حکایت «ز گهواره تا گور دانش بجوی» از زبان دانشجوی ۸۰ ساله/ معجزه مکه به فریادم رسید!
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ حکایت «ز گهواره تا گور دانش بجوی» را بارها در طول سالها بهخصوص در دوران کنکور و آزمون سراسری شنیدهایم؛ همچنین ما ایرانیها این ضربالمثل قدیمی را شنیده و بهخاطر داریم که «ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است» و این ضربالمثل به ما یادآوری میکند که برای علمآموزی و آموختن علم هیچوقت دیر نیست و حتی میتوان تا روزها و ثانیههای عمر هم مطالعه کرده و علم آموخت.
صحبت از نرگس حبیبنیا دانشجوی ۸۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت است که در رشته دکتری باغبانی تحصیل میکند.
حبیبنیا نشان داده که سن یک عدد است و درصورتی که اراده و پشتکار وجود داشته باشد حتی میتوان در سن بالا هم این ضربالمثل را به اثبات رساند که «دود از کُنده بلند میشود»؛ خداوند توانمندیهای بسیاری به انسانها عطا کرده که قادر است به اصطلاح کوه «قاف» را هم بکََنَد.
در دورانی که مشکلات متعدد سر راه انسانها قرار گرفته، رفتن به دانشگاه آن هم در سن ۸۰ سالگی واقعاً همت بالایی میطلبد که نرگس حبیبنیا بهخوبی از آن برخوردار است.
حبیبنیا که عنوان یکی از کهنسالترین دانشجویان ایران را با خود یدک میکشد، آینده روشنی پیش روی خود میبیند و اصلاً احساس بازنشستگی در این سن را ندارد و دائماً دوست دارد در حوزههای مختلف علمی مطلب بیاموزد و قطعاً نشست و برخاست سایر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با حبیبنیا انگیزه مضاعفی به آنان میبخشد که این دانشجوی بااراده و پرتوان را الگویی برای خودشان بدانند.
خبرنگار خبرگزاری آنا به این مناسبت گفتوگویی را با این دانشجوی کهنسال و زندهدل ترتیب داده است.
آرزوی کار عملی با گل و گیاهان در سن ۸۰ سالگی دانشجویم کرد
دانشجوی رشته باغبانی مقطع دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت ضمن معرفی خود گفت: سال ۱۳۲۳ شمسی در شهرستان گنبدکاووس چشم به جهان گشودم و تحصیلات خود را تا کلاس یازده قدیم در این شهرستان ادامه دادم، سپس ازدواج کرده و به تهران آمدم و دیپلم نظام قدیم را در تهران به پایان رساندم و با قبولی در دانشگاه پیام نور دوره کارشناسی باغبانی را در این دانشگاه گذراندم و بهدلیل مشکل مدرکی که در سیستم آموزشی نظام قدیم داشتم، دوره پیشدانشگاهی را در مدرسه بزرگسالان تهران گذراندم.
حبیبنیا اضافه کرد: هدف من از اخذ مدرک کارشناسی در پیام نور، کار کردن عملی با گیاهان و گلها بود که چون نتوانستم در این مقطع تحصیلی از امکانات آزمایشگاهی و کار عملی برخوردار شوم، تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر را گرفتم.
وی افزود: مقطع کارشناسی ارشد را در رشته باغبانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران گذراندم و سال ۱۴۰۱ با معدل ۱۷.۷۱ فارغالتحصیل شدم و چون در این مقطع نتوانستم از امکانات عملی و آزمایشگاهی بهدلیل شیوع و همهگیری بیماری کووید ۱۹ بهرهمند شوم و از کار با گیاهان زینتی و گلها محروم شدم و دوباره تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی گرفتم.
دانشجوی رشته باغبانی مقطع دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت أکید کرد: با ثبتنام در آزمون سراسری در رشته دکتری باغبانی با گرایش تولید و پس از برداشت گیاهان باغبانی پذیرفته شدم و در حال حاضر دانشجوی ترم نخست این مقطع دردانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت هستم.
مشاهده معجزهای در مکه روحیه ادامه تحصیل را در وجودم زندهتر کرد
حبیبنیا تشریح کرد: در دهه ۶۰ بهدلیل انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزشی چند سالی از تحصیل دور ماندم و نتوانستم ادامه تحصیل دهم و بعد از آن شروع به تحصیل کردم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا شروع به ادامه تحصیل در رشته باغبانی کردهاید؟ مطرح کرد: شبی خوابیده بودم و در خواب دیدم کسی از بزرگان دین به من گفت: «برو و تلاش کن برای یادگیری و کار با گل و گیاه و وقتی در این مورد یاد گرفتی به جایی خواهی رسید»، من از خواب بیدار شدم و تصمیم به ادامه تحصیل گرفتم و با قبولی در مقطع کارشناسی میخواستم با ادامه تحصیل خود گل و گیاهان را ببینم و فعالیتهای عملی انجام دهم و در مورد آن اطلاعاتم را افزایش دهم.
دانشجوی رشته باغبانی مقطع دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت خاطرنشان کرد: در مقطع کارشناسیارشد بهدلیل بیماری کرونا و حضوری نبودن بیشتر کلاسهای دانشگاه موفق نشدم که بهصورت عملی با گل و گیاهان کار کنم و از کار در آزمایشگاه محروم ماندم.
حبیبنیا متذکر شد: در مقطع کارشناسیارشد هم فارغالتحصیل شدم؛ به همین دلیل از طریق آزمون سراسری در رشته دکتری باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت پذیرفته شدم؛ امیدوارم بتوانم به آرزوی خود در راستای کار عملی با گیاهان و استفاده از امکانات آزمایشگاهی پیشرفته واحد رشت برسم.
وی توضیح داد: به زیارت مکه مشرف شدم و در آنجا معجزهای را دیدم و این معجزه انگیزه ادامه تحصیل را در من زندهتر کرد و به جوانان توصیه میکنم که در محیط دانشگاه، علاوه بر تحصیل و بالا بردن سطح سواد آکادمیک خود، به موضوعات فرهنگی هم توجه ویژه داشته باشند تا بتوانند برای خود فردایی بهتر و برتر را رقم بزنند؛ یادگیری و علمآموزی سن و سال نمیشناسد و انسان بااراده قادر به انجام هرکاری است.
انتهای پیام/