دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 بهمن 1402 - 16:24

راه‌های ارتقای سرعت سایت!

راه‌های ارتقای سرعت سایت!
در دنیای امروز، سرعت و آسانی انتقال اطلاعات از جمله مهم‌ترین عواملی است که بر موفقیت کسب و‌کار‌های اینترنتی تاثیر‌گذار است.
کد خبر : 892822

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌در دنیای امروز، سرعت و آسانی انتقال اطلاعات از جمله مهم‌ترین عواملی است که بر موفقیت کسب‌‌و‌کارهای اینترنتی تاثیر‌گذار است. کندی و سرعت لود پایین سایت یکی از آزاردهنده‌ترین تجربیاتی است که به راحتی منجر به از دست دادن مشتریان می‌شود؛ در واقع آنچه مشتریان می‌خواهند دسترسی سریع به خواسته‌های خود در کمترین زمان ممکن است. 

حال اگر سایت شما سرعت بارگذاری پایینی داشته باشد چه اتفاقی می‌افتد؟ طبق آمار در هر 5 ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحه، یک مشتری از سایت خارج شده و به سوی رقبا شما خواهد رفت؛ و این روند به مرور سبب شکست کسب‌و‌کار شما می‌شود. برای افزایش سرعت وب‌‌سایت، تکنیک‌های متنوعی وجود دارد؛ که ما در ادامه به 6 مورد از راه‌های ارتقای سرعت سایت همچون اهمیت هاست، بهینه‌سازی دیتابیس، فشرده‌سازی فایل‌ها و کدها و… خواهیم پرداخت.

چرا سرعت سایت مهم است؟

 سرعت یک سرمایه‌گذاری بلند‌مدت در بازگشت سرمایه و سودآوری محسوب می‌شود؛ آنچه که کاربران انتظار دارند، سرعت و بهره‌وری در دسترسی به اطلاعات و خدمات است. سرعت بالا در بارگذاری سایت منجر به تجربه کاربری بهتر، افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو، افزایش نرخ تبدیل، کاهش هزینه‌های سرور و… می‌شود.  موارد زیر بخش کوچکی از مهم‌ترین دلیل اهمیت سرعت بارگذاری و لود بالا در سایت است: 

بهبود تجربه کاربری و رضایت مشتریان

اولین تجربه کاربری یک کاربر بازدیدکننده از سایت، سرعت بارگذاری صفحه است. اگر سایت بسیار کند بارگذاری شود، کاربران احتمالاً صبر نکنند و به سایت‌های رقیب مهاجرت کنند. در واقع، یک تاخیر کوچک در بارگذاری سایت می‌تواند عواقب جدی برای کسب‌و‌کار داشته باشد و مشتریان را از دست بدهد.

از سوی دیگر، سرعت بالا در بارگذاری سایت باعث ایجاد تجربه کاربری بهتر و رضایت‌مندی بیشتر می‌شود. بنابراین کاربران به سرعت به اطلاعات مورد‌نیاز خود دسترسی پیدا می‌کنند و به راحتی می‌توانند در سایت جستجو کنند، محصولات را مشاهده کنند و خریداری کنند.

افزایش نرخ تبدیل

بهبود سرعت سایت نه تنها تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد، بلکه بهبود نرخ تبدیل (Conversion Rate) را نیز تسهیل می‌کند. زمانی که سایت کند بارگذاری می‌شود، مشتریان احتمالاً کمتر به خرید یا انجام عملیات مورد‌‌نظر می‌پردازند. در نتیجه هر ثانیه برای کاربران با ارزش است و این یکی از برترین اهمیت‌های بالا بردن سرعت وب‌سایت‌ها است.

با سرعت بالا، مشتریان به آسانی و سریع‌تر می‌توانند محصولات را مشاهده و خریداری کنند، که این امر به افزایش نرخ تبدیل و در نتیجه درآمد کسب‌و‌کار کمک می‌کند.

بهبود سئو و جایگاه در نتایج جستجو

دلیل دیگر اهمیت سرعت، بهبود جایگاه در رتبه‌بندی نتایج گوگل است. موتورهای جستجو، الگوریتم‌های پیچیده‌ای را برای رتبه‌بندی صفحات وب استفاده می‌کنند و سرعت بارگذاری صفحه یکی از عوامل موثر در این رتبه‌بندی‌ها است. البته انتخاب بهترین هاست برای سئو سایت یکی از موثرترین روش‌های ارتقا سرعت است.

 موتورهای جستجو معمولا سایت‌هایی را که به سرعت بارگذاری می‌شود و تجربه کاربری بهتری را فراهم می‌کند، بالاتر قرار می‌دهد؛ این موجب افزایش ترافیک، فروش، بازدید سایت و… نیز می‌شود.

6 تکنیک فوق کاربردی برای افزایش سرعت سایت 

با توجه به اینکه سرعت یک فاکتور حیاتی است؛ اما هنوز این عامل یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های اصلی مالکان سایت و وب‌مستران است که بهترین راه‌های ارتقا سرعت سایت چیست؟ برای بالا بردن سرعت وب‌سایت‌ها روش‌های گوناگونی وجود دارد، بهترین راه‌های ارتقا سرعت سایت عبارت‌اند از:

1) انتخاب میزبانی وب مطمئن و پایدار

انتخاب و خریداری یک خدمات میزبانی وب مناسب اولین قدم برای شروع فعالیت‌ و کسب‌و‌کار شماست؛ همان‌طور که می‌دانید خدمات هاستینگ با ارائه فضای ذخیره‌سازی و منابع مورد‌نیاز برای نگهداری وبسایت‌ها و برنامه‌های تحت وب، کاربران را قادر می‌سازد تا از سراسر دنیا، در هر زمان به وب‌سایت شما دسترسی داشته باشند.

اما با توجه به اینکه میزبانی وب انواع مختلفی دارد؛ کدام سرویس میزبانی برای افزایش سرعت سایت مناسب است؟ 

  • هاست اشتراکی

هاست اشتراکی یکی از مدل‌های محبوب و اقتصادی برای میزبانی وب‌سایت‌ها است. در این حالت، منابع سرور اعم از پردازنده، فضای ذخیره‌سازی و… مشترک بین چندین سایت تقسیم می‌شوند. هاست‌ لینوکس و هاست وردپرس دو نوع از هاست‌ اشتراکی هستند که برای افزایش سرعت سایت‌های وردپرسی بیشتر استفاده می‌شوند؛ همچنین هاست ویندوز برای سایت‌های برنامه‌نویسی که به ویندوز نیاز دارند مناسب است. 

هاست‌های اشتراکی در داخل و خارج کشور عرضه می‌شوند؛ اما به طور کلی اگر کسب‌و‌کار نوپا یا کوچکی دارید می‌توانید با راهنمای خرید هاست یکی را نسبت به نیاز فعالیت خود انتخاب کنید. سرعت هاست‌های اشتراکی به دلیل تقسیم منابع معمولا متوسط است و نیاز وب‌سایت‌های کم ترافیک را برطرف می‌کند.

  • سرور مجازی (vps)

اگر صاحب کسب‌و‌کاری نسبتا بزرگ با ترافیک دریافتی بالا هستید، انتخاب سرور مجازی بهترین روش ارتقا سرعت وب‌سایت شماست. Vps یک میزبانی وب با منابع مجزا است که به مدیران کسب‌و‌کارهای اینترنتی امکان می‌دهد تا با تمرکز بر بهبود سرعت و عملکرد، رضایت کاربران را افزایش دهند و در نتیجه از رقبا خود پیشی بگیرند.

سرور مجازی ابری در موقعیت‌های مختلفی همچون سرور مجازی آلمان، آمریکا و… ارائه می‌شود؛ که علاوه‌بر افزایش سرعت و بارگذاری سایت، امکانات بی‌نظیر دیگری را در اختیار شما قرار می‌دهند. همچنین در نظر داشته باشید که سرور مجازی نسبت به هاست اشتراکی به دلیل مجزا بودن منابع، پایدار و پرسرعت‌تر است.

  •  سرور اختصاصی

زمان مهم‌ترین دارایی مالکان کسب‌و‌کار است؛ پس با انتخاب سرور اختصاصی به سازمان یا کسب‌وکار بزرگ خود شتاب دهید. سرور اختصاصی به شما امکان می‌دهد تمام منابع یک سرور فیزیکی را به‌صورت کاملا انحصاری در اختیار داشته باشید. با داشتن یک سرور اختصاصی، شما کنترل کاملی بر روی محیط سرور خود دارید و می‌توانید تنظیمات سیستم‌عامل و نرم‌افزارها را به دلخواه خود تغییر دهید. 

این سرور اختصاصی شما را قادر می‌سازد تا منابع را بر‌اساس نیازهای خاص خود سفارشی کنید و بهینه‌سازی‌های لازم را برای سرعت و عملکرد بالا انجام دهید. در واقع این سرور می‌تواند در مواجهه با ترافیک بالا در سایت‌ها، سرعت بارگیری صفحات را به حداقل برساند و رضایت کاربران را افزایش دهد.

حال با وجود شرکت‌های متنوع خدمات هاستینگ، بهترین هاستینگ ایران کدام است؟ برای برخورداری از یک هاست قدرتمند و پرسرعت، هاست ایران به عنوان یکی از برترین شرکت‌های هاستینگ پاسخگوی تمامی نیازهای شماست.

پهنای باند نامحدود هاست‌های اشتراکی، کنترل کامل در سرور اختصاصی، دسترسی به بازارچه ابری هاست ایران با انتخاب سرور مجازی تنها بخشی از مزایای بیشمار هاست ایران است. این شرکت برای تضمین‌ سرعت و پایداری خدمات خود تا 7 روز امکان بازگشت وجه را برای شما فراهم کرده است.

2) استفاده از شبکه توزیع محتوا (CDN)

فعال‌سازی شبکه توزیع محتوا یکی‌دیگر از تکنیک‌های موثر و ساده است که می‌تواند بهبود قابل‌توجهی در سرعت بارگیری وب‌سایت شما داشته باشد. CDN در واقع یک شبکه از سرورها است که در مکان‌های جغرافیایی مختلف قرار دارند و هدف آن توزیع محتوا به‌صورت موثرتر و سریع‌تر به کاربران در سراسر جهان است.

وقتی شما از یک CDN استفاده می‌کنید، محتوای وب‌سایت شما از طریق سرورهای مجازی در نزدیکترین مرکز داده CDN به کاربران ارسال می‌شود. این کار باعث کاهش فاصله فیزیکی بین کاربران و سرورها می‌شود و زمان لازم برای انتقال داده‌ها و پاسخ نیاز آن‌ها را کاهش می‌دهد.

3) فعال‌سازی کش 

فعال‌سازی کش (Caching) تکنیکی هوشمندانه در بالا بردن سرعت بارگیری وب‌سایت‌ها و برنامه‌های تحت وب است. کش به معنای ذخیره‌سازی نتایج درخواست‌ها و منابع در حافظه موقت (مثل حافظه‌ مرورگر کاربر یا سرور) است تا درخواست‌های بعدی بدون نیاز به پردازش دوباره و با سرعت بیشتر ارائه شوند. در نتیجه، زمان لود صفحات کاهش و سرعت استفاده‌کنندگان افزایش می‌یابد.

4) بهینه‌سازی دیتابیس

بهینه‌سازی پایگاه داده، یکی از مسائل مهم و چالش‌برانگیز در زمینه سرعت است. در دنیای امروز، که حجم عظیمی از اطلاعات توسط سازمان‌ها و شرکت‌ها تولید و ذخیره می‌شود، اهمیت دسترسی سریع و به‌ موقع به این اطلاعات بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

راه‌های ارتقا سرعت دیتابیس شامل نمایه‌سازی داده‌ها و بهینه‌سازی کوئری‌ها، استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و مدیریت منابع سخت‌افزاری و… است؛ که تمامی این راهکارها به یک هدف مشترک یعنی افزایش سرعت عملکرد پایگاه داده و بهبود تجربه کاربران دست پیدا خواهند کرد.

5) فشرده‌سازی کدها 

فشرده‌سازی کدها روشی کارآمد برای بهبود سرعت بارگیری صفحات و کاهش حجم فایل‌های CSS، JavaScript و HTML است. با استفاده از این روش، می‌توانید حجم فایل‌های کد را کاهش داده و زمان بارگیری صفحه را بهینه کنید.

از ابزارها و تکنیک‌های مختلفی می‌توان برای فشرده‌سازی استفاده کرد، این ابزارها عموماً فاصله‌ها، کامنت‌ها و کاراکترهای غیرضروری، کدهایی که استفاده نمی‌شوند و…  را حذف کرده و فایل‌ها و کدها را به‌صورت فشرده و بهینه‌سازی شده ارائه می‌دهند.

6) استفاده از Lazy Loading 

استفاده از Lazy Loading یک راهکار موثر برای افزایش سرعت بارگیری صفحات و بهبود عملکرد سایت است. این روش به شما اجازه می‌دهد تا محتواهایی که در ابتدای بارگیری صفحه نیاز به نمایش ندارند را به تاخیر بیندازید، تا تنها زمانی که کاربر به آن قسمت از صفحه می‌رسد، بارگیری شوند. 

Lazy Loading معمولاً برای تصاویر، فیلم‌ها، فایل‌های صوتی و محتوای دیگری که بزرگنمایی بالا یا بارگیری آن‌ها زمان‌بر است، استفاده می‌شود. 

در نهایت، تکنیک و راهکارهای متنوعی برای ارتقا سرعت سایت وجود دارد؛ که مهم‌ترین آن انتخاب و خریداری یک هاست مناسب با توجه به نیاز کسب‌و‌کار، بودجه و منابع مورد‌نیاز شماست. اگر به هر دلیلی از سرعت و پایداری خدمات هاستینگ خود رضایت ندارید، می‌توانید از طریق انتقال هاست، هاست خود را به هاستی قدرتمند و با‌کیفیت منتقل کنید.

هاست ایران با هدف ایجاد بستری پر‌سرعت و پایدار اوقات خوشی را برای کاربران و مشتریان شما رقم می‌زند؛ پس با خیالی آسوده به جمع هاست ایرانی‌ها بپیوندید. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب