دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم آغاز شد

هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم آغاز شد
دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم گفت: ۳۵۰ مقاله به دبیرخانه هفتمین کنفرانس تغییر اقلیم ارسال شده است.
کد خبر : 893639

به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رهنما در حاشیه برگزاری هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم در تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این کنفرانس آخرین یافته‌های علمی و تجربیات بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی در حوزه تغییر اقلیم ارائه می‌شود.

وی افزود: داوری مقالات در سطح بالایی انجام شده و حدود ۱۰۰ داور دانشگاهی مقالات کنفرانس را داوری و ارزیابی کرده‌اند به طوری که مقالات پذیرفته شده انگلیسی در پایگاه« IEEE» به عنوان یکی از پایگاه‌های اطلاعات علمی بزرگ در دنیا نمایه می‌شود. همچنین مقالات فارسی نیز در پایگاه ایران‌داک به عنوان یکی از پایگاه‌های اطلاعات علمی مهم کشور نمایه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور ادامه داد: علاوه بر پژوهشگران داخلی، پژوهشگران پنج کشور خارجی نیز مقالاتی را در ارتباط با تغییر اقلیم به کنفرانس ارائه کرده‌اند که تعدادی از آنها به صورت سخنرانی ارائه می‌شود.

رهنما خاطر نشان کرد: موضوع تغییر اقلیم امروز یکی از موضوعات مهم دنیا و کشور است که پیامدهای آن اختلالات جدی در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و حتی سیاسی در بسیاری از کشورها در پی دارد.

وی تصریح کرد: تغییر اقلیم اثرات زیان باری در سامانه‌های اقلیم کره زمین داشته است که برخی از مهم‌ترین آنها شامل تأثیر بر جو، تأثیر بر هیدروسفر، تأثیر بر یخ کره و تأثیر بر بیوسفر است.

دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم ادامه داد: بی شک اثرات تغییر اقلیم به سبب گسترش فعالیت‌های بشر و افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال‌های پیش رو افزایش خواهش یافت.

رهنما افزود: سیاستگذاری هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم به گونه‌ای بوده است که محور پژوهش‌ها و تبادل دانش بین کشورهای شرکت کننده در حوزه‌های «پیش‌بینی مخاطرات وضع هوا و پیش‌آگاهی‌های اقلیمی، تغییر اقلیم و پیامدهای آن، توسعه پایدار، سازگاری، با تغییر اقلیم، تاب‌آوری و کاهش آثار زیانبار متمرکز شود.

* درباره کنفرانس بین‌المللی تغییراقلیم

در سال‌های اخیر بسیاری از مناطق جهان تحت تاثیر پیامدهای تغییرات اقلیم قرارگرفته‌اند به گونه‌ای که این پدیده یکی از بزرگترین چالش‌های اجتماعی-اقتصادی عصر حاضر در نیل به توسعه پایدار است.

هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییر اقلیم آغاز شد

از این رو، ضرورت اقدامات و همکاری‌های ملی و بین‌المللی در زمینه شناخت پیامدها و روش‌های سازگاری و کاهش اثرات آن بدیهی است. مخاطرات ناشی از گرمایش جهانی، نوسانات اقلیمی و تغییراقلیم و همچنین راهکارهای سازگاری با آن هنگامی قابل شناسایی و برنامه‌ریزی است که آخرین یافته‌های علمی مرتبط با موضوع در زمینه کاربردها و پیش‌بینی‌های اقلیمی از طریق نشست‌های علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

سازمان هواشناسی کشور به‌عنوان مرجع ملی هیئت بین‌الدولی تغییراقلیم در ایران طی سال‌های اخیر مبادرت به برگزاری ٦ دوره کنفرانس بین‌المللی تغییراقلیم طی سال‌های ۱۳۷۵ تا ١٣٩٨ نموده است که مورد اقبال بسیاری از اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی شد. هفتمین کنفرانس بین‌المللی تغییراقلیم، با هدف بحث و تبادل نظر و ارائه راهکارهای سازگاری ‌کاهش پیامدها در حالی برگزار می‌شود که جهان افزایش بیش از یک درجه سانتیگراد دما نسبت به دوران پیش از انقلاب صنعتی را تجربه می‌کند.

در این کنفرانس تجربیات بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی توسط محققین عرصه‌های مرتبط با تغییراقلیم مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

* محور‌های کنفرانس

پیش بینی مخاطرات وضع هوا و پیش‌آگاهی‌های اقلیمی

مدل‌های پیش‌بینی اقلیمی از فصلی تا دهه‌ای (دینامیکی، آماری و ...)
ناهنجاری‌های اقلیمی
مدل‌سازی پیش‌بینی تغییرات اقلیمی
گاز‌های گلخانه‌ای
فناوری‌های نوین در مطالعات تغییراقلیم
شواهد شناخت تغییراقلیم

 تغییر اقلیم و پیامد‌های آن

اثرات گرمایش جهانی
تغییراقلیم و کشاورزی
تغییراقلیم و منابع آب
تغییر اقلیم و محیط زیست (خاک، حیات وحش، کیفیت هوا، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها و ...)
تغییراقلیم و انرژی
تغییراقلیم و سلامت
تغییراقلیم و پیامد‌های اقتصادی- اجتماعی
تغییراقلیم و مخاطرات فرین (حدی)
تغییراقلیم و حمل و نقل
برنامه عمل
نقش رسانه

توسعه پایدار؛ توان اقلیمی، سازگاری، تاب­آوری و کاهش آثار زیانبار

توان اقلیمی، توسعه پایدار و تاب‌آوری در امنیت ملی
توان اقلیمی، توسعه پایدار و تاب‌آوری در امنیت غذایی
توان اقلیمی، توسعه پایدار و تاب‌آوری در سکونتگاه‌های کشور
سیاست‌های ملی و منطقه‌ای در کاهش اثرات تغییراقلیم و سازگاری با آن
گزارش­‌های ملی تغییراقلیم
آموزش عمومی و تخصصی در تغییر اقلیم
اقدامات اقتصادی در جهت کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب