رئیس دپارتمان مسئولیت اجتماعی فدراسیون فوتبال: کمیته برگزاری جام ملتها به حساسیتهای کشورها احترام بگذارد
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری علم و فناوری آنا، احسان محمدی درخصوص اقدامات فرهنگی فدراسیون فوتبال در جام ملتهای آسیا، اظهار کرد: معمولاً پیش از برگزاری جام ملتها یا جام جهانی، AFC یا فیفا نامهای به کشورها میدهند و انتظاراتی مثل معرفی پرچم رسمی دارند تا جلوی ورودی ورزشگاهها اجازه ورود پرچمهای دیگر داده نشود یا موارد سیاسی که ربطی به فوتبال ندارد، موضوعاتی مانند شعار رسمی تیم، رنگ لباس لیدرها و حتی عکس ابزار تشویق روی سکوها را میخواهند. امسال هم این رویه تکرار شد.
وی گفت: در این دوره از ما ۵ ترانه خواسته شد که قبل از شروع هر بازی و در زمان گرم کردن بازیکنان یا شادی پس از گل در ورزشگاه پخش شود. ما هم ۵ ترانهای که به گوش مخاطبان و مردم ایران آشنا هستند و مجوز صدا و سیما و وزارت ارشاد دارند، معرفی کردیم که در این مسابقات در حال پخش است.
محمدی افزود: از جمله این ترانهها میتوان به آهنگی که با تیم ملی برای خلیج فارس خوانده شده اشاره کرد که بارها این ترانه در ورزشگاههای محل بازی تیم ملی پخش شد و هواداران ایران با آن همخوانی کردند. ما از طریق امور بینالملل فدراسیون با AFC در زمان تعیین شده تمام مکاتبات را انجام دادیم. گرچه در بازی اول مشکلاتی داشتیم و علیرغم مجور AFC پلیس قطر به دلیل عدم هماهنگی ساعتها، لیدرهای ما را با طبل بیرون از ورزشگاه نگه داشت اما بازی به بازی بهتر شد.
رئیس دپارتمان مسئولیت اجتماعی فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: نباید بگویم از مجموعه عملکرد فرهنگیمان راضی هستیم اما تمام تلاش خود را کردیم تا بازیکنان تنها نباشند. سفر به قطر برای ایرانیها گران است و به همین خاطر ایرانیهای زیادی به قطر سفر نکردند، در تجمعات میدانی کشورهای دیگر حضور بیشتری دارند گرچه ما هم هر شب در یک منطقه دوحه تجمع میکنیم و با توزیع پرچم، همخوانی سرود و … به همه میگوییم ایران به عنوان مدعی بزرگ قهرمانی اینجاست.
محمدی با اشاره به همکاری سازمان لیگ در معرفی و ساماندهی سرمشوقانی از تمام باشگاههای کشور گفت: در بعضی بازیها تعداد تماشاگران حریف چندبرابر ما بود اما سکوها را دست گرفتیم، منسجم شعار دادیم و طبق قضاوت بازیکنان، حاضران در قطر و .... این افراد توانستهاند کارهایی که باید را انجام بدهند. حتی بین افرادی از سایر کشورها که در هواداری از یک تیم مردد هستند، پرچم توزیع کرده و با آنها حرف میزنیم تا از ایران طرفداری کنند. تیمهای خبری و مستندساز هم داریم. امیدوارم این کارها مفید واقع شده باشد.
وی در مورد حواشی مربوط به اجرای یک گروه دفزن ایرانی در این مسابقات توضیح داد: در کشورمان همخوانی بانوان و کنسرت برای آنها را داریم. موسیقی بخشی جدا نشدنی از فرهنگ ایرانی است، برخی بانوان به عنوان موزیسین در ارکسترهای بزرگ و حتی ارکستر ملی فعالیت دارند و برای تیم ملی هم آهنگ ساختهاند، اما این گروه با نظر LOC یعنی کمیته محلی برگزاری مسابقات دعوت شده بودند و مشکل پیش آمده به دلیل همین عدم هماهنگی بود. در واقع هزینه اجرا، محل اقامت و پذیرایی را هم خودشان پرداخت کرده بودند و به هیچ وجه با فدراسیون فوتبال یا وزارت ورزش هماهنگی شفاهی و حتی کتبی صورت نگرفته بود.
وی تصریح کرد: مطابق قوانین و پروتکلهای کشور ما انجام تکخوانی و حرکات موزون زنانه در فضای عمومی ممنوع است. درک میکنیم که این اقدام با بد طینتی صورت نگرفته اما کمیته برگزارکننده بازیها در قطر باید به حساسیتهای اجتماعی و قوانین کشورها احترام بگذارد و دست کم مکاتبه و هماهنگی انجام دهد. هر ساله گروههای موسیقی حرفهای از ایران در رویدادهای جهانی مراسم اجرا میکنند. تردید ندارم اگر مکاتبه صورت میگرفت، در فدراسیون فوتیال از وزارت ارشاد و حتی گردشگری درخواست همکاری و معرفی گروه میکردیم که با توجه به تنوع قومیتی ایران هم اجراهای جذابتری داشته باشند و هم به قوانین رسمی کشور آشنا و پایبند باشند.
محمدی دبا اشاره به اینکه هر روز اقدامات اجتماعی و فرهنگی پیرامون مسابقات ورزشی به ویژه فوتبال پررنگتر میشود گفت: فوتبال از یک موضوع صرفاً ورزشی به یک مقوله کاملاً اجتماعی تبدیل شده، ضمن احترام به منتقدین در حوزه فرهنگی فوتبال، با آغوش باز پیشنهادات اجرایی و عملیاتی برای تغییر فضای فوتبال در کشور را میپذیریم که ورزشگاهها و حتی فضای اجتماعی فوتبال به سمت احترام، هیجان و لذت برای تمام گروههای سنی برود.
انتهای پیام/