداد ۵۰ نفر در مراسم اختتامیه جوائزی به نفرات برتر اهدا شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب