هیچ قشری بهتر از نخبگان قادر به ایجاد وحدت میان مردم نیستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با حضور علی سروری مجد قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام سیدحامد علمالهدی مشاور رئیس دانشگاه آزاد در امور اقوام و مذاهب و امامان جمعه اهل سنت استان فارس برگزار شد.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، وجود نخبگان و دانشگاهیان را عامل مهمی برای دعوت توده مردم به اتحاد و همدلی برشمرد و اظهار کرد متأسفانه هرکجا اختلافی ایجاد شده، غالباً منشأ آن از نخبگان بوده؛ بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که هیچ قشری بهتر از نخبگان و دانشگاهیان نمیتوانند نقش همدلی و اتحاد را در میان مردم بازی کنند.
سروری مجد خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مجموعهای از اقوام و مذاهب مختلف در سطح دانشجویان، استادان و دانشآموزان است؛ بههمین دلیل لازم است به امر وحدت بیش از پیش بیندیشیم، چراکه دشمن همواره وحدت مردم ایران را هدف گرفته و حوادثی که در کشورهای اطراف رخ میدهد برگرفته از سوءاستفاده از زمینه تفرقه است.
وی افزود دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاه حل مسئله و یک دانشگاه اجتماعی همواره وظیفه خود میداند که در عرصههای مختلف به حل مسائل اجتماع بپردازد؛ بنابراین از چهار و نیم سال پیش تأسیس دفاتر تقریب مذاهب در سطح دانشگاه آزاد اسلامی کشور در دستورکار قرار گرفت؛ بهخصوص این امر در استانهای دارای طیفهای مذهبی مختلف مورد تأکید قرار دارد.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه توضیح داد: تاکنون ۳۰ دفتر تقریب مذاهب در سراسر کشور دائر شده و فعالیتهای دائمی و مستمری در سطح نخبگان دانشگاهی ارائه کردهاند؛ فعالیتهایی مانند برگزاری نشستها، همایشها، راهاندازی نشریات و اردوهای تقریبی که اثرات اتحادی بسیار مناسبی میان جوانان داشته است.
سروری مجد تأکید کرد: با توجه به ضرورت کار تقریب مذاهب در این مرحله مسئولیت را به عهده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس قرار دادهایم؛ چراکه در این استان با خانواده ۱۰۰ هزار نفری دانشجویان و دانشآموزان وظیفه ایجاد وحدت و انسجام ملی را حساستر و مشهودتر ملاحظه کردهایم.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، وظیفه ایجاد وحدت و انسجام در زمینه مذهبی برای رشد فکری و اخلاقی خانواده دانشگاهیان را همچون مسئله مهم وحدت بسیار حیاتی و مهم دانست و ادامه داد: تقریب مذاهب شعاری قرآنی و اسلامی است این امر در دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت مورد پیگیری قرار گرفته و انتظار داریم استادان و نخبگان مختلف در این دانشگاه درباره حوزه تقریب مذاهب گفتوگو و امکان برنامهریزی برای ارتقای فکر جوانان در راستای وحدت و انسجام ملی را مهیا کنند.
بخشی از دانشجویان دانشگاه آزاد فارس از اهل سنت هستند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس هم در این نشست با اشاره به شکلگیری دغدغه تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: استان فارس بهعنوان یک نمونه کوچک از ایران متشکل از اقوام و مذاهب مختلف بوده که این تکثر در سطح کشور نیز قابل رؤیت است.
محمدرضا قائدی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با داشتن بیش از ۸۰ هزار دانشجو که بخشی از آنان دانشجویان اهل سنت هستند، همین ویژگی تکثر اقوام ایران کوچک یعنی استان فارس را در دل خود جای داده است.
وی، فارس را بزرگترین استان در سطح کشور بهلحاظ تعداد واحد دانشگاهی برشمرد و افزود: وجود ۳۶ واحد و مرکز و همچنین داشتن بالغ بر ۱۲ هزار دانشآموز در مدارس سمای این دانشگاه موجب شده تا دغدغه تقریب مذاهب در این دانشگاه جزء دغدغههای مهم و و اساسی تلقی شود و نگاه و رویکرد مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس را به سوی تشکیل دفتر تقریب مذاهب پیش برد.
به گزارش آنا، در آغاز این آیین، دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با حضور قائم مقام و مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور اقوام و مذاهب و تنی چند از روحانیون و ائمه جمعه اهل سنت استان فارس افتتاح شد.
حکم انتصاب قائدی بهعنوان رئیس دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس هم از سوی دکتر سروری مجد به رئیس وی اهدا شد.
سروری مجد همچنین در آستان مطهر شهدای گمنام آرمیده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز حاضر شد و با قرائت فاتحه و نثار گل به مقام رفیع شهدا ادای احترام کرد.
انتهای پیام/